Gość Tench Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Sieki przy Lipinskich są pancerne... Imho są dużo lepsze woblery w takiej lub niżej cenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 To moze powiesz jakie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 dobek to nie temat o wobkach a o rzece nysie i co w niej mozna złowić. Na wiosne wybiore sie napewno na nyse w okolicach barda bo tam sa duze doły i ładna ryba może siedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 suhhar, a łowiłeś brzany na ser w nysie? Salmiak pozdrowionka - a na rzece lód, że cho cho.. [/scroll] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Jareksm dzięki też pozdrawiam. Lód jak cholera.... hehehe Ja w domu od rana dzisiaj robiłem żuki i chrusty na klenie, pudełka wypełnione po brzegi, ale co tu robić w taką pogodę... trza kręcić dalej... Do wiosny chyba jeszcze hohoho ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 jarek nie bo nie lubie na rzece łowic na spławik czy grunt wole spining. Ale wiem że w zeszłym roku ładnie połowili brzany na ser w okolicach barda. Salmiak jak ci sie tak nudzi to zrób mi kilka boleniówek na nowy sezon bo nigdy bolenia nie złowiłem. Lód jest i chyba do marca bedzie a tak fajnie było w grudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Znam gościa z Przyłęku, który co roku pokazuje mi piękne brzany złowione w okolicach mostu. Niestety pokazuje mi je zamrożone i wypatroszone, ale na prawdę to są niezłe okazy, 80, 90 cm po wypatroszeniu i bez głowy. Nie pochwalam tego i żal mi tych brzan, no ale on jest miejscowym "wędkarzem" a ja przyjeżdżam jako gość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Pilczyk, 90 cm brzana bez głowy, to pod metrowe łapie, chciałbym to zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Suhhar nawet mam takie w pudełku, bolenie na muchę też poławiam, jak masz sprzęt muchowy mogę Ci ukręcić streamery boleniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 DAWID, no niestety nie sprawdzisz tego co mówię, możesz w to uwierzyć albo i nie. Ja nie mam interesu w tym aby koloryzować. Przekazuję to co widuję co roku. Gość faktycznie łowi takie brzany, że mózg staje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Pilczyk, niezłe kabany szkoda tylko że w ten sposób kończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 DAWID, zgadzam się z Tobą, żal jak patrze na takie potwory, nie mówię, że zawsze łowi takie kabany, ale w ciągu roku trafiają mu się takie. Obiecał, że kiedyś mnie weźmie w to swoje miejsce na rzece, ale coś się ociąga . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Przykre jest również to, że nie przepuści żadnej brzanie, wszytskie trafiają do zamrażarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Pilczyk, spiesz się niech Cię szybko tam zabiera bo z roku na rok może tych brzan już tam nie być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Salmiak nie mam muchówki i jakoś mnie nie kręci ta metoda może kiedyś...ale na bolenie musze sie w tym roku wybrać już w zeszłym miałem sie wybrać i zapolować. Co do tych brzan to nie wiem po co mu te ryby bo ponoć się ich zjeść nie da, ponoć mięso gumowe i bezsmakowe. Mi chodzi o złowienie jej bo ponoć to zajeb....waleczna ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Co do tych brzan to nie wiem po co mu te ryby bo ponoć się ich zjeść nie da, ponoć mięso gumowe i bezsmakowe. Mi chodzi o złowienie jej bo ponoć to zajeb....waleczna ryba. To chyba najwaleczniejsza ryba jaką miałem na kiju, oj warto warto próbować, siła, prawdziwa siła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertxxx62 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Witam wszystkich gorąco w tą mroźną pogodę Jestem od niedawno na forum mam na imię Robert i chciałbym się wtrącić w dyskusje ponieważ również spaceruje po nysie Kłodzkiej z muchówką i wiąże z nią duże nadzieje w tym sezonie , poprzednie sezony potrafiły zaskoczyć , w tamtym miałem ładnego leszcze 65cm i 4kg był naprawdę gruby i ciężki jak na swój rozmiar , co świadkiem jest mój kolega z tego forum (Salmiak ) z którym często biczujemy wody muchówką , wziął na suchara w miejscu gdzie nysa wypływa z korzeni . Brzany nie złowiłem jeszcze ale w tym roku zamierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Jest i mój kompan Witamy serdecznie i kontynuujemy temat o Nysie. Robert pozdrawiam , kręć muszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertxxx62 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Siemanko Tomku Kręcę , kręcę już pudełka pełne , tylko nam rzeczki lodem skuło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 To chyba najwaleczniejsza ryba jaką miałem na kiju a jak wygląda sprawa połowu brzan na spin? Większa szansa jest na spin, czy np.: na ser z gruntu? pozdro dla kol. Roberta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertxxx62 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 To chyba najwaleczniejsza ryba jaką miałem na kiju a jak wygląda sprawa połowu brzan na spin? Większa szansa jest na spin, czy np.: na ser z gruntu? pozdro dla kol. Roberta Dzięki kolego za pozdrowienia również pozdrawiam , na spinning nie słyszałem od znajomych żeby ktoś złapał , ale na ser kolega wyciągnął taką 70parę cm w okolicy barda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Nie łowiłem nigdy na Nysie, ale z przeprowadzonego wywiadu z moim starszym koegą, który tak masowo łapie brzany to podzielę się z wami informacjami. Brzany łowi w Przyłęku od mostu w kierunku Barda. Łowi je tylko i wyłacznie z gruntu. Na hak zakłada takie zielone robaczki, które żyją w kokonie z kamienia, to są "kłódki" i to chyba jest nielegalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 zielone robaczki, które żyją w kokonie - to chruścikito chyba jest nielegalne. na 100% nielegalne - to wody górskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 jareksm2, zgadza się to chruściki. Wogóle chyba nie mozna łowić w rzece na żywe przynęty, a zwłaszcza na odcinku górskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertxxx62 Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Witam ! Wiele razy chodząc po nysie widziałem puste pudełka po białych i czerwonych robakach a najwięcej w okolicach Barda , nie dość że łamią regulamin to jeszcze śmiecą , straszna ta polska mentalność . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi