Mistral Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Witajcie! Serdecznie prosiłbym Was o pomoc w doborze odpowiedniej wędki. Mianowicie potrzebuję wędziska, którym będę łowił na jeziorach oraz na Odrze (nurt raczej spokojny, koryto szerokie). Głównie leszcz, krąp, płoć, może czasami karaś. W planie zakładanie koszyczków 40-50 g i jak najdalsze rzuty. Pierwsza kwestia to czy powinienem zdecydować się na feedera, czy pickera? Druga kwestia jaką długość wędki wybrać? Trzecia kwestia - co moglibyście mi polecić do 200 zł Będę wdzięczny za każdą odpowiedź! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Nie widziałem pickera którym się rzuca koszyczkami 50g więc wybierz feeder . Długość dopasuj sobie do łowiska , na zakrzaczone miejscówki lepszy jest krótszy -sam posiadam Feedery Mikado 3,90 i 3.30 cm , chociaż ostatnio wolę łowić pickerem 2,70 .Ale moja rzeka jest ''mała'' więc picker wystarcza ,stosuję koszyczki max.20g. Na jezioro to wystarczy kij spiningowy i ''bombka'' jako sygnalizator. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi