kokon Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Bill26: witaj, mam pytanie. Jak myslisz, jak chcielibyśmy polecieć tam na weekend samolotem do Geteborga to czy jest mozliwośc, że gospodarz przyjedzie po nas na lotnisko i póżniej zawiexie nas na samolot? Mam jeszcze pytanie o tą odległość 12 km. Lecąc samolotem nie ma sie auta. jak w takim wypadku dostać sie na łowisko? Gospodazr może nas wozic rano i odbierać wieczorem? Miałeś tam swój samochód czy także leciałeś samolotem? Z góry dzięki za odpowiedzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bill26 Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Jeśli polecicie w czterech to nie ma problemu,Beata po Was przyjedzie no i oczywiście odwiezie ( co do ceny to musicie się z nią dogadać),jeśli chodzi o sandacze to złowiliśmy kilka,ale wczoraj rozmawiałem z Beatą i powiedziała że była na sandaczach i kilka ładnych wyciągła.Co do samochodu na miejscu to tez nie bedzie problemu,ja bylem swoim,bo jechalismy na dwa tygodnie,ale w pazdzierniku tez lecimy samolotem na weekend,tak jak Ty chcesz lecieć,więc nie będziemy mieli samochodu,ale z Beatą się idzie dogadać więc spoko,nie masz się czym przejmować . Jak coś to pisz, bo będę z nią dzisiaj rozmawiał koło 17.00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokon Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Bill26: wielkie dzieki, poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atrurrejro Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 CZy macie moze jakes jeziorko w Szwecji typowo sandaczowe godne polecenia. Szczupakow juz polapalem ci niemiara tam, ale sandaczy ni slychu, ni widu;/ Będę wdzięczny za informację. Może być na PW. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibro Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 ....łowie od 4 lat w jednym miejscu....szwecja - asunden - ulf linderback.........pierwsze wyjazdy poraZka...jezioro trudne - duże - głebokie.......brak typowych miejsc szczupakowych - polskich...........trzeba nauczyc sie szukac ryby..................po kilku wyjazdach wiem gdzie i jak lówić......słuze rada.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibro Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 CZy macie moze jakes jeziorko w Szwecji typowo sandaczowe godne polecenia. Szczupakow juz polapalem ci niemiara tam, ale sandaczy ni slychu, ni widu;/ Będę wdzięczny za informację. Może być na PW. pozdrawiam ..............pewna informacja...asunden - dużo sandacza - zarybienia - widziałem osobiscie sztuki ok 5-7 kg wyjete z sieci zastawianych przez miejscowych - brali tylko tyle ile mogli zjesc...............sam ne łowie sandacza - pewne brak mi cierpliwosci.......................poza tym 90 % wedkarzy odwiedzajacych to jezioro łowi szczupaka ...pewnie łatwiej ha,ha..........zapraszam łowców sandacza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alle Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 Polecam Växjö W okolicy jest wiele jezior o wspanialym zarybieniu. W promieniu 10km mamy z 6-7 jezior, kilka mniejszych i jedno ogromne(Helgasjö) z trocia, szczupakami i sandaczami (co roku wyciagaja moi koleczy kilka sztuk ponad 10kg) i wiekszoscia innych ryb slodkowodnych. Jezeli nie zadowolisz sie tymi jeziorami to 30 km na poludnie jest jedno z najbardziej znanych lowisk w poludniowej Szwecji-jezioro Åsnen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam! Jakie miejscowości do połów nad jeziorem Vattern polecacie? I w jakiej mniej wiecej cenie są domki 4 osobowe? I jaka jest cena za wypożyczenie łodzi? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiszmen13 Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Witam. SZukam miejsca na szczupaki niedaleko Ystad. Czy mozecie polecic jakies jeziorko wraz z domkiem? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skip2myloo Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Ja ostatnio w jednym z magazynow wedkarskich widzialem artykul o jeziorze Boren w Szwecji... Podobno kolebka szczupakow... Ktos z Was tam byl? Jakies sugestie? Bylby to moj pierwszy wypad na zagraniczne lowisko w poszukiwaniu szczuplych i garbusow.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferguson Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 A jak wygląda kwestia wykupu zezwolenia na połów? Chcę pojechać z kolegą, a nie przez firmę i na miejscu łowić na własną rękę z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawro5 Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Witam serdecznie.Panowie byłem w październiku z paczką przyjaciół w Szwecji w miejscowości Berg koło Alvesty w południowej Szwecji.Nastawiliśmy się na szczupaki i było ich w ciągu tygodnia naprawdę masę ale złapaliśmy też kilkanaści ładnych sandaczy,a na nockach piękne węgorze.Byłem tam tydzień.Domek wynajęliśmy w novasolu.tam właściciel ma dwie łodzie z silnikami i jest naprawdę niedrogo,a ryb sporo...A odpowiedając na pytanie Fergusona,,,karty na połów kupujesz na miejscu albo na stacjach benzynowych albo w sklepikach.Nie ma z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawro5 Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 mam namiary na ten domek...przy grupie 4-5 osobowej koszty około 700-800 zł..jakby koledzy chcieli służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darboch Napisano 14 Grudnia 2011 Share Napisano 14 Grudnia 2011 mam namiary na ten domek...przy grupie 4-5 osobowej koszty około 700-800 zł na tydzien od osoby ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawro5 Napisano 14 Grudnia 2011 Share Napisano 14 Grudnia 2011 Witaj Darboch.W zależności w jakim miesiącu jedziesz. ale w maju czy czerwcu wynajęcie całego domku na 6 osób na tydzień to koszt rzędu 1000-1100 zł.Dzięki za życzenia w połowach ale to dopiero na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 14 Grudnia 2011 Share Napisano 14 Grudnia 2011 ale w maju czy czerwcu wynajęcie całego domku na 6 osób na tydzień to koszt rzędu 1000-1100 zł. to taniej wychodzi niz za nocke nad bałtkiem czy górach w Polsce,zachecajace.Ile kosztuje takie zezwolenie na tydzien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawro5 Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 Jakie zezwolenie pet87?///jeżeli pytasz o zezwolenie na ryby to 120 koron na 2 osoby czyli około 60 zł na tydzień połowów.W okolicy jest 5 jezior i zezwolenie obejmuje wszystkie 5...Jak jedziesz z grupą 4,5 czy 6 osób to koszty za taką frajdę są naprawdę małe..Właściciel ma na ogrodzie wędzarnie więc sandacze czy węgorze super!!!...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawro5 Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 http://www.novasol.se/p/S05083 to numer domku.Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darboch Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 Pawro5, pytałem z ciekawości o cenę bo mam trochę orientacji co do Skandynawii...jeżdżę tam już prawie od dekady ale bardziej na północ [ za linię Narvik - Kiruna ] Cena domku bardzo fajna. Dużo ludzi myśli, że jak się mówi o Szwecji albo Norwegii to na wyjazd trzeba wydać fortunę a to już nie jest prawdą jak widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawro5 Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 Tam gdzie jeździsz Darboch też są piękne i dziewicze tereny,a i jeziora są cudowne.Pozazdrościc.Pierwszy raz pojechałem na ryby do Szwecji z jednego biura zajmującego się takimi wyprawami...Było drogo.Nawet na kilka osób...ale zawsze jest alternatywa...Może kiedyś jak czas pozwoli pojadę na północ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darboch Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 Pierwszy raz pojechałem na ryby do Szwecji z jednego biura zajmującego się takimi wyprawami... niewiele pomagają a sciągają haracz ale jak sie jedzie pierwszy raz można skorzystać choć dziś w dobie internetu wszystkiego można się dowiedzieć i to za darmo. Co innego bazy na miejscu. Pawro5, dalej liczę na jąkąś fotorelację i trochę tekstu z Twojego pobytu w Szwecji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawro5 Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 Darboch, na pewno Ci takową dostarczę...Z niepokojem już myślę czy będę miał się czym chwalic...Wiesz jak to jest jak jedziesz i prosisz rybę żeby się wykazała częstymi braniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Malmo, Helsinborg, Goteborg, byłem gdzieś w okolicach Skovd o ile dobrze pamiętam. na jakiś pipidówach też łowiłem nawet nie pamietam. wielkich sukcesów to tam nie odniosłem:) ale lepsze niż u nas w PL jezdziłem tam ciężarówka i tylko dlatego udało mi sie tam połowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darboch Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 jezdziłem tam ciężarówka i tylko dlatego udało mi sie tam połowic trzeba wybrac się kiedyś prywatnie i wtedy to jest frajda Pawro5, i jak? Będzie coś z tej Twojej relacji ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 prywatnie to mam zapro do norwegii ale to znowu nie ten dział... wątpie ze pojade w przyszłym sezonie gdziekolwiek dalej ale może może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi