gryzon Napisano 24 Sierpnia 2013 Share Napisano 24 Sierpnia 2013 witajcie. chce kupić nowy kijek i mam problem od tygodnia czytam czy taki czy taki i nie mogę się zdecydować. proszę o podpowiedź otóż szukam kija do gruntu od płoci poprzez leszcza karpia a skończywszy na żywcu i wątróbce:) tak wiem chciał bym jednego do wszystkiego ale wiem że sie nie da. wędkuje wieczorem i w nocy więc feeder ma już minusa, gdyż jakoś trzeba ją kontrolować a nie wiem czy pipsen mu da rade, z drugiej strony karpiówka wytrzymała mocna z zapasem można zastosować bombkę i pipsen tylko pytanie czy będę widział delikatne brania i czy hol będzie przyjemny czy tylko jak zwykłej pały sztywnej i nic nie pracującej no chyba że siądzie sum czy coś większego? mam zagwostke i proszę o podpowiedz. aha głównie łowie w odrze na kanałach, Bajkał, Prężyce mysle nad dwoma kijami mikado: Sensei Medium Carp: http://www.katalog.mikado.pl/katalog/wedki/karpiowki/sensei_medium_carp1/ Trython Feeder: http://www.katalog.mikado.pl/katalog/wedki/feedery_i_pickery/trython_feeder/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2013 nikt nic nie podpowie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Sierpnia 2013 Share Napisano 26 Sierpnia 2013 Kolego gryzon, sam nie wiesz czego chcesz Moim zdaniem do tak szerokiego zakresu najlepszym rozwiązaniem będzie uniwersalny teleskop 3,6 m, i ciężarze wyrzutu 50-100, 50-120 gramów. W cenie do 200 zł jest z czego wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2013 uniwersalny teleskop to mam, to znaczy miałem kilka wędek zrobiłem porządek i sprzedałem co było zbędne zostawiłem jeden krótszy teleskop na spławiczek i jeden uniwersalny kupiłem spining mikado sensej 5-25 + spro pasion 720 i został mi kołowrotek z wolnym biegiem który chce na coś założyć tylko na co ? pytanie mocny feeder na sandacza czy karpia też się nada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Sierpnia 2013 Share Napisano 26 Sierpnia 2013 uniwersalny teleskop to mam, to znaczy miałem kilka wędek zrobiłem porządek i sprzedałem co było zbędne zostawiłem jeden krótszy teleskop na spławiczek i jeden uniwersalny kupiłem spining mikado sensej 5-25 + spro pasion 720 i został mi kołowrotek z wolnym biegiem który chce na coś założyć tylko na co ? pytanie mocny feeder na sandacza czy karpia też się nada? Coś czuję kolego, że chyba niewiele czasu spędzasz nad wodą? Zacznij stosować sprzęt w praktyce i zobaczysz co się do czego przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 26 Sierpnia 2013 Share Napisano 26 Sierpnia 2013 Poleciłbym ci dokładnie jak pisze tomek1. Dobry teleskop powinien ci wystarczyć. Z bombką nie ma problemu z widocznością delikatnych brań. Ale skoro zostawiłes sobie jeden uniwersalny to czy z nim jest cos nie tak? Masz nadwyżkę w postaci kołowrotka więc albo sprzedajesz go albo masz miejsce na następną wędkę. Wszystko zależy ile czasu i jak wędkujesz. Dla moich preferencji (nie twoich) ja wolałbym: dobry teleskop i drugi feeder niż dobry teleskop i karpiówka. A jeszcze inni karpiówkę i feeder Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2013 właśnie skłaniam się do feedera a nie wiesz jak to jest że zawsze jakiejś wędki brakuje? pozbyłem się starszych teleskopów i wędek których nie używałem za często dlatego bo chciałem odświeżyć swój skład a nie mieć ich 10 czy dwadzieścia leżących w piwnicy czy szafie a tak się komuś jeszcze przydadzą a ja będę miał nowsze modele:) więc najpierw feeder a później karpiówka:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi