pershing29 Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 witam...mam prośbę ma ktoś szybki przepis domowy na zanętę na leszcza .....z góry podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aroslaweq Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Witam z tego co czytałem to podobno wiele zależy od akwenu na jakim chcesz łowić.Ja niestety za bardzo się na tym nie znam ale podam przepis jakiego ja używam. -zanęta ze sklepu leszcz jezioro (firma jaką mogę polecić to Traper,Lorpio) -gotowany pęczak -kukurydza -pinka -bułka tarta Można także dodać jakiś atraktor np:melasa zawszę będą to lepsze efekty.Na hak biały robak i do wody Może i nie jest to dobry przepis ale u mnie się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Ja swojego czasu używałem taniej prostej zanęty i odnosiłem sukcesy na Żwirowni Topola. Mój przepis to: -parzona pszenica, -pokrojone czerwone robaki, -trochę płatków owsianych, -mleko w proszku - do smużenia, -biszkopty mielone, -kukurydzka, Jako atraktora możesz użyć przyprawy korzennej do piernika, możesz dodać smrodka Bogdana Bartona, możesz dodać czosnku lub też w zasadzie bardzo tani (dostaniesz w aptece) atraktor jakim jest kolendra. Jak możesz dosyp robaczków białych lub pinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Zanęta ciemna traper sprecjal leszcz zanęta Traper Feeder zwykła atraktor leszcz belge z Trapera atraktor Wanilia Atraktory wg uznania nie przesadzałbym z ilością na wiosnę - taki zestaw mi sie zawsze sprawdza początkiem roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing29 Napisano 22 Marca 2012 Autor Share Napisano 22 Marca 2012 podziękował pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkelpl Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Zamiast tego syfu walic do futru to daj z 2-3 zabki czosnku i miód; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi