platinumx Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Witam Kolegów, czy ktoś orientuje się do kogo należy żwirownia przy A4 w okolicy Klaja i Targowiska? Woda wygląda obiecująco z autostrady. Czy potrzebne są jakiejś dodatkowe opłaty i na co tam można liczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 Na szczupaki tam jeżdżę......trudne łowiskko ale ryba jak uderzy to żyłka musi być minimum 30.Duzo zaczepów.Najlepiej zywiec .Wujek z synem jeżdżą tam na sumiki karłowate.Okazy +- 20 cm to normalna rzecz.1 wyjazd i cała reklamówka ryb.Biorą tylko na dzdżownice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 szczupak28, o czym Ty piszesz?? Starorzecze Raby to z tego co się orientowałem to PZW Tarnów. Natomiast żwirownie po części należą do towarzystwa Karp z Kłaja. A reszta to wyrobiska żwirowe. Łowiłem tam naście lat od roku tam nie byłem i nigdy nie złowiłem tam sumika karłowatego. Ryby tam kiedyś było ale praktycznie co roku zdarza się tam zatrucie i leżą padłe szczupaki i okonie. Można trafić karasie, leszcze, płocie, wzdręgi, liny. Chyba, że piszemy o innych żwirowniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 10 Stycznia 2015 Share Napisano 10 Stycznia 2015 KrzysiekG co ty piszesz!!!!!!wujek na tym zwirowisku nałapał tyle sumików że głowa boli, szczupaki tez tam są ale ciężko by co złapć bo warunki uniemożliwiają.Fotkę sumików wgrywam z tel specjalnie dla ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 10 Stycznia 2015 Share Napisano 10 Stycznia 2015 Teraz to mnie zdziwiłeś, ale wydaje mi się iż mówimy zupełnie o innych łowiskach. Ja pisałem o starorzeczu Raby i wydaje mi się iż o to pytał platinumx, Może podam linka i powiedz mi czy masz to samo łowisko na myśli: https://www.google.pl/maps/dir/49.9811619,20.3286342//@49.97992,20.3179911,14z Starorzecze Raby to to podłużne co zaznaczyłem, a te trzy żwirownie obok to dwie albo jedna należy do tego towarzystwa Karp z Kłaja. Na tym starorzeczu przez naście lat rozpoczynałem sezon szczupakowy i nigdy nawet nie słyszałem by tam ktoś złowił sumika karłowatego. A tak z drugiej strony to jakbyś mógł to powiedz, która to dokładnie jest żwirownia z tymi sumikami?? Nigdy go nie złowiłem a w sumie mimo iż to obcy gatunek to chciałbym go dopisać do gatunków, które już złowiłem. Brakuje mi go tak samo jak i źródlaka, które łowisz na Dłubni a mnie jakoś omijają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 10 Stycznia 2015 Share Napisano 10 Stycznia 2015 Tak ta żwirownia tylko po drugiej stronie A4.Żródlaki na Dłubni są w okolicach Sieciechowic /Biskupice.Tam złapałem je......a czy sa jeszcze to nie wiem bo te co złapałem poszły na kolacje.Jak chcesz to możemy się w lutym umówić na Dłubnię .......sprawdzimy swoje umiejetności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi