irek Napisano 21 Lipca 2006 Napisano 21 Lipca 2006 Co sądzicie o tych modelach mam zamiar zakupić jeden z nich.Zamontowany będzie do shimano catana 270ax 10-30.Jeżeli ma ktoś ciekawe opinie to czekam na odpowiedz.
killah Napisano 22 Lipca 2006 Napisano 22 Lipca 2006 Lowilem na klon zaubera - byron alice 3000. Kolowrotek tani i solidny. Rewelacyjnie nawija zylke/plecionke (duzo lepiej niz np shimano twin power!!!!!). Ma precyzyjny hamulec i jest lekki. Jako minus wymienie to ze w 1-szym alice mialem problemy ze sprezyna kablaka. Spro nie dotykalem wiec sie nie wypowiem.
Gość Bartosz Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 killah tu po forum jakiś czas temu krążyła pogłoska, że Alice źle nawija cienkie żyłki. Jak to u Ciebie z tym było? A Tobie irek polece dla odmiany SPRO. Mam model bluearc 720, czyli niższą serię i wszystko jest naprawdę ok. Bardzo precyzyjny hamulec, równe nawijanie żyłki, chodzi lekko i płynnie... Słowem dobry kołowrotek, a redarc jest podobno jeszcze lepszy... Więc jak chcesz
killah Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 Bartosz Alice nawijal zylke czy plecionke bezblednie. Teraz do sredniego spina uzywam Shimano Twin Power ktory uklada zylke/plecionke duzo gorzej, mimo ze kosztuje kilka razy wiecej niz Alice.
artech Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 Spro to prawie kopia Roby, a czy w tym przypadku prawie robi wielką różnicę tego nie wiem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.