Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przeglądając często tematy "Jak było dziś na rybach???" i widząc u niektórych osób nie moc w dodawaniu zdjęć na forum postanowiłem utworzyć dla takowych właśnie osób prosty i szybki poradnik jak łatwo dodać zdjęcia.

KROK 1.

Wpisujemy w przeglądarkę stronę hostu imageshack.us:

krok1i.jpg

KROK 2.

Szukamy i wybieramy zdjęcie które chcemy wstawić na forum:

krok2a.jpg

KROK 3.

Następnie wybrane zdjęcie dodajemy na hosta poprzez Prześlij teraz

krok3j.jpg

KROK 4.

Ostatnim krokiem jaki nam zostanie to wybranie prawidłowego linka którym dodaje się zdjęcia na forum:

przykladowyobrazekk.jpg

Oto i cała filozofia w dodawaniu zdjęć po przez hosting imageshack.us.

Myślę, że teraz więcej osób będzie poprawnie dodawać zdjęcia na forum a temat jeśli można to prosiłbym o przyklejenie.

Pozdrawiam!

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

pawciobra napisał:

temat jeśli można to prosiłbym o przyklejenie.

Dokładnie kolego!!! Zgadzam się z Tobą w 100% !!! Taki gotowiec przyda się każdemu nowemu forumowiczowi :mrgreen:

• 3 months later...
Napisano
Teraz żeby dostać link do zdjęcia trzeba założyć konto.

taaa już biegnę w tumanach kurzu się zalogować :mrgreen:

ale faktycznie od jakiegoś czasu niby utrudnili nieco dostęp z anonima do głównego linka dodanej fotki

bez logowania, konta itp. dyrdymałów, link można pobrać np. tak

Dodaje fotkę

następnie klikam w wolne miejsce prawym klawiszem myszy w stronę i pojawia się podmenu z którego wybieram (w przypadku mojej przeglądarki a używam chrome) Wyświetl źródło strony

image1eyv.jpg

gdy pojawi się kod wyszukuje fraze "Direct" czyli wciskam kombinacje klawiszy Ctr+F wpisuje direct i naciskam enter , następnie kopiuje pierwszy link pod tym słowem

image2dz.jpg

i wklejam go na forum w znaczniku IMG

brzozar.jpg

Całośc na pierwszy rzut oka wyglada zagmatwanie, ale tak naprawdę to tylko dwa dodatkowe kroki , które zajmują poniżej 5 sekund

• 3 weeks later...
Napisano
Teraz żeby dostać link do zdjęcia trzeba założyć konto.

No właśnie nie zawsze prosi o zalogowanie się, lecz nie wiem czym to jest spowodowane u mnie. Założyć konto zajmuje z pół minuty? więc jeszcze nie jest tak tragicznie :grin: