Skocz do zawartości
Dragon

Jezioro Lubiatówko

JanMarkowski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mieszkam na Jeziorem Lubiatówko przy lesie, mam własny pomost, znam pobliskie jeziora (Dolsk, Krzywiń, Brzednia), łowię ryby od dziecka i wiem, że nigdy nie przestanę.

• 1 year later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

A mógłbyś coś więcej o j.Lubiatówko napisać? Prowadzę szkółkę wędkarską dla dzieciaków i w sierpniu organizuję kilkudniowy obóż wędkarski na tym jeziorem. Przydałaby mi się każda informacja o tym zbiorniku. Pozdrawiam.

• 2 months later...
Napisano

W lipcu spędzę kilka dni w Dolsku i chcę powędkować w jeziorze Lubiatówko i jeziorze Dolskie Wielkie. Bardziej nastawiam się na wędkowanie w tym pierwszym- Lubiatówku, bo wiem, że należy ono do PZW i słyszałem opinie, że można liczyć tam na dobre wyniki. Na tym moja wiedza w temacie tych zbiorników się kończy i byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki :wink:

• 2 months later...
Napisano

Byłem pod koniec lipca przez tydzień nad jeziorem Lubiatówko. Jezioro okazało się bardzo rybnym zbiornikiem. Przy odpowiednim podnęceniu łowiska brania nie ustawały nawet w samo południe w największe upały. Niestety, brały tylko średniej wielkości płotki i leszcze nie przekraczające 30 cm. Według zapewnień gospodarza u którego mieliśmy wykupione noclegi, w jeziorze występuje duża populacja karpia karasia i lina. Przez tydzień nęciliśmy wybrane stanowiska kukurydzą i pelletem. Było nas siedem wędkujących osób, nad wodą spędziliśmy kilkadziesiąt godzin, próbowaliśmy także nocnych połowów, ale oprócz leszczy i płotek nic innego nie złowiliśmy. Informacje podane przez gospodarza na temat zamieszkujących jezioro gatunków ryb mogą być więc wątpliwe...

• 2 months later...
Napisano

Zdaję sobie sprawę z faktu, że mój post nie ma wiele wspólnego z wędkarstwem, ale chciałem się podzielić wiedzą na temat autora tego postu i jego kwatery, którą reklamuje nie tylko na haczyku...

Tegoroczne wakacje spędziłem z moją szkółką wędkarską nad jeziorem Lubiatówko. Stacjonowaliśmy w pensjonacie "Kwatery u Jana":

pierwszego dnia poinformowany zostałem, że kolacja nie jest wliczona w cenę wyżywienia... :shock:

drugiego dnia okazało się, że cisza nocna obowiązuje od godz.21.30- czyli z nocnego wędkowania nici...

trzeciego dnia po próbie wędkowania nocnego zostałem poinformowany, że "możemy wracać do siebie"( w cudzysłowiu :shock: )

najwięcej zdrowia i nerwów kosztowało mnie wyegzekwowanie faktury za pobyt w pensjonacie :???:

Chętnych do wędkowania nad jeziorem Lubiatówko przestrzegam przed pensjonatem "Kwatery u Jana"...

• 7 months later...
Napisano

Ja powiem tak owszem płocie i leszcze to w tym jeziorze najczęstsza zdobycz... ale są w tym jeziorze naprawdę wielkie ryby trzeba wyczekać , nie koniecznie necić tyle pelettem i kokurydzą . w jeziorze tym złowiony został amur 21 kg. są tam duże karpie . najczęscie trafiają sie tak 1,5 kg lecz to zależy czasem biorą jak głupie a czasami nic , jest w jeziorze sporo linków. ostatnio złowiłem 1 kg lina ale trafiają się też większe... upierdliwie mogą być małe okonie nie wymiarowe bo na glizdę biorą nieustannie... są tu też szczupaki i sandacze ale za dużo wam nie powiem bo nie łowie na spining...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.