Anem_ Napisano 24 Sierpnia 2013 Napisano 24 Sierpnia 2013 Jako, że to mój pierwszy post witam wszystkich. Mam nieco nietypowe pytanie, bo jedynie pośrednio związane z wędkarstwem. Chciałbym bowiem zapytać czy ktoś może mi wskazać polski odpowiednik linki, która w USA znana jest pod nazwą Bank Line, Tarred Nylon Twine, a która jak udało mi się wyczytać wykorzystywana jest między innymi do połowu sumów. Sprzedawana jest w różnych grubościach, najczęściej w dwóch oznaczonych numerami #18 i #36 i jest w kolorze czarnym. Wykorzystywana jest ona bardzo szeroko również do innych zastosowań z uwagi na jej wytrzymałość, na przykład do survivalu. Ja poszukują jej właśnie do tych innych zastosowań, ale dotychczasowe poszukiwania nie dały jakiegokolwiek sensownego rezultatu. Proszę o informację, czy w Polsce jestem w stanie kupić tego typu linkę i co mam wpisywać w wyszukiwarkę żeby ją odnaleźć? Z góry dzięki. Poniżej linka w rozmiarze #36 Cytuj
zwykly_michal Napisano 24 Sierpnia 2013 Napisano 24 Sierpnia 2013 Na Twoim miejscu skontaktowalbym sie ze sklepem ktory sprzedaje artykuly do survivalu. Beda wiedzieli jak Ci pomoc Cytuj
Unises Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 na przykład do survivalu. Ja poszukują jej właśnie do tych innych zastosowań, Przecież survival to przede wszystkim Paracord , w różnych grubościach, tylko po co przepłacać, za militarne pochodzenie (nazwę i normę), skoro można wziąć linkę polipropylenową np. taką http://allegro.pl/shop.php/Show?search_scope=shopItems-20305431&id=20305431&string=Lina+polipropylenowa+pleciona&p=1 ciut inny splot otuliny i jest nieco sztywniejsza, ale parametry zbliżone nierozciągliwa, nie gnije, nie butwieje, i ładniej końcówki się opala. Masz tam różne grubości i kolorki całkiem spory wybór. Kupiłem kilka linek od nich, między innymi, mam jedną 3mm przy siatce z rybami. No chyba że szukasz czegoś naprawdę cienkiego to wtedy rzeczywiście plecionki na suma. A tak przy okazji... do czego to ma służyć pułapki, wnyki ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi