luki666 Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Witam serdecznie . byłem na rybkach bez karty ( kupiłem wędkę i poszedłem ze znajomymi którzy też nie mają wędki ,bo razem pracujemy jak "no lify" ) wpadł chyba policjant ,piszę chyba bo po wyligytymowaniu go miał wielkie oburzenie że ktoś się ośmielił . Nas było czworo ,ich dwoje z czego tylko jeden pokazał legitymację z daleka i się nie przedstawił .... Byliśmy raz na rybach ,po czym straciliśmy wędki ,a nawet nie wiemy kto je zabrał ... Grozili że wezmą "sukę " i nas zamkną , obaj byli po cywilu , ale tylko jeden z daleka pokazał legitymację, drugi nic.. Czy ZWYKŁY człowiek nie może zapytać policjanta o wylegitymowanie się ?? bo już staję się wrogiem publicznym?????? Dodam że owy policjant był był wielką niewiadomą ,bo nic o nim nie wiemy ... Zabrali sprzęt i zostawili nam pokwitowanie ,które może można odebrać ... Moje pytanie brzmi - czy policjant - sam - może sprawdzić ludzi nie przedstawiając się i burząc się po pytaniu o legitymację ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Ma obowiązek pokazania legitymacji. A ty masz 12 lat? Nic nie wiesz o wędkarstwie? Oczywiście, że miał prawo zabrać ci wędki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Hmm... Co do kwestii policjanta. Policjant tez człowiek i skoro twierdzi ze nim jest - niech się wylegitymuje. Ma taki obowiązek i musi to zrobić. Bez najmniejszego ale. Masz prawo o to prosić. A skoro robi jakieś problemy - wzywasz inna jednostkę policji skoro masz wątpliwości. Co do kwestii: "byłem na rybkach bez karty"... Skoro oficjalnie piszesz o tym ze byłeś kłusować ty jak i twoi znajomi - weź się zastanów czy aby w dobrym miejscu kreślisz posty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki666 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Hmm... Co do kwestii policjanta. Policjant tez człowiek i skoro twierdzi ze nim jest - niech się wylegitymuje. Ma taki obowiązek i musi to zrobić. Bez najmniejszego ale. Masz prawo o to prosić. A skoro robi jakieś problemy - wzywasz inna jednostkę policji skoro masz wątpliwości. Co do kwestii: "byłem na rybkach bez karty"... Skoro oficjalnie piszesz o tym ze byłeś kłusować ty jak i twoi znajomi - weź się zastanów czy aby w dobrym miejscu kreślisz posty. W odpowiednim miejscu ,bo po to jest forum , to że policjant ma prawo mnie wylegitymować wiedziałem ,ale każdy czy to strażnik czy policjant ma obowiązek się wylegitymować i przedstawić .W tym przypadku tylko jeden to zrobił ale nie przedstawiając się ,pokazał z daleka odznakę i posprzątał wędki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Każda osoba, sprawdzająca ci dokumenty (i prowadząca jakiekolwiek inne czynności) ma obowiązek podać z jakiej jest jednostki oraz swoje imię i nazwisko. Nie zmienia to faktu, że forum dotyczy wędkarzy. Policjant/strażnik zachował się może nieprofesjonalnie i niezgodnie z prawem, ale ty kolego - jesteś jak dotychczas zwykłym kłusownikiem. I zastanawiam się, co by ci to dało, gdybyś wiedział, że wedki zabrał Pan Jerzy Nowak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Nie zmienia to faktu, że forum dotyczy wędkarzy I wszystko w temacie, nic dodać nic ująć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi