Joker Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Witam Jak rzucać kule na spławik i ile kul sie rzuca na stawy i na rzeki o silnym uciagu jak zrobic trzy konsystecje z kul i czy na stawy mozna zanecac i donecac np. 1kg zanety i 2kg gliny i czy bez robakow sie obejde i na rzeki ile dobrać zanęty i gliny. Dzięki Cytuj
zwykly_michal Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Witam Jak rzucać kule na spławik i ile kul sie rzuca na stawy i na rzeki o silnym uciagu jak zrobic trzy konsystecje z kul i czy na stawy mozna zanecac i donecac np. 1kg zanety i 2kg gliny i czy bez robakow sie obejde i na rzeki ile dobrać zanęty i gliny.Dzięki Bez watpienia na tej stronie znajdziesz odpowiedzi na Twoje pytania, postaraj sie troche a pozniej pytaj kiedy czegos nie bedziesz rozumial. Cytuj
zwykly_michal Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Postaraj sie troche bardziej i przetlumacz swojego posta. Co masz na mysli piszac o rzucaniu kul na splawik Ilosc wrzucanych kul zalezy od wielu czynnikow i nie ma sztywnych zasad; pora roku, ilosc ryb w lowisku, rodzaj zbiornika. Trzy konsystencje czyli robisz trzy porcje zanety z rozna iloscia skladnika klejacego. Poczytaj uwaznie to forum, wszystkie tematy z dzialu zanety, splawik, przynety naturalne i sposob na rybe/ ryby spokojnego zeru. Tylko w taki sposob zdobedziesz podstawowa wiedze i bedziesz mogl zapytac o to czego nie rozumiesz. Cytuj
Joker Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Napisano 26 Sierpnia 2013 Jak rzucać kule na spławik i ile kul sie rzuca na stawy na lato/jesien srednio ryb na stawie i na rzeki o silnym uciagu mało ryb w rzece jak zrobic trzy konsystecje z kul i czy na stawy mozna zanecac i donecac np. 1kg zanety i 2kg gliny i czy bez robakow sie obejde i na rzeki ile dobrać zanęty i gliny jak kopie gline z działki 2,5m od szamba to nie ma znaczenia czy to rybom nie bedzie przeszkadzać. Z góry dzięki Cytuj
Krzysio.35 Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Joker Myślę że spokojnie taka glina będzie ok. Ale tylko jak szambo będzie nieszczelne. Jeżeli jest szczelne, to proponuję glinę wzbogacić, o dodatki bezpośrednio z szamba. Joker!!! jak nie jesteś trollem, to proszę poczytaj forum, jedź tu i tam, po prostu ćwicz. Samo to nic nie przychodzi, żadna porada nie zastąpi, ćwiczeń i pracy na własnych błędach. Wodę i łowisko trzeba poznać. Cytuj
Joker Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Napisano 26 Sierpnia 2013 Wszystkie informacjie czerpie z internetu i dobrze mi to idzie jak dowiem sie jak rzucać kule na spławik i ile kul sie rzuca na stawy na lato/jesien srednio ryb na stawie i na rzeki o silnym uciagu mało ryb w rzece jak zrobic trzy konsystecje z kul i czy na stawy mozna zanecac i donecac np. 1kg zanety i 2kg gliny i czy bez robakow sie obejde i na rzeki ile dobrać zanęty i gliny wszystkich rzeczy dowiedziałem sie z internetu wszystko rozumiem oprocz tego co napisałem prosze o pomoc szukałem i nic nie moge znaleść na forum. Z góry dzięki Cytuj
ŁYSY Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Trzy konsystencje kul, hmmm...... to temat rzeka sposobów jest tak dużo że aż nie chce się pisać i objaśniać.. Ale trudno, podam podstawowe: - poszczególne konsystencje uzyskujemy stopniem dowilżenia mieszanki, - za pomocą kleju/klejów, - rożnymi proporcjami zanęta/glina, - różnymi rodzajami glin, Jak i kiedy stosować poszczególne wersje pisać nie będę, trzeba samemu dojść do tego na poszczególnych łowiskach. To samo dotyczy ilości kul i objętości mieszanki. Cytuj
oleq_30 Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Poogladaj Górek TV Kacper tam bardzo fajnie to pokazuje Cytuj
Joker Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Napisano 28 Sierpnia 2013 Zaneca i doneca sie kulami na wedkarstwo spławikowe czy karpiowe i czy mozna zanecac i donecac pelletem i kulkami proteinowymi w wedkarstwie spławikowym i karpiowym i czy sa ryby spokojnego zeru w rzece w ktorej pływaja pstragi i czy wtedy mozna łowic na spławik i donecac i zanecac kulami. Dzieki Cytuj
bambuko11 Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 1.Zaneca sie na to i na to . 2. Przed przystapieniem do łowienia rzucam 2-4 kule wielkosci pomaranczy (zalezy od miejsca ) 3. Złowiłem pstrąga w spokojnej wodzie także są 4. Możesz donecac pelletem i kulkami 5. Robaki powinno dodawac sie do zanety Cytuj
Joker Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Napisano 29 Sierpnia 2013 Czy w wedkarstwie spławikowym mozna uzywac kobry i łopatki do zanecania czy to jest potrzebne w wedkarstwie karpiowym i czy w wedkarstwie spławikowym zaneca i doneca sie kulami. Dzieki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi