maniek Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 To i ja witam dolnoślązaków,Rafała i Toma.No widze że" rodzinka" moczykijów z regionu rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 no to familja nom sie rozrosto witom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 madi napisał/a: No pięknie Tom z mojej "korzennej" miejscowości Witamy serdecznie siemka gdzie łapiesz ja wedkuje nad jeziorem koskowice exstra jezioro polodowcowe ha ja się urodziłam w Legnicy i w wieku 2 lat wylądowałam w Kotlinie Kłodzkiej, mam tam jednak rodzinę i dobrze znam m.in. Kaczawę i okolice "wodne" Legnicy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 ha ja się urodziłam w Legnicy i w wieku 2 lat wylądowałam w Kotlinie Kłodzkiej, mam tam jednak rodzinę i dobrze znam m.in. Kaczawę i okolice "wodne" Legnicy. no no no ja znam kaczawe perfekto od momentu gdzie czarna wpada do kaczawy do zlotoryji ładne lipienie i pstrągi tam sie trafiają pa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 No Tom fajnie, ja za łebka przy parku "łowiłam" rybki recznie z tego co pamietam to były jazgarze, i niestety jak tylko je przyniosłam w słoiku do domu babci to mnie wypier.... i z powrotem z buta (os. Kopernika) nad Kaczawę oddać im wolność ciągoty do wędkarstwa mam więc od dzieciaka tylko jakoś niedawno (z 7 lat temu) się o tym przekonałam Pozdrawiam jeszcze raz bardzo gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal Napisano 22 Listopada 2006 Share Napisano 22 Listopada 2006 dzieki wszystkim za mile przywitanie teraz faktycznie trema jest jakas mniejsza jak czlek wie ze go lubia a chwile spedzone na forum w tak spanialym towarzystwie beda jeszcze przyjemniejsze.goraco wszystkich pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 22 Listopada 2006 Share Napisano 22 Listopada 2006 Witam wylądowałam w Kotlinie Kłodzkiej, Madi mieszkasz w miejscu o którym zawsze marzyłem , nie ze względu na ryby a występujące tam obficie minerały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 23 Listopada 2006 Share Napisano 23 Listopada 2006 Witaj Madi mieszkasz w miejscu o którym zawsze marzyłem , nie ze względu na ryby a występujące tam obficie minerały. Miło mi to słyszeć a ja znowu nad morzem bym pomieszkała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Listopada 2006 Share Napisano 23 Listopada 2006 Madi ale tu zapytam a spining próbowałaś ,kotlina kłodzka i nie spiningować to hym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 23 Listopada 2006 Share Napisano 23 Listopada 2006 Jasne, że próbowałam no co ty Mnie to jara akurat, jesteś czynny i co jakiś czas zmieniasz przynetę wg mnie to jest extra !! Chciałabym dorwać jakiegoś liliputa, żeby zrobić sobie kogucika, takowego mam na wzgędzie, no i "babciną szafę z włóczkmi" też chociaż żadnego swetra nie skończyłam.... Próbuję wszystkiego co tylko pozwoli mi zamoczyć kija nad wodą.... Myślę nawet o jerkowaniu, ale to już inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kejwot Napisano 24 Listopada 2006 Share Napisano 24 Listopada 2006 Witam Mam na imię Wojtek. Mieszkam w Płocku. Kiedyś dawno temu wędkowałem ja ko małolat (rosyjskie cudo teleskopowe z włokna szklanego które wychodziłem w sklepie po półroku). Obecnie ponownie zainteresowałem się wędkarstwem. Jednkaże moje, na razie mysli, kierują się w stronę spiningu. Zamierzam nabyć komplet po nowym roku i rozpocząć wędkowanie w nowym sezonie. Jak na razie przeczytałem prawie wszystkie posty dotyczące wyboru spininga i kołowrotka. Mam swoje typy, ale najpierw muszę sprawdzić w sklepie czy mi podpasują. Jak najbardzie poddam swoje wybory pod dyskusję bardziej doświadczonych kolegów. Pozdrawiam wszystkich i życzę taaaaaakiej ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 24 Listopada 2006 Share Napisano 24 Listopada 2006 Witaj we wspólnocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camel77 Napisano 24 Listopada 2006 Share Napisano 24 Listopada 2006 Witaj kejwot, Jak miło zobaczyć kogoś z mojego miasta mam nadzieje że kiedyś się spotkamy i wspólnie wybierzemy się na rybki. Pozdrawiam życząc sukcesów ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kejwot Napisano 24 Listopada 2006 Share Napisano 24 Listopada 2006 Camel77 bardzo chętnie ale dopiero w następnym sezonie - zimę przeznaczam na szkolenie teoretyczne - później sprawdzimy wiedzę w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camel77 Napisano 24 Listopada 2006 Share Napisano 24 Listopada 2006 hEhE ok ja też łowie dopiero od niedawna więc póki co wiecej teorii niż praktyki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 24 Listopada 2006 Autor Share Napisano 24 Listopada 2006 Witam wszystkich, których jeszcze nie witałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik Napisano 25 Listopada 2006 Share Napisano 25 Listopada 2006 Witam wszystkich ! Na imię mam Zdisław. Mieszkam w krainie 1000 i 1 jezior ,a dokładnie w Ostródzie. Mam 46 lat , z wędką jestem obyty chyba od 5 może 6 roku życia. Nauczył mnie tego ojciec z którym chodziłem na ryby jeszcze z "bambusem".Wędkuję metodami chyba wszystkimi , oprócz muchy. Rekordów znaczących nie posiadam - "przeciętnie".Łowię w zasadzie na jednym jeziorze DRWĘCKIE i rzeka DRWĘCA (rzeka szczególnie wczesną wiosną )na którym mam postawioną łódkę. Preferuję również wędkowanie podlodowe. Inne pasje --- majsterkowanie , grzyby i to chyba tyle. Jeszcze raz wszystkich pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 25 Listopada 2006 Share Napisano 25 Listopada 2006 Witam Cię kornik Tobie to dobrze Byłam kiedyś koło Ostródy na obozie sekcyjnym w Małej Rusi (tam gdzie wojacy urzędują) zaraz nad brzegiem jeziora. Wspominam te czasy naprawdę cudownie, domki, las, cisza, spokój i dużo wody, niestety byłam jeszce małolatą i moczenie kija było dla mnie abstrakcją, ach jakbym to chciała zmienić. Pisz jak tam rybka bierze pozdrawiam wody mazurskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 25 Listopada 2006 Share Napisano 25 Listopada 2006 Siemasz kornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik Napisano 25 Listopada 2006 Share Napisano 25 Listopada 2006 Witaj madi !! Ośrodek istnieje nadal . Dokładnie to leży nad j. Pałzeńskim , to już prawie Ostróda. Ryby ? cienizna , byłem dzisiaj od rana do obiadu i tyle z tego że pomachałem za drapieżnikiem i tylko okoń 25 cm. Ale to mnie nie zraża jutro będzie lepiej, też płynę. Witam i Tomaszka Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich moczykiji !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik Napisano 25 Listopada 2006 Share Napisano 25 Listopada 2006 Ale heca :!: Dopiero zauważyłem że do grona dołączyłem 13 dnia tego miesiąca . Ale dlamnie 13-nastka to dobry dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 25 Listopada 2006 Share Napisano 25 Listopada 2006 Ośrodek istnieje nadal . Dokładnie to leży nad j. Pałzeńskim , to już prawie Ostróda No kurczę jak się cieszę, bo tam naprawdę było w dechę !! Jedynie co było do D to prysznic w baraku, ale i to miało swoje dobre strony mimo iz mineło jakieś 12 latek kiedy tam byłam. A jest tak jeszcze taka dyskoteka Bodajże Trzy piramidy, nie pamietam dokładnie ale wtedy tak to się chyba nazywało i pieczątki na rękę były w kształcie piramid. Rany pierwszy raz jadłam tam frytki z majonezem, które postawił mi terener karate. jeszcze raz pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 26 Listopada 2006 Share Napisano 26 Listopada 2006 Witam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camel77 Napisano 26 Listopada 2006 Share Napisano 26 Listopada 2006 Witaj kornik, milo i milo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik Napisano 26 Listopada 2006 Share Napisano 26 Listopada 2006 A jest tak jeszcze taka dyskoteka Bodajże Trzy piramidy Nie wiem , coś tam się jeszcze dzieje , domki stoją , w lato dzieciaki ze szkół tam jeżdżą na biwaki. jakieś obozy też tam chyba są , wojska coraz mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi