Pilczyk Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Zapraszam Cię jareksm2 na połów zimnych nicnych marcowych płoci. Wiesz gdzie Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Damy radę, ale cholera to zimno mnie przeraża. Trzeba by było coś na rozgrzewkę . Wiem, wiem. Jak wpadłem ostatnio do ciebie to o nic nie musiałem się martwić, bo wszystko było na miejscu tzn. wędki w wodzie, robaki w pudełkach, zanęta w wiaderku a w na stoliku..... tak tak... fajnie powspominać. Teraz ja organizację przejmuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 jareksm2, nie ma sprawy , ale namiocik ma fajny z przedsionkiem, w nocy butla gazowa do ogrzania i na prawdę w namiocie cieplutko jak w domu, wszystko mam spraktykowane, także szykuj się, zanęta na płoć, świetliki i płocie nasze, a wnocy herbata z prądem i damy radę. Z doświadczenia wiem, że jak nad wodą w "moim" miejscu jest zimno, wieje i od czasu do czsu pokropi lekki deszczyk i nie ma słońca to efekty są .....ale na karpie jestem z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 Witam.Byłem wczoraj na Dzbanowskim ze spinem od strony ulicy,na stromym brzegu i przez 2 godz nic sie nie udało złapać.Potem przeszedłem na cypel miedzy czciny i udało mi sie wyciągnąc .....................radiomagnetofon ale nie byle jaki,2-kasetowy i jeszcze miał baterie Dziwi bezmyslnosc co niektórych ludzi(wędkarzy) bo ciężko uwierzyc że to radio pochodzi z powodzi 97 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 feeder2010, na Pilcach były zawsze huczne imprezy, widać ta była w dodatku zakrapiana Już nic mnie nie zdziwi, co pływa w tych wodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciooz Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Witam Serdecznie. Jestem tu pierwszy raz i mogę wiele powiedzieć na temat żwirowisk w Pilcach. Spędziłem tam całe dzieciństwo i przyznam, że to ludzie przyczynili się do małej populacji Karpia, Karasia, Amura itd. Oczywiście w dalszym ciągu mamy piękne i okazowe Karpie czy Liny ale pytanie do większości wędkarzy (ALA wędkarzy), Co po takich hucznych imprezach zrobiliście z butelkami i śmieciami? Pilce to piękne stawy ale nie ma co liczyć na letnie popołudniowe wypady z nadzieją na duże okazy W czasie letnim ta ryba jest już przekarmiona i całe dni spędza w swoich kryjówkach. Jeżeli szykuje się na weekendowy wypad na Pilce robię już to w piątek popołudniu. Najlepsze efekty będziecie mieli nocą... O ile kilka metrów dalej nie będzie DISCO (Ci ALA wędkarze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 na pilcach to dopiero sa melanze. kiedys byla impreza na stawie nr 1 na plazy to rano sie kurde obudzilem na 7. to byly czasy smieci jest tam bardzo duzo. ja jak jestem czasem to zbieram to co jest kolo mojego stanowiska i wyrzucam pozniej do kontenerow a bylem w sobote na zasiadce, ale nic specjalnego. jeden szczuply 50cm to wypuscilem. taki jakis wyglodnialy byl ale powiem wam ze walczyl nawet bo slaby zestaw mialem. zylka 0,16 glowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciooz Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Staw nr 1 (była Świniarnia) Jest w czasie letnim najbardziej przenęconym stawem na żwirowiskach. Powodów jest kilka... 1.Najlepszy dojazd. 2.Wiele stanowisk do rozbicia z namiotem. 3.Piękny staw. 4.Świetna opinia żyjących tam ryb. itd. Można wymieniać bez końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Staw nr 1 (była Świniarnia) Jest w czasie letnim najbardziej przenęconym stawem na żwirowiskach. Powodów jest kilka... 1.Najlepszy dojazd. 2.Wiele stanowisk do rozbicia z namiotem. 3.Piękny staw. 4.Świetna opinia żyjących tam ryb. itd. Można wymieniać bez końca. widze ze jestes expertem co do pilc to powiedz mi jesli wiesz ktore stawy sa najstarsze i z ktorego roku mniej wiecej, bo mnie to zawsze ciekawilo, a nigdzie nie ma odpowiedzi na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 4.Świetna opinia żyjących tam ryb. W sensie, ze ryby maja dobra opinie? Kulturalne i dobrze wychowane - to sie ceni ! Co do imprez na Pilcach to fakt, zdarzaja sie epickie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 23 Grudnia 2011 Share Napisano 23 Grudnia 2011 tomciooz mi nie odpowiedzial, to moze ktos inny zna odpowiedz na moje pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 23 Grudnia 2011 Share Napisano 23 Grudnia 2011 O datę powstania stawów musiałbyś pytać najstarszych mieszkańców Pilc , tylko gdzie ich znaleźć? . Najmłodsze stawy to dzbanowski i cmentarny na którym zacząłem łowić jakieś pięć lat od jego powstania, brały piękne płocie i leszcze. Pamietam jeszcze staw, który zniknął, znajdował się za mostkiem po prawej stronie tam gdzie znajduje się skład żwiru. Jeszcze mała ciekawostka z Pilc http://klodzko.naszemiasto.pl/artykul/1075813,pilce-tony-smieci-wyrzucili-przy-stawach,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 to powiedz mi jesli wiesz ktore stawy sa najstarsze i z ktorego roku mniej wiecej, bo mnie to zawsze ciekawilo, a nigdzie nie ma odpowiedzi na to. Ja też próbowałem to ustalić http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=1827&postdays=0&postorder=asc&start=645 Na pewno istniały w 70 latach, większość wędkujących potwierdza że 14 i 13 są najstarsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Na niemieckich mapach topograficznych z 1935 nie ma tam jeszcze żadnych stawów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Ja dzisiaj nie wytrzymałem i pojechałem ze spinem . Byłem na cmentarnym i na kopalnianym i echo. Jedyne co to na ujściu rzeki z cmentarnego znalazłem padniętego potokowca miał ok 30-35cm. Na kopalnianym spotkałem jednego wędkarza (łowił na żywca) ale też był na zero. Pogoda jak na wiosnę ,chociaż trochę kalorii po świętach zostało spalonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał12 Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 byłem z kumplem dzisiaj na pilcach pogoda rewelacja ludzi malo ze 3 km spaceru i eho 1 szczupaczek 40 cm no ale przynajmiej poświąteczny kac minoł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 No tak troche nam ryje wiatr przeorał, ale było spoko na stawie nr 2 też gościu małego niewymiarowego złowił. Przeszliśmy wszystkie trójki przez 4 i aż to 13-stek. Nic nie skubie także na garbatym ani na tamie kozielno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Ja na Pilce zamierzam uderzyć w marcu lub kwietniu, a na od stycznia - Orlica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzardmen Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 tomciooz mi nie odpowiedzial, to moze ktos inny zna odpowiedz na moje pytanie? Mój ojciec urodził się w '64 i mówi ,że pilce istniały już wtedy od około 10 lat, albo i dłużej. A mieszkał w Pilcach kilkanaście lat. ps. jak był mały to na 1 stawie na sieć łapał rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Mój ojciec urodził sie dużo wczesniej i twierdzi że zwirownia rozpoczęła wydobycie 2 lata po kopalni w Braszowicach a więc w ok.1957 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 No Panowie jeszcze kilka info i będziemy w domu. "po nitce do kłębka" he, he Fajnie że szukacie info na temat Pilc. Ja w następnym tygodniu napiszę pismo do Ośrodka dokumentacji geodezyjnej i kartograficznej w Ząbkowicach, Oni powinni mieć historię działek gruntu. Jak otrzymam info to wrzucę na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzardmen Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Fajnie fajnie chętnie się dowiem jakichś dokładniejszych informacji na temat Pilc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Witam. Koledzy gdzie ja to widziałem... hym ostatnio w necie wygrzebałem że zarybili karpiem żwirownie tam gdzie kopią koło stawu nr 1. Chyba na pzw.org.pl/walbrzych . Wiecie coś o tym ? Pozdrawiam, ps. JAREKSM obiecałeś fotki z wypadów w Pilcach na priva. podeślij na maila. salmo3@o2.pl ja też coś wygrzebię to podeślę. dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 no to czekamy na jakies info ja sie dowiedzialem tylko, ze na 100% przed wojna dzialala juz zwirownia na Pilcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 Pilce zostały zarybione na 100% karpiem na świniarni ponoć ładne sztuki wpuścili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi