luki041 Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Witam. Ostatnio od szwagroskiego dostałem trzy sztuczne przynęty na ryby, dał mi je gdyż sam nie wiedział na jakie ryby i łowiska one są. Sęk w tym, że też za bardzo nie wiem gdyż przez grubo ponad 20 lat nie miałem wędki w ręku i za moich czasów z przynęt miałem tylko własnoręcznie wykonane woblerki Jako, że postanowiłem powrócić do swojego młodzieńczego hobby mam do was pytanie na co są dane przynęty: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość CEN Skillz Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Ja niestety nie widzę tutaj żadnej fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki041 Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Dodałem zdjęcie w pierwszym poście, ale coś sie nie pokazuje :\ może ktoś pomoże? :> http://naforum.zapodaj.net/c7855ccfaa19.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Są to tzw. spinnerbaity. Używa się ich do połowu głównie szczupaków i okoni w zarośniętych miejscach. Tam gdzie masz hak możesz nabić sobie dodatkowo jakiegoś twisterka albo ripperka. Ja ich nie używałem, ponieważ nie wierzę w ich "nieczepliwość". Wolę już łowić woblerem powierzchniowym albo soft jerkiem. W sumie, jeśli będziesz ich używał, byłbym ciekaw, czy rzeczywiście nie są czepliwe i ewent. czy cuś się na to cudo skusiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki041 Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Ok dzięki wielkie za odpowiedź Wypróbuje te przynęty za ok 2 tygodnie dopiero bo teraz nie będę miał niestety jak. Jeżeli uda mi się coś na nie złapać napiszę do Ciebie Jeszcze jedno pytanie jak prowadzić tą przynętę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Tutaj szczerze mówiąc nie wiem. Ja spróbowałbym to w miarę możliwości poprowadzić przyspieszeniami i zwolnieniami bądź jednostajnie, na pewno z zatrzymaniami i daniem przynęcie chwilę opaść, sam musisz pokombinować. Raczej stosowałbym miękkie przesunięcia szczytówki niż energiczne szarpanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi