abra1711 Napisano 24 Października 2012 Share Napisano 24 Października 2012 Macie jakieś doświadczenie w łowieniu karpi z powierzchni. Jak zmontować zestaw i z czego? Jakie przynęty i zanęty do tego używacie? W jaki sposób widać brania co jest "sygnalizatorem"? Kiedy ta metoda jest skuteczna? I wszystkie inne informacje oraz doświadczenia które mogą być przydatne waszym zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 Temat rzeka. Np. Metoda Zig Riga. Looknij Tutaj. ZIG RIG Po za tym klasyczny zestaw z kulą wodą. Branie najczęściej jest widoczne na powierzchni. Łowimy głównie w miejscach gdzie występuje zielsko i gdy nie ma fali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 Ja łowiłem kiedys z powierzchni zestawem z wagglerem, bo nie miałem kuli wodnej. Całe obciążenie przy spławiku, 1,5metrowy przypon i heja. Najtrudniejsze jest zarzucanie, ale po paru próbach szło mi całkiem niezle. Strzelałem kawałkami chleba w okolice przynęty, było z 30stopni wtedy, środek lata i zero wiatru. Dodam, że grunciarze nic nie złowili, a mnie udało się przechytrzyć 2 ładne karpiki + spiąłem wielkiego amura. Bardzo widowiskowa metoda, co do kuli wodnej to łowiłem na nią klenie w rzekach i też świetnie się łowiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ThinkingAngler Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 Zig-Bugsy Nash Tackle do zig-rigów i tak zwanego stalkingu to dobra sprawa. Sam próbowałem kiedyś klasycznie ze spławikiem przelotowym, pływającym na bułke i chleb. Teraz jest cała gama pianek pływających i sztucznych przynęt na karpie. Może w następnym sezonie sam spróbuje kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi