janoxyz Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Opłaciłem w zeszły piątek kartę, w domu zasiadłem w szlafroku z lampką wina w dłoni by przestudiować nowe zezwolenie wraz z wykazem łowisk w którym zaskoczył mnie brak wpisanego ów stawu a że jest to zbiornik najbliżej położony mojego miejsca zamieszkania troszkę się zaniepokoiłem , na stronie internetowej okręgu staw jest, nad samym stawem brakuje tablicy Pzw jeżeli jest ktoś coś na ten temat wie to proszę o wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Już kiedyś mówiono, że zostanie łowiskiem sekcyjnym. Chyba najprościej zadzwonić do koła w Mikołowie. http://www.pzw.org.pl/mikolow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janoxyz Napisano 8 Marca 2012 Autor Share Napisano 8 Marca 2012 Koło Mikołów zrezygnowało z tego stawu z powodu zbyt wysokich wymagań które nakładał na nich nadleśnictwo, dokładnie chodzi o utrzymywanie porządku w obrębie 35m od brzegu stawu, chyba ktoś naprawdę upadł na głowę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 35 m to praktycznie nawet parking i pobocze Owsianej, główny syf robią tam tłumy kąpiących się i plażujących, nie dziwię się, że Mikołów zrezygnował. Szkoda, kiedyś często tam łowiłem, jeszcze przed plagą sumików, piękne linki i złote karasie, ryba była smaczna bo woda bardzo czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi