adrianos Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 Cześć wszystkim. Jako że głód łowienia jest bardzo duży, to planuję już pomału wczesnowiosenne wypady i mam do Was pytanie. Na który staw polecacie się wybrać, żeby zaraz po zejściu lodu połowić płotek pickerem lub odległościówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 To zależy jaki masz środek transportu 4x4?? i na jakie ryby się nastawiasz.. Mam kilka miejscowek które mogą Ci polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 na wiosnę to jakieś płytsze miejsca, pilce to bardzo przejrzysta woda może być ciężko lepiej jakaś rzeka lub jezioro na płytkiej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 Panowie czy bartniki lub topola od strony wioski jest odmarznięta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 W dniu 2.02.2019 o 17:14, LeChifre napisał: To zależy jaki masz środek transportu 4x4?? i na jakie ryby się nastawiasz.. Mam kilka miejscowek które mogą Ci polecić No niestety nie mam napędu 4x4. Tak jak pisałem we wcześniejszym poście chciałbym połowić płotek i fajnie by było jakby była szansa na jakieś konkretne płociska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 20 Lutego 2019 Share Napisano 20 Lutego 2019 Nie wiem jak jest teraz, ale swego czasu nieźle połowiłem dużych płoci (takie min 30cm) na stawie numer 1 na pszenicę gotowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafsky30 Napisano 26 Kwietnia 2019 Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Dzieje się coś na pilcach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grand Napisano 13 Maja 2019 Share Napisano 13 Maja 2019 Tak, stawy zarastają w zastraszającym tempie : ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 15 Maja 2019 Share Napisano 15 Maja 2019 A jak z dojazdem do którego stawu maksymalnie można dojechać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 16 Maja 2019 Share Napisano 16 Maja 2019 Byłem dziś od 15 2szczupaki 45,50 i okoń 20, kumpel 4 podobne sztuki szczupaka .na woblera i ciemna gumę,staw 8 jest niezarośnięty 7 też ,6,3 ,2 zielsko,drogi to wielkie kałuże i trochę rozmokłe miejscami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek1811 Napisano 16 Sierpnia 2019 Share Napisano 16 Sierpnia 2019 Witam. Czy ktoś może powiedzieć gdzie można łowić mając tylko kartę wędkarską (bez opłaconego zezwolenia)? Słyszałem że koło dzbanowa jest taki zbiornik gdzie można łowić na 'bialą kartę'. Wybieram się na ryby może ze dwa razy w roku i nie widzi mi się płacić składek. Ktos wie jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 17 Sierpnia 2019 Share Napisano 17 Sierpnia 2019 Tak jak mówisz staw dzbanowski nie potrzebuje nie wymaga opłaconych składek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 Siemka dzisiaj byłem na kopalnianym, 2 godziny rzucania bez kontaktu z rybą ale w ciągu tych 2 godzin przewinęło się chyba ze 100 samochodów w tą i nazad. Masakra jakaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 Był ktoś ostatnio na Pilcach? Jak z dojazdem niskim autem? 😋 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 23 Czerwca 2020 Share Napisano 23 Czerwca 2020 Ma ktoś może jeszcze mapkę z nr stawów które kiedyś była na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek1186 Napisano 23 Czerwca 2020 Share Napisano 23 Czerwca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 23 Czerwca 2020 Share Napisano 23 Czerwca 2020 Dzięki wielkie za mapę, byłem na chwilę ze spinem na stawach 9,8,7 i żadnych efektów, ludzi mało a woda brudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 24 Czerwca 2020 Share Napisano 24 Czerwca 2020 Na mapie jest błąd stawy nr 12 i 13 są na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 15 Lipca 2020 Share Napisano 15 Lipca 2020 http://zabkowice.express-miejski.pl/wiadomosc/39322,na-terenie-akwenu-pilce-znaleziono-cialo-mezczyzny-to-zaginiony-43-latek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 16 Lipca 2020 Share Napisano 16 Lipca 2020 co tam się wydarzyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 16 Lipca 2020 Share Napisano 16 Lipca 2020 6 godzin temu, suhhar napisał: co tam się wydarzyło... Ja nie mam pojęcia, całe szczęście że nie ja go znalazłem bo byłem poniedziałek i wtorek nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonso1000 Napisano 21 Września 2020 Share Napisano 21 Września 2020 Hej, Bylem dzis na pilcach ze spinem. 2 kije. Ultra light i mocna szczupakowka. Okon kompletnie nie zerowal. Pomimo pelnej ilosci oczkujacej drobnicy na tafli wody nie udalo sie nic wydlubac. Na duzej trojce widoczne ataki boleni na srodku stawu. Ogolnie zielsko zaczyna powoli schodzic z powierzchni wody. Pod wieczor zaczal ruszac szczupak widac bylo jak gania, na stawie nr 12 ze starej mapki udalo sie jednego zlapac. Nie mierzac na oko gdzies 50-55 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 19 Października 2020 Share Napisano 19 Października 2020 Nie polecam w najbliższym czasie jechać na stawy od strony z Kamieńca, woda ze stawu 5 przelewa się na prawdziwą 12 a z niej do strumienia przez co dojście na 13 jest nie możliwe. Nie wiem co dzieje się na dalszych stawach ale słychać w oddali przelewającą się wodę co nie wróży nic dobrego. Z resztą...https://youtu.be/_ob5rK-oMsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienek03 Napisano 21 Października 2020 Share Napisano 21 Października 2020 Niestety stawy 1, 2, 3a, 3b, 3c, 3d, 4, 11, 12, 13 praktycznie przestały istnieć. Właściciel kopalni zrobił dwa przekopy ze zbiornika Kamieniec i kierując Nysę Kłodzką wprost na wyżej wymienione stawy. Dojazd do stawów od strony taśmociągów jest niemożliwy, gdyż droga przecięta jest przez rzekę która wypływa ze zbiornika Kamieniec na staw 3d oraz na staw 1. Przekop został zrobiony potajemnie w nocy przez co woda odcieła kilku wędkarzy, których straż musiała ratować przy pomocy pontonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 21 Października 2020 Share Napisano 21 Października 2020 1 godzinę temu, gienek03 napisał: Niestety stawy 1, 2, 3a, 3b, 3c, 3d, 4, 11, 12, 13 praktycznie przestały istnieć. Właściciel kopalni zrobił dwa przekopy ze zbiornika Kamieniec i kierując Nysę Kłodzką wprost na wyżej wymienione stawy. Dojazd do stawów od strony taśmociągów jest niemożliwy, gdyż droga przecięta jest przez rzekę która wypływa ze zbiornika Kamieniec na staw 3d oraz na staw 1. Przekop został zrobiony potajemnie w nocy przez co woda odcieła kilku wędkarzy, których straż musiała ratować przy pomocy pontonów. Staw 12 stoi jak stał tylko że woda z niego się przelewa do potoku, nie wiem jak inne stawy, mam nadzieję że właściciel kopalni odpowie za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi