Skocz do zawartości
tokarex pontony

Co myślicie o tym zestawie dla początkującego.

krzyck

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

chcę zakupić swój pierwszy zestaw do połowu ryb na spławik (płocie, leszcze...). Poczytałem trochę na forum, przeglądnąłem oferty różnych producentów i zastanawiam się nad kupnem wędki mikado golden bay float 4m, ciężar wyrzutu do 30gram albo mikado golden lion float 3m, ciężar wyrzutu do 30gram i kołowrotka okuma sting ray rd320, albo s330m.

Doradźcie co na początek wybrać w rozsądnej cenie.

I jeszcze pytanie, jaką wędkę i kołowrotek na spławik dla dziewczyny, bo przecież sam nie będę łowił :lol:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
bay float 4m, ciężar wyrzutu do 30gram albo mikado golden lion float 3m, ciężar wyrzutu do 30gram i
Do połowu płoci czy leszczy na spławik nie potrzeba ci tak wielkiego cw ,wybierz coś z 20g cw .
Napisano

Właśnie ściągnąłem katalog mikado 2008 to zerknę co ciekawego mają.

Maniek, widzę że jesteś z Wrocławia, powiedz mi jeszcze czy warto podjechać do sklepu wędkarskiego na tęczowej i czy potrafią tam doradzić?

A może zaproponujesz coś na odre, w końcu tam też mogę podjechać na ryby.

Napisano
Maniek, widzę że jesteś z Wrocławia, powiedz mi jeszcze czy warto podjechać do sklepu wędkarskiego na tęczowej i czy potrafią tam doradzić?
Tak ,to obecnie najlepiej zaopatrzony sklep w dolnośląskim ,ma spory a nawet bardzo spory wybór a i obsługa jest fachowa ,jak byś zamierzal się wybierać to na koniec Lutego będzie tydzień z promocjami choć jak się dowiedziałem nie na każdy towar.
  • 3 months later...
Napisano

Cena dość spora jak za taki zestaw, nie zauważyłem czegoś rewelacyjnego. Ale w miarę rozwijania swoich umiejętności wędkarskich zauważysz co dla Ciebie jest dobre.

A tak w ogóle to witaj falkoneti1. :wink:

• 3 weeks later...
Napisano

HEJ

Witam serdecznie wszystkich .. jestem tu nowy i mam nadzieje dowiem się czegoś nowego od kolegów po fachu......przerwa w wędkowaniu długa bo 10 lat... ale ten wieczny brak czasu wszystkiemu winien ...no ale powoli chyba powracam do starego hobby. no ale koniec nudzenia pora na konkrety...

czy udzieli mi ktoś informacji o wędce Mikado Golden Lion float

z góry dzięki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.