DAWID Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Zaczął się sezon boleniowy, koledzy jak wyniki ? Nam się udało przechytrzyć kilka rapciaków, gryzły przede wszystkim na łomżyńskie bezsterowce, hermes i thrill zaliczył po jednej rybce. Pogoda "antyboleniowa", zimno zero słońca i wiatr, trzeba było rzeźbić, bolki wogóle się nie pokazywały, brania w pół wody. Większość bolków tego rozmiaru. Oprócz średniaczków trafiły się dwie zacne rapy Miałem jeszcze dwa zmarnowane brania jednego bolka nie widziałem a drugi to byl kaban, złamał ster w hermesie na moje oko koło 75cm, może nawet więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Super zdjęcia. U nas 1 dzień polało i goście na progach wodnych się zestrachali, że Kraków zaleje i puścili wszystko z wszystkich progów. Dosłownie wszystko, najwięcej jest przegniłych szmat :S. Taki ot weekend majowy u nas, oczywiście ja bez bolka, ale niektórzy już coś tam zaliczyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 5 Maja 2013 Autor Share Napisano 5 Maja 2013 goście na progach wodnych się zestrachali, że Kraków zaleje i puścili wszystko z wszystkich progów. Doszła i do mnie ta woda , jednak jednego udało się przechytrzyć, wziął na "Matusiaka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaltrzebnica Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 największy z ośmiu dzisiejszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 12 Maja 2013 Autor Share Napisano 12 Maja 2013 Jak do tej pory największy boleń sezonu. Wziął na hermes glooga prowadzonego w pół wody średnim tempem z przyspieszeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 DAWID, ładnie sobie radzisz z torpedami. U mnie jak dotąd obijają się o przynęty:) gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 Wczoraj odra troche za boleniami stan wysoki trzeba bylo sie nachodzic zeby przejsc zalane odcinki ale cos tam sie wyhaczylo ;] Życiówka 75-80cm I były jeszcze cztery mniejsze dwa zdjecia tylko zrobione bo fotograf gdzies polazl ;D Ps. Nie wiem czemu fotki obrocone sie zaladowaly . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 22 Maja 2013 Autor Share Napisano 22 Maja 2013 Graty piękny kaban ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 W końcu pierwszy w tym roku boleń z pełną świadomością złowiony. Mocno dawał znać o sobie a mega zarośnięte brzegi doskonale maskowały moją sylwetkę. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=249457#249457 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 ERq Piękna rapa,wielka jak "wasz" Jezus Co do fotek,to weź sobie je na kompie obruć w jakaś strone,zapisz i odwróć tak jak mają być z powrotem,zapisz i wklej jeszcze raz. U mnie to pomaga( fotki z SE ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 16.06.2013r Odra-Wrocław http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=249633#249633 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrozikk134 Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Co prawda umieściłem już zdjęcie mojego ostatniego połowu w temacie Jak dziś było na rybach, ale umieszczę w tym temacie opis połowu i inne zdjęcie rybki. Przedwczoraj wieczorem wybrałem się nad Wisłę na sandacza. Obłowiłem woblerami jedną miejscówkę, ale że nie miałem brania poszedłem na inną. Już w pierwszym rzucie miałem pobicie, ale ryba nie trafiła dobrze w przynętę, zrobił się tylko wir i fala. W drugim rzucie mocne targnięcie kijem. Nie trzeba było zacinać. Miałem już nie raz przy łowieniu sandaczy przyłów w postaci rapy, ale nie takiej. 85cm to mój nowy rekord. Nie byłem na rybach półtora miesiąca. To był mój pierwszy wypad ze spinem na sandacza w tym roku i taka niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 6 Lipca 2013 Autor Share Napisano 6 Lipca 2013 Piękny okaz bolasa Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Piękny bolek, pogratulować !! Przechytrzyć takiego to nie lada sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 16 Lipca 2013 Share Napisano 16 Lipca 2013 Dwie wyprawy poświęciłem boleniom. Z 15.07. (63cm) Z 16.07 (50 i 73cm) tym razem żyłka i bardziej miękki kij, bo kilka wczorajszych brań zostało odbitych. Dzięki poznanemu nad wodą koledze Rafałowi i jego pomocy w fotografowaniu, mam kilka fajnych fotek, dzięki kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 17 Lipca 2013 Autor Share Napisano 17 Lipca 2013 Piękna 70 + grubiutka, zdrowa ryba, graty ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 Panowie gratuluję boleni. Strasznie ubogo tu ze zdjęciami w tym roku Z wczorajszego wieczora 71 cm na swojego wobka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Podtrzymując wątek Zdziś, tzn. boleń z dzisiejszego poranka nad rzeką Wziął na mojego woblerka - prototyp. Taki boleniowy jerk, najlepiej się prezentuje jak się go lekko podszarpuje. Prowadzony jednostajnie kolebie się trochę jak wahadłówka. Drugi koleżka też skusił się na tego woblera, ale miał tak w kole 50 cm i nie załapał się na fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 2 Sierpnia 2013 Share Napisano 2 Sierpnia 2013 Elegancki ten Twój boleń artech i asortyment swoich przynęt powiększa się o ołówki , gratuluję! Dałem się skusić na podobny wzór, ale jeszcze bez kontaktu z rybą. Najlepiej, te ryby łowi mi się jednak woblerami drobno migającymi i uciekającymi na boki podczas zmiany tempa. Dzisiejszej nocy, nastawiony na sandacze zaobserwowałem, że ryby odprowadzają woblery pod nogi. Zmieniłem na takiego właśnie pod bolenie i po kilku rzutach nastąpiło targnięcie. Po kilkunastu minutach zameldował się boleń pod 55cm. Następnie dwa spady i kilka podskubywań. Spokojnie w określonych warunkach można te ryby nocą łowić. Tempo delikatnie wolniejsze. W tym sezonie miałem kilka na woblery z przytrzymania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk/szczecin Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 czołem...u mnie tez zameldował się bolo...co prawda łowiłem docelowo klenie a on był niespodzianką...ale chyba tez się liczy...wedka kleniowa ... makaron , zyłka 14 i wobler 2,5 cm...hol z 10 min...i 69cm. poszalał..hehe...pozdrawiam i połamania koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysio.35 Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 Dzisiaj wieczorem, taki oto maluszek z Warty bardzo mnie ucieszył Wiem wiem zdjęcia nie najlepszej jakości. Ale wypad spontaniczny, tylko telefon i wieczorna szarość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aromalak Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 Sorry za jakość ale zdjęcie robiłem sam , bolek trochę ponad 80 cm wziął na wobka salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 Ładny kloc! Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 Bardziej liczyłem na klenia a skończyło się na bolku. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=255211#255211 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi