Nightwalker Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Dziś zerknąłem w kamerę z zakola Wisły w celu sprawdzenia koloru wody - nie zachwyca. A już plecak był spakowany i gotowy do drogi... Ech... Siedzi ktoś może z jakimś gruntem przy takim stanie oraz kolorycie wody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Wczoraj byłem porzucać, przed burzą złowiłem 2 kleniki. Przeczekałem ulewę pod mostem, ale potem już nie było sensu łowić, zaczęło płynąć pełno syfu itd. Jak szedłem do domu to mijałem się z dwoma grunciarzami, ale czy coś połowili niestety nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Jak tam Wisła ? Bo już od ponad miesiąca nie łowiłem. Mam ciśnienie na rzekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Raczej kiepsko, Jak sprawdzałem stan wody jest dość wyskoki adekwatnie pewnie syf płynie Jeszcze trzeba poczekać zanim pobiega się po krzakach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Wczoraj wieczorem jak przejeżdzałem przez Wisłę, jeszcze lekko podniesiona ale w miarę czysta już była. Syf niestety jeszcze płynął, ale myślę, że dzisiaj powinno być już dobrze. Pójdę wieczorem sprawdzić i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Oo to Ciekawe Myślę że jutro można się wybrać Choć bardziej ciekawi mnie Raba jest stan i czystość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 bumtarara, Daj koniecznie znać ! wyposzczony jestem a jutro znajdę chwilę by wyskoczyć nad rzekę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Ojj miło Panowie miło myślę że w poniedziałęk już śmiało bede mógł gdzies pomachać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Na pewno:) Wszyscy czekają nad stan jaka woda hehe. Ja mam 10 km do Wisły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 i jak woda na Wiśle... obiecywane były informacje... i nikt się nie chwiali.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Ja czekam właśnie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kima1906 Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Panowie Wisła opada, ale dalej syf płynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Tak jak kolega pisał, woda idzie w dół, syfu płynie coraz mniej, już w miarę przejrzysta. Dzisiaj rano uczepił się jeden kleń i mały bolenik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Wisła się czyści a stan obniża, byłem dziś 15 minut lecz stwierdziłem że sensu nie ma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Esioslaw dzieki za info. W planach mam wypad na Wisłę poszukać jakich kol wiek rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Ja byłem dziś zobaczyć zwiad potrenować Zawody z koła się zbliżają, warunki są ciężkie, po wysokiej wodzie błoto, w dodatku jeszcze ten żar z nieba w trawskach a o komarach już nie wspomnę, jest ich zatrzęsienie, potrafiły z krzaków na takie słońce wyjść chmarą, dopóty zorientowały się o słońcu:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 2h wypad na Dąbie w okolice ujścia Prądnika obfitował w....... komary, pokrzywy i zerowe brania nawet na paproszki Od czasu do czasu coś się spławiło na środku Wisły doprowadzając mnie do szału Woda podniesiona o około 30 cm kolor całkiem przyzwoity niestety płynie biały pienisty syf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Witam. dziś godz 5,30 pojawiałem się nad Wisełką, woda już jest dobra, gwałtownie opada z dnia na dzień, co z tym ryba nie jest aktywna, złapany jeden kleń kilka podbić, zepsute Bolenie prze ze mnie ehh, za to poznałem nowe miejscówki świetne na klenia:) opaski. Co do połowów uważam że z rana jest najlepiej, nie gorąco komarów nie ma tak, tylko trzeba mieć wodery min. duza rosa, do 10 można połowić bo później jest za gorąco, a pod wieczór masa komarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Esioslaw po raz kolejny dzięki za info Od kilku dni zbieram się nad Wisłę i nie mogę się zebrać... Budzi krzyczy o 4tej i na tym się kończy. teraz już wiem ze wodery muszę dorzucić Apropo Wisły... Jak tam sytuacja w Niepołomicach ? W Okolicach mostu ? Da się biegać po zatoczkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Esioslaw, ja uważam, że do 7 można łowić, potem katorga. W ostatnia niedzielę łowiłem do 9 i czułem się jak po torturach. Dzis bylem od 4 do 7 pod przewozem. Jakieś boleniowe przedszkole się meldowało. Woda już OK. Tylko ten upał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 hehe Proszę Oj nie wiem jak te okolice, nigdy tam nie bylem Ja Tylko Nowe Brzesko i w dół do Uścia Raby,po kamieniach nie za bardzo jeszcze, trzeba się zmagać z trawskiem i błotem. Ja wczoraj wytrzymałem do 10,30:) w spodniobutach ( już byly mokre) Dziś raczej rezygnuje z Wypadu ale jutro o 4 się melduję nad rzeką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 super informację, że Wisła już się wyklarowała. Jutro się o świecie melduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Witam:) Jak pisałem pokazałem się nad rzeką dziś tylko nie o 4 lecz po 7 ale może być na te niecałe 3 godz:) Złapany jeden bolek, w jednej chwili zaczęły żer, udało się z jednym:) Ładny odjazd i po chwili na brzegu:) za następnymi nie chodziłem Zostawiłem na jutro a miejsca są atrakcyjne Woda niższa jak ostatnio Dla mnie w sam raz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Dzisiejszy wypad nad Wisłę, tym razem za białą rybką http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=249988#249988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 bumtarara czyli mówisz ze nawet w centrum masakra z komarami ? Wczoraj około 19tej wyskoczyłem w okolice Łęgu ze spinem. Siadł 1 Okoń.. niestety o tej godzinie stojąc przy brzegu zaledwie 5 minut byłem caaaaały w komarach. Jest po prostu masakra. Widzę że rano tez nie za wesoło. Siedział ktoś może w upały nad Wisłą? Tak miedzy 11- 16 ? Tez tych insektów tyle fruwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi