LilTune Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 Witam, jestem początkującym wędkarzem, nastawionym na łowienie małych i średnich wagowo ryb, np: płoci, karasi, linów, karpi, czasem sumików i szczupaków. Łowić będę na wodach stojących, jeziorach i stawach. Mam zamiar łowić metodą spławikową, rzadziej gruntową. Czasem mam zamiar próbować spinningu, dlatego szukam w miarę uniwersalnej wędki na dobry początek Z przeczytanych przeze mnie poradników wynika, że potrzebuję średniej klasy spinningu ze średnią akcją, do 3m. Chcę wydać: do ok. 100zł na wędkę oraz do ok. 150 na kołowrotek. Kolega doradził mi zestaw: Mikado DELIGHT 750 KONGER Carbomaxx Master Spin M 240/35 Proszę o ocenę i propozycje zmian, z góry dziękując za wszelką pomoc! [/fade] Cytuj
aregmax Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 Zaproponować coś dla tych 3 metod to wyzwanie , dla mnie za trudne Może skup się raczej na wędce uniwersalnej pod spławik i czasem grunt a ten spinning odpuść na razie lub dozbieraj na spinning. Wtedy jakiś teleskop na 40/50 gram może by ci spasił i dłuższy oczywiście niż te 2,4 m. Cytuj
Ras al Ghul Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 Moim zdaniem najlepszy będzie picker. Picker przeznaczony do lekkiego gruntu więc z gruntem bedzie ok, spławik też da radę no i przy wyrzucie do 30g i długości 3m obsłuży spinn i bedzie moim zdaniem idealne rozwiązanie. Mam pickera Robinson DynaCore Picker długi na 3 m i cw do 30g. Polecam. Co do kołowrotka Robinson Tracker i razem wyniesie Cie to ok 150 zł Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi