Traper Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Witam Ostatnio łanie biorą mi płocie na ciasto robione z kaszy manny z dodatkiem czosnku. Mam jednak pewien problem Nie mogę dobrze skleić przynęty. Jak trafi mi się płoć ( nie płotka ) to nie ma problemy ale gdy jest drobnica w okolicy to szybko po obskubuje mi przynętę z haczyka - po prostu slabo go się trzyma Poszukuje dobrego "sklejacza" by ciasto trzymalo się haka CO POLECACIE Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toficki Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 Masz może ześrutowaną drobno pszenice na pasze? Zagotuj wode dosyp "pasze" zrob z tego gęstą papke i jescze troche podgotuj aby puściła klej pszenica ma bardzo dobre wlasciwosci klejące. Strasznie mocno skleja. Tylko nie wiem czy do manny się nada. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 Traper, klej do ciasta z kaszy manny? Jak ty robisz to ciasto- na zimno? Trudno znaleźć coś bardziej sklejającego niż kasza manna sama w sobie. Gotujesz wodę w garnuszku, doprowadzasz do wrzenia, wsypujesz kaszę (trzeby wyczuć proporcję woda/kasza) i na małym ogniu mieszasz aż się dobrze zwiąże. Jak wyczujesz proporcje składników to nie ma prawa żeby nie trzymało się na haku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi