ememiks Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Witam Powoli zaczynam się rozglądać za zakupem kija i kręciołka na troć. Wiem że przy takim spinu kołowrotek pracuje jak nigdzie indziej i trzeba mieć niezły sprzęt lecz już nie raz byłem świadkiem jak nad wodą padały za 3 stówy kręcioły po całym dniu łowienia. Sam zajeździłem jeden kołowrotek przy 4 wypadach ale od 2 sezonów łowie na okume silvara tak 1 łożysko cena 50zł i nie ma lipy I planuje niezniszczalną silvare jako zapasowy a na jego miejsce inny lecz za przyzwoite pieniądze. Zastanawiałem się nad catana 3000 ale dużo dobrego mówi się o daiwa CROSSFIRE (myślę nad x3000) i tak się zastanawiam gdyż jest tańszy od catany i czy da rade w ciężkim spinu? Może inny? w eco cenie? z przednim hamulcem tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G!zmo Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 ememiks, Catana 3000 na troć?! oj kolego to by była pomyłka ten kołowrotek do ciężkiego spina się nie nadaje. Zastanawiałbym się na twoim miejscu czy nie warto zainwestować w kołowrotek Penn Slammer i mieć spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 ememiks, Catana 3000 na troć?! oj kolego to by była pomyłka ten kołowrotek do ciężkiego spina się nie nadaje. Zastanawiałbym się na twoim miejscu czy nie warto zainwestować w kołowrotek Penn Slammer i mieć spokój. Wiem że żaden nie podoła poza silvarą ale nie mówimy tu o kilku sezonach tylko 1-2 i to nie 7dni w tygodniu. Z tym zainwestowaniem to właśnie dlatego jest taki temat bo jakby nie to to bym zakupił dobry kręcioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darboch Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Wiem że żaden nie podoła poza silvarą no to chyba już wybrałeś Różnica cenowa w stosunku do Penna jest dość znaczna ale chyba warto zainwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 wedka shimano vengeance dobra i dość dobra i tania wedka na troć a kołowrotek spro passion 740 lub dragon viper to lepsze niz te daiwy crossfire to rozlatuje sie po msc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Jak będziesz brał catanę to 4000 bo na 3000 nie zmieścisz 100 m żyłki na troć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Jak będziesz brał catanę to 4000 bo na 3000 nie zmieścisz 100 m żyłki na troć Dzięki myślę ze powinna dać rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 ememiks, a tu masz okumę epix pro za 130 pln http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=23416&start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 ememiks, a tu masz okumę epix pro za 130 pln http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=23416&start=0& Faktycznie lecz używki raczej bym nie kupił. Może jakieś jeszcze pomysły po za catana 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G!zmo Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 ememiks, a może Spro Passion 740 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 ememiks, a może Spro Passion 740 ? Podoła na cieżkim spiningu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G!zmo Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 ememiks, wydaje mi się ze da rade to twarde kołowrotki. Mam takiego w wersji match i jest naprawdę mocną maszynka. Jedyne co słyszałem to że przy większym obciążeniu dość głośno pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Faktycznie lecz używki raczej bym nie kupił. Dlaczego ?? Nie wygląda na katowany, na pewno wytrzyma dwa sezony. Te okumy to naprawdę dobre kręcioły http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=13368 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Faktycznie lecz używki raczej bym nie kupił. Dlaczego ?? Nie wygląda na katowany, na pewno wytrzyma dwa sezony. Te okumy to naprawdę dobre kręcioły http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=13368 To jest kołowrotek nigdy nie wiadomo ile jest zużyty itp. Jakoś wole gorsze lecz nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawm84 Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Faktycznie lecz używki raczej bym nie kupił. Dlaczego ?? Nie wygląda na katowany, na pewno wytrzyma dwa sezony. Te okumy to naprawdę dobre kręcioły http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=13368 To jest kołowrotek nigdy nie wiadomo ile jest zużyty itp. Jakoś wole gorsze lecz nowe. Po części masz rację ale niektóre stare konstrukcje są wręcz niezniszczalne przy normalnym użytkowaniu. Za te same pieniądze wolę "stary" kultowy kołowrotek ale model sprawdzony w boju niż nowe błyskotki z "plastikowymi" bebechami. Przykład? Wole 5 letnie schimano made in japan albo wiele starsze ryobi niż nowe shimano made in malesia (choć ostatnio robiłem serwis 5 letniemu melezyjskiemu stradicowi 2500 i bebechy ciągle zdrowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darboch Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 ememiks, a może Spro Passion 740 ? Podoła na cieżkim spiningu? mam ten kołowrotek i bardzo sobie chwalę ale używam go do spiningu do wędki o cw 10-30gr...w tym roku używałem głównie przy łowieniu z brzegu seji [czarniaki] w Norwegii a to bardzo żywotne i dziko walczące ryby...spisywał się bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 Dzięki koledzy myślę że będzie dobry wybór do tego cena sięga 135zł za model 740fd na dniach zamawiam i widzę że nie ma problemu z zapasową szpulą na allegro jest sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 W zeszłym sezonie chciałem zaoszczędzić i kupiłem z myślą o trociach kołowrotek PENN PURSUIT 3000 i jak na kilka wyjazdów nawet fajnie kręci. Może ktoś ma już doświadczenie z z tym kręciołem, czy wytrzyma mi kilka sezonów na pomorskich rzekach ? Bo zastanawiam się czy jednak nie zainwestować w Slammera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2011 Passion 740f dotarł robi dobre wrażenie dość zgrabny jak na 740 model teraz tylko 0.30 nawinę i 01.01.2012 ogień na trocie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi