shankar3 Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Cześć wszystkim . może i głupie będzie moje pytanie zważywszy na fakt iż jestem z Bystrzycy Kłodzkiej - tyle, że sporadycznie tam zaglądam.. powie mi ktoś albo może poleci jaki rejon w okolicach kłodzka , barda, krosnowic, gdzie można swobodnie pobiegać ze spinningiem ? mam zamiar przyjechać w weekend do domu, do rodziców i chciał bym ubrać wodery i pozwiedzać rzekę. mam opłacone wszelkiego rodzaju karty itp. wiec kłusowanie to nie będzie za kłodzkiem w okolicach pkp? kurcze.. nie wiem gdzie.. hellp. nawet nie wiem na co.. będę bardzo wdzięczny za pomoc . pozdrawiam michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 No głupie pytanie, wyszukiwarka nie boli http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=1684 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shankar3 Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 No głupie pytanie, wyszukiwarka nie boli http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=1684 owszem nie boli Tak czy inaczej pytanie mam. dotyczy do barda. czy od mostu który jest na trasie wrocław - kudowa ( przy tym moście gdzie jest stacja PKP ) idąc w dół lub też w górę.. można spinningowac ? czy nie natknę się tam na jakieś zakazy spinningowania lub coś podobnego ? interesuje mnie najbardziej odcinek Bardo - Suszka . ew. kilka km wyżej Suszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Siemka jak tam biega ktos po nysie jeszcze ? Koncowka okresu pstrazkow jest, moze jakies klenie ? nic kompletnie sie nie dzieje ? ja moze jutro o 5 rano sie wybiore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Siemka ! dzisiaj spotkała mnie miła niespodzianka otóż miałem na haku brzane łowiłem w okolicach kłodzka-stadionu liczyłem na klenie miałem sie już zwijac gdy nagle jakis zaczep. Ale zaczep ruszył wiec ciagne i ciagne na swoim kluchowatym kiju i nagle siup coś nad wode wyskoczyło myslalem z daleka ze to klen ale ciagne dalej i ciagne juz widze rybe patrze a tutaj brzana a co najlepsze zaczepiona woblerem za ogon a wiec zmeczylem ja ciagne do brzegu juz mam ja pod nogami odlozylem kija mysle za zylke podciagne to chwyce ja za ogon i wyciagne z wody, wiec jak pomyslał tak zrobił i co ? głupi jak but bo kto łapie zyłke ? no złapałem za żyłke brzana machnela 2 razy ogonem i urwała zylke i poszła miała gdzies ok 60 cm ale śliczna złota była. Piekna fota by była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 suhhar, gratki za "wpół" udany połów , a swoją drogą, ja też kiedyś pociągnąłem wielkiego bolka za żyłkę. Był pod samym brzegiem i nie wiedzieć czemu postanowiłem ułatwić sobie sprawę (tak przynajmniej mi się wydawało). Historia skończyła się podobnie jak Twoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 no ja w szoku byłem ze tam takie brzany sa widać rzeka kryje niezłe tajemnice praktycznie każda ryba tam może pływać bo ze stawików malutki narybek gdzies wypływa. Ponoć szczupłe w młynowie łowili na muche ale czy to prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Przed powodzią łowili szczupaki w młynowie, ale teraz nie wiem zaraz jade na pstrąga/ klenia do młynowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Pojechałem na pstrąga do krosnowic a wyciągłem klenia 51 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 a byłes w tym roku w podtyniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 jutro na nysie kłodzkiej o 8 zawody spiningowe o mistrza koła. Zgrupowanie przy ul malczewskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Łowiliście już okonie na spina na Nysie w Kotlinie Kłodzkiej ? Nie chodzi mi o pojedyncze przyłowy, tylko typowe miejscówki gdzie można się pobawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Najlepszą miejscówkę na okonia znalazłem na odcinku między otmuchowskim a nyskim poniżej żelaznego mostu gdzie powbijane są pale i leżą betonowe kręgi. Ładne garbusy tam się łowiło swego czasu i nie tylko na spinning, ale też na małego żywczyka kiełbik, karasek no i mały okonek jak jeszcze nie miał wymiaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 e tam po co tam jechac za stadionem w kłodzku ładne pływają ale cięzko złowic, plyna za wobkiem ale nie ugryza moze na jesien sie skuszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Ja za stadionem łowiłem tydzeń temu, ale same szkraby do 15cm. Ale jesienią chyba nie wolno spiningować na wodach górskich tj krainy pstrąga i lipienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 yyy dlaczego nie wolno ? nie ma przeciez jakiejs daty chyba. Chociaz moze sie cos zmienilo i o czyms nie wiem, ostatnio sie dowiedziałem ze na nysie za stadionem mozna tylko na spina i muche juz nie mozna na splawik a widzialem kolesia co klenie na czeresnie lowil to z nim jeszcze gadalem jakby nic a on juz kłusował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Wydawało mi się, że od 1 września jak zaczyna się okres ochronny potoczaka to koniec spiningu niech mnie ktoś poprawi. Suhar ja tam puste paczki po świetlikach znalazłem więc to już całkiem kłusowanie na maksa po nocach. A z tym spławikiem to gdzie wyczytałeś ? niby można używać przynęt roślinnych na górskich więc co kolejny przepis wprowadzony za naszymi plecami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 e tam po co tam jechac za stadionem w kłodzku ładne pływają ale cięzko złowic, plyna za wobkiem ale nie ugryza moze na jesien sie skuszą. A próbowałeś na gumki ? Trok boczny albo na jigu małym kopytkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 technops znajomy z ssr mi powiedział chyba takie info jest w informatorze krainy pstraga i lipienia ale z tą data to nie wiem bo przeciez klenie nie maja okresu ochronnego a plywaja w rzece. Salmiak nie lubie lowic na jigi na rzece ;p poza tym na nysie co rzut to rwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Suhhar jak tam zawody w Kłodzku spinningowe ? Łowiłeś ? Coś połowili jakie efekty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 Jaka woda koledzy na Nysie po deszczach ? Wysoka ? Mętna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 Salmiak, wczoraj o 18.00 woda górska "typu - kakao", ale niezbyt podniesiona. Nawet przybrzeżnych traw nie zalało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 Jarku dzięki. A jak tam na Pilcach działasz coś ? Ja nie byłem od czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 SIemka Salmiak nie wiem jak to zawody bylem zobaczyc w trakcie to wszyscy pobiegli w dol odcinka chronionego. Woda juz normalna ale czy sie cos dzieje nie wiem nie mam czasu bo córka od 2 tygodni na swiecie moze we wtorek gdzies wyskocze pomachac a wy jak tam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kristi161 Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Na odcinku Nysy Kłodzkiej powstał odcinek "złów i wypuść". Obowiązuję bezwzględny zakaz zabierania i posiadania ryb , połów może odbywać się tylko na haki bezzadziorowe i trzeba posiadać podbierak. http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/54/cms/szablony/1023/pliki/uchwala_nr_47_2012_no_kill.pdf Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi