pitpower Napisano 24 Lutego 2009 Napisano 24 Lutego 2009 Witam użytkowników echosond combo i nie tylko. Ostatnio sprowadziłem sobie z USA Fish Elite 502 i GPS, i bardzo zdenerwowało mnie, że jest brak mapy Polski, nawet jak bym chciał ją kupić. Pracowałem nad tym ponad miesiąc i ……dałem rade. Jestem szczęśliwym posiadaczem mapy topograficznej Polski. Mapa składa się z 287 kwadratów, nie zawiera WPT, wyświetlana jest w echosondach po załadowaniu odpowiedniego kwadratu na ekranie naszej echosondy. TO NIE PIC. I pisze co następuje: Jestem wstanie udostępnić wybrany kwadrat (pozycje GPS) dla chętnych przetestowania ZA DARMO. Ale ….. Na @ wysyłam tylko JEDEN raz wybrany kwadrat mapy, nie udostępniam całości. Nie chcę, aby bazarki zakwitły handlem moją pracą, i prywatni sprzedawcy spijali śmietankę. TECHNICZNIE: 1.Mapę wgrywamy na kartę w czytniku zew. Około 1,5mb ma jeden kwadrat 2.Wyłączamy echosondę, wkładamy kartę, włączamy echosonde 3.Przechodzimy do ekranu MAP w i widzimy mały kwadrat który powiększamy. 4.Przy zamówieniu proszę podać pozycje GPS oraz najbliższą miejscowość. 5.Proszę o wyrozumiałość, ponieważ obsługuje nie tylko to forum. 6. oyhmee@jadamspam.pl oto email do mnie. P.S jeśli ktoś ma swoją mapę, zrobioną przez siebie, zeskalowaną!!!!!, i chciałby ją umieścić w swojej echosondzie proszę o info. Pozdrawiam PIT Do admina, Map nie sprzedaje, nie jest zabronione wykorzystywanie map z gogle, i innych w echosondach, udostępniam testowo. Cytuj
sopel Napisano 24 Lutego 2009 Napisano 24 Lutego 2009 pitpower wykonałeś kawał dobrej roboty mapa idealnie zgrała się i posiadanymi trasami pływania. Jeszcze raz wielkie dzięki. sopel Cytuj
pitpower Napisano 24 Lutego 2009 Autor Napisano 24 Lutego 2009 Witam, odpowiadam na @ które dostałem: 1.Mapa działa we wszystkich odbiornikach Eagle/Lowrence które posiadają slot na karte SD. 2.Mapa jest wersją testową,nie uszkodzi echosondy,niektórych danych nie ma,nie bede skanował 4GB map sztabowych i ich skalował bo do mojego użytku wystarczy to co jest. Na ryby latam na 5 jeziorek i to mi wystarczy, a że jest więcej to chyba lepiej 3.Do działania potrzebny jest GPS, zewnętrzny lub wewnętrzny (combo) 4.Nie przeszkadza w prowadzeniu nawigacji i robieniu logu jednocześnie. 5.NIE SPRZEDAM MAPY,NAWET JAK BY SKAŁY S..... 6.Panowie sprzdawczyki z allegro.....za chęć zysku zapłacisz kartą M..., a mapa jest bezcenna. 7.Jak ktoś ma echo tego typu i ma jakieś ulubione jeziorko,zapraszam do testowania 8.Jaką echo proponuje? Ja zawsze miałem Eagle/Lowrence, nie mogę powiedzieć nic o innych markach 9. Menu z angielskiego nie da rady zmienić teoretycznie, zapisany jest w pamięci echo flash,nie mam czasu na takie tematy, może z 10 lat wczesniej zrobił bym coś takiego >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> podziekowania dla przyjaciół którzy wykonali to ze mną. Pozdrawiam PIT Cytuj
sopel Napisano 25 Lutego 2009 Napisano 25 Lutego 2009 Podpowiem że niektóre nowe modele Lowranca /rok 2008/ mają już menu w języku polskim. Sopel Cytuj
pitpower Napisano 2 Marca 2009 Autor Napisano 2 Marca 2009 Witam, otrzymałem dużo @,że to co przedstawiam na fotce to fikcja i że nie ma mapy Polski do echosond,bo tak odpowiadają sprzedawcy . Jedynie jak mogę udowodnić,że to nie pic, dodaje 4 szt fotek z mapą okolice Drawska, oraz zapraszam do testowania. Dokładny opis co i jak w pierwszym moim poscie. Pozdrawiam PIT Cytuj
tajger Napisano 16 Czerwca 2009 Napisano 16 Czerwca 2009 Witam kolegów posiadam echo lowrance 527df igps. Szukałem map do tego typu echa ale nigdzie nie mogłem znaleźć. Dopiero dzięki koledze PITPOWER mogę cieszyć się mapką mojego ulubionego zbiornika. To nie jest żaden pic na wodę ani fotomontaż. To naprawdę działa. Koledzy mi też sprzedawcy mówili że nie ma czegoś takiego jak mapa polski do echo a jednak można coś takiego zrobić Pozdrawiam serdecznie TAJGER:):) Cytuj
mlodywrt Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 Witam dzięki koledze PITPOWER wreszcie posiadam mape do mojej echosondy LOWRANCE LMS-522 .Mapa bardzo dobrze sie pokrywa z rzeczywistością tak wiec polecam i jeszcze raz dziekuje za mape. ps jak mozna zrobic taka mape samemu jakich programów używac i skąd je wziaśc ? POZDRAWIAM Cytuj
mirass Napisano 16 Września 2009 Napisano 16 Września 2009 Witam Jestem posiadaczem ech lowrance lms-522c zamówiłem mapę i działa . Dziękuję, i polecam ! Pozdrawiam Miras Cytuj
krzywy1 Napisano 22 Października 2009 Napisano 22 Października 2009 Witam Dzięki uprzejmości kolegi PITPOWER , mogę cieszyć się mapą jeziora nad którym mieszkam. Mapa jest super, działa idealnie na mojej echosondzie lms-522.Teraz każda wyprawa bedzie zapisywana na mapie.Pozdrawiam Cytuj
yaro77 Napisano 3 Grudnia 2009 Napisano 3 Grudnia 2009 Witam !!! pitpower wykonał fantastyczną robotę. Mapa, którą otrzymałem od niego do przetestowania jest idealna. Moja echo Lowrance LCX 27c działa z nią bez żadnego zarzutu. Mapa okazała się bardzo dokładnym odwzorowaniem akwenu, na którym trollinguję. Już raz przydała się, przy bezpiecznym powrocie (po zmroku) do przystani . Możliwość tworzenia własnych WPT i zapisywane na mapie szlaki ... bezcenne !!! Pozdrawiam pitpower'a i wszystkich forumowiczów JM Cytuj
pitpower Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Napisano 4 Stycznia 2010 Witam, w nowym roku, projekt testowania map zostaje zakończony do odwołania. Zostało udostępnionych 76 jezior, działanie mapy jak widac jest poprawne. pozdrawiam PIT Cytuj
lesiu7 Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 Witam - czy ma ktoś jeszcze tą mapę ?? Jestem zainteresowany Cytuj
pitpower Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Napisano 19 Stycznia 2013 lesiu7, godski, niestety spóźniliście się z około 3 lat pozdrawiam PIT Cytuj
arclight1989 Napisano 25 Sierpnia 2014 Napisano 25 Sierpnia 2014 To i ja sie troche spoznie! KTos to jeszcze posiada?? Cytuj
klyde Napisano 11 Października 2014 Napisano 11 Października 2014 Pitpower, jakiego masz maila? Wysłałem Ci też na pw prośbę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi