suhhar Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Pilczyk crazy jestes czlowieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Wiem suhhar i dzięki za szczerość , moja żona już się z tym pogodziła, że wędkarstwo to moja największa życiowa pasja i że potrafię w deszczu siedzieć i łowić przemoczony aż do majtek , chociaż czasem kręci głową i niedowierza mojemu oddaniu dla wędkowania . Chcę jeszcze dodać, że złowiony leszcz miał wysypkę tarłową i oczywiście odzyskał wolność. Pozdrawiam i połamania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2010 złowiłem ok 25 płoci takich 35 cm i jednego leszcza 40 cm. W dzień nic nie brało, w nocy od godz. 22 do 1.30 były najlepsze brania. Pilczyk gratuluję udanej zasiadki, połowiłeś sobie dwie nocki spędziłem w namiocie , w nocy trochę zimno, ale dało się wytrzymać Szron pokrywał wędki, ręce grabiały z zimna, ale było warto I to się nazywa prawdziwe wędkarstwo, które jest pasją wielu z nas. Super! A jak wygląda sprawa wyrwy w drodze dojazdowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Dzięki madi, dojazd jest kiepski, może terenówka dała by radę, ja zostawiłem samochód przy drodze i wszytsko przenosiłem na plecach, ale warto. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Pilczyk, chyba trafiłem na bratnią duszę. He, he. Gratulacje za połów na Pilcach. Ja byłem w sobotę. Pojawiłem się ok. 5.30 nad tym ostatnim stawem (tam gdzie aleja dębów) to chyba w okolicach 13 -nastki. Jest to prostokątny staw w miare głęboki, jest tam też kładka albo raczej "trampolina do skakania". Ale niestety nawet puknięcia. Siedziałem praktycznie do godz. 11.30. Nic, zerooooo. Spakowałem manaty i moim kombiakiem wracając zahaczyłem może na 20 minut na staw nr 7. Tam pociągnąłem piękną płoć (też z wysypką) i wróciła do wody. Płoć walczyła doskonale - myslałemże ciągne ładne leszczysko, a tu moim oczom ukazuje się płoć. Ogólnie udany wypad za sprawą pięknej pogody i spiewu ptaków. Co do brań mogło być lepiej. Metoda połowu: spławik przy trzcinkach efekt - zero efektów oraz pickier - 1 płoć . czasami i tak bywa. Pilczyk, a na którym stawie poławiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 madi, co do wyrwy, próbowałem działać. Ale wszyscy obiecują i to wszystko. Na miejscu spotkałem kilku wędkarzy z Barda, mówili że mają kłaść kręgi żeby był przepływ i dopiero zasypać. To miało byc na pierwszej wyrwie, a co do drugiej nic nie wiem. Pewnie dlatego, że jest to teren zalewowy i nikt nie chce inwestować, bo po co. Szkoda gadać. A wędkarzy coraz więcej na Pilce zjeżdża, chyba urzeka ich natura. Bo mnie na pewno. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Panie i Panowie jak przygotowania na drapieżnika? Maj tuż tuż. Pewnie na majówkę na Pilcach ruszy masa ludzi. Ja na pewno pobiegam ze spinem, a może ktoś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam kolegów Widzę że czasem pojawia się temat wyjaśniania który staw jest który więc propozycja takiej mapy jak załączona. Mam nadzieję że sie przyda. Znawcę stawów proszę o post z dalszą numeracją stawów i zamienię litery na numery. Pozdrowionka. [ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 I mapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 A- to staw numer 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 B - 6 E - 8 kolego suhhar jesteś pewny ze A to 4 kiedyś jak jeszcze był tam przepływ to też był staw nr 3 chyba że się zmieniło ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 aregmax, super, nareszcie może uzgodnimy tę numerację Potwierdzam: A-4 B-6 C-5 D-7 E-8 F-9 (pierwszy staw przy drodze od strony mostku - ledwo zywego zresztą) Pozostałe nieznane mi z numeracji, ale poławiałem na nich. W ostatnią sobote na stawie oznaczonym literą O. Niestety bez efektów. Może ktoś jeszcze wrzuci info na temat tej numeracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 A może kolezanka aniaa55, by pomogła Prowadzimy numerację stawów i szukamy wszelkich info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 OK, dziękuje, damy sobie 2-3 dni na wpisy (pewnie przed majówką będzie ruch na forum) i zrobię aktualizację. Połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Panie i Panowie z tego co sie dowiedzialem to 16 maja beda zawody spiningowe na pilcach, zawody organizuje pzw kłodzko. Wiec mozliwe ze jakies stawy beda wylaczone z wedkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Niestety za wiele Panowie nie pomożemy. Staw G to nr 10 tzw Oczko, staw pomiędzy dzbanowskim a kopalnianym to staw zakładowy. Z tego co wiem całkowicie wyłączony z wędkowania. Ochrona goni, chyba że ktoś ma znajomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 rolando22, miałeś racje staw nr A na zdjęciu to faktycznie nr 3. Niestety suhhar, ja tez byłem przekonany ze to 4 ale dziś specjalnie sprawdziłem. Dziś tradycyjnie po stresującej pracy mały wypadzik na PILCE, niestety bez efektów nie licząc jednej płoteczki. Jeżeli ktos wybiera sie na majówkę na PILCE, to chyba marne szanse znalezienia dobrego miejsce. Biwakowiczów jest już sporo No i sporo dzisiaj było spiningistów rzekomo łowiących okonie, dziwnym trafem gumami i blachami szczupakowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 miesiarze juz czuja koniec okresu ochronnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Może i ja spróbuję podać przybliżoną numerację stawów oczywiście do weryfikacji. A-3 G-10 B-6 H-12 C-5 I-11 D-7 JKL-13 E-8 M-4 F-9 N- 15 i O-14 Jeszcze jest taki mały staw z plażą, pomiędzy 3 a H pewnie też ma numer. Kiedyś ze spinem obchodziłem wszystkie stawy ale nie na każdym słupku była tabliczka. Proponuje pochód 1 majowy dookoła stawów w celu ustalenia prawidłowej numeracji. Teraz kiedy Bardo objęło Pilce jest nadzieja, że stawy zostaną ponumerowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 30 Kwietnia 2010 Share Napisano 30 Kwietnia 2010 Zastanawiam się ile syfu przez ten weekend majowy pozostawia pseudo wędkarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 1 Maja 2010 Share Napisano 1 Maja 2010 Witam. jak tam sytuacja ma wodzie ?? Jutro się wybieram. Rybka coś współpracuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 1 Maja 2010 Share Napisano 1 Maja 2010 nalewator, chyba wszyscy sa na rybkach Też jestem ciekaw jak ryby brały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 1 Maja 2010 Share Napisano 1 Maja 2010 Ryba bierze tylko tylko tyle powiem ) ładna płoć i szczupak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Dziś udany wypad. 4 szupaki - wszystkie wróciły do wody. Niestety czułem się jak idiota wypuszczając je, ludzi było sporo i patrzyli na mnie jak bym był z innej planety. Pierwszy tekst "Panie w łeb go i na dzwonki ( chodziło o ryby)" Teraz juz wiem dlaczego na Pilcach więcej żab niż ryb. Ale znalazłem jedno miejsce gdzie w malutkiej zatoczce podprowadziłem "potwora" niestety moja nieuwaga drogo mnie kosztowała. Pieknę cielsko szczupaka błysneło praktycznie metr od brzegu i tyle go widziałem. Próbowałem jeszcze z dobrą godzinę, widać było że żerował ale już nie był zainteresowany moimi cudami. Jeszcze tam wrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 jareksm, 3 niewymiarowe i jeden wymiar? pytam bo zapytałem jedego gostka o wyniki i taki mi odpowiedział (w sumie tez 4) .. więc może to ty byłeś. miałem zajebiste wiejskie gumiaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi