Kiełb Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 ja zawsze 2 grunty albo grunt i żywiec;D kiedys duzo lapalem na 10. a ostatnio na 6 kilka sztuk. ale nic ponad 60cm na 5 zlapalem tez no i na 8. tam teraz bardzo zaroslo i prawie nie da sie lapac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 No to i ja coś dorzucę na temat dzisiejszego połowu. Wydaje mi się że widziałem kolege JAREKSM na stawie nr 7 jak łowił z opadu Ta, to pewnie byłem ja. Uczę się tej metody, ale problem leży nie w technice czy sprzęcie, lecz w masakrycznym BRAKU RYB. Salmiak, w pełni się z Tobą zgadzam i pozdrawiam. Po 5 godzinach łażenia nie miałem kontaku z rybą. I to nie pierwszy raz. Dlatego ten rok poświęciłem właśnie białej rybie. A za drapieżnikiem latam od tak, bo nie czas na białoryb. od wiosny ruszam ostro z karpiowaniem i ja o tym myślę. Zwłaszcza o połowach karpi w Czechach, zupełnie inne realia. Spotkanie z karpiszonem +10kg to żadna sensacja. Zapisać się do koło w Czechach i już. Ale najpierw chcę rozpracować NYSĘ pod kątem ulubionych kleni Tak na marginesie: dobrze że nie zrobiliśmy koleżeńskich zawodów w połowie drapieżnika, bo nagrody zabrał by pewnie organizator, a to z powodu nie wyłonienia zwycięzcy (brak ryb - więc brak nagrody) . Czas kończyć sezon, zwłaszcza że rano na Pilcach był już lód . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 jareksm co ty gadzasz kazdy staw juz przymarza??;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 LeChifre karpie na Pilcach są na każdym stawie. . Jareksm ja przymierzałem się do karpiowania już w tym roku, ale myśleć o tym zacząłem dopiero pod koniec lata, wtedy też zacząłem trochu czytać i zdobywać wiedzę w tej dziedzinie, kupiłem nawet tripoda, porządne sygnałki i dwa kręcioły typu Big Pit Sangera Anacondy. Na wiosnę kije, podbierak,namiot i resztę, dlatego zaczynam zbierać kasę i trzeba zaczął łowić normalne ryby. Chłopaki miałem okazje być w tym roku na Topoli z moim bratem. Siedzieliśmy od wioski i rzucaliśmy feederkami. Przyjechali karpiarze, rozkładali się około 4 godzin ale sprzęt . Pokazywali nam zdjęcia z karpikami z Topoli heheh masakra, ale taki 10 kg to jak dla nas taki leszczyk 25 cm na Pilcach. Przy dobrym żerowaniu twierdzili, że mają odjazd średnio co trzy godziny. Amury i leszcze kolosy. Jarku na Pilcach też są karpie. Nie wiem czy spotkaliście już karpiarzy z Kamieńca czy z Nowej Rudy, którzy zasiadają się na 9-tce, 7-mce i 1-nce. Niech wam pokażą zdjęcia z Pilc z rybkami. - kłaniam się do stóp. 2-3 dni nęcenia, ale grubego i efekty są !!! Nawet nie trzeba wywozić, rakieta zanętowa, siatki z PVA, i kobra do kulek proteinowych i łowimy z brzegu. No zima tuż tuż i mam co czytać ps. polecam na youtubie fajny filmik, wart obejżenia. wpiszcie: Imperial Baits present - Carp TOTAL Trailer Pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Czytam wasze komentarze i ze smutkiem stwierdzam, że na Pilcach ryby coraz mniej, za to więcej grillowiczów i imprezowiczów oraz kłusowników. To sa wody PZW i jesli nie będzie odpowiednich zarybień to Pilce staną się miejscem rekreacynym typu pływanie i opalnanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 co ty gadzasz kazdy staw juz przymarza?? Na 7-ce byłem ok. 11.00. Nie było jeszcze wiatru, a staw był przymarznięty w 40%. Później przyszedł wiatr i delikatny lód zepchał do brzegu. Lód był też na 15. Jeżeli był tam to pewnie na innych też będzie lada dzień. Jak nie będzie wiatru to lipa. Salmiak, następny rok poświecę białej rybce Będę w kontakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 ja tam bylem wczoraj na 14 to zero lodu tylko troche przy brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 oby przez ten tydzien nie bylo jeszcze lodu ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 gdzie kupujecie pellet karpiowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 gdzie kupujecie pellet karpiowy?? ja na alegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Przecież na Pilcach nie ma karpia. Może zdarzają się sztuki max do 1 kg i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Heh Pilczyk, zdziwiłbyś się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 na cmentarnym sa ponoc sztuki 14-16 kg spytajcie goscia w salonie wedkarskim maja w kłodzku. On bawi sie w karpiowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Zgadza się Suhhar. Głownie łowi na komercjach, ale wiem że na dzbanowie też łowi piękne sztuki. Znam ludzi którzy na Pilcach trafili w tym roku 20kg+ , a częstym przyłowem był leszcz powyżej 70cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Pilczyk, są smoki amury i karpie ponad dyche sam widzialem jak panowie na zasiadce ciągli. Ryby wracały do wody. Pisałem pewnie o tym kilka stron wcześniej. Numeru stawu nie podam publicznie, bo niechce, żeby Ci co lubią jeść to przeczytali jak coś pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Moja mała uwaga dotycząca ostatnich dyskusji w tym temacie: Jest na forum w odpowiednim miejscu odpowiedni temat w którym można się wzajemnie wypowiedzieć na swój temat. Oczywiście regulamin również tam obowiązuje. Natomiast w dalszej części tego wątku chciałbym widzieć tylko i wyłącznie dyskusje dotyczące tematu czyli PILC. I jakiekolwiek odbieganie od tematu w kierunkach osobistych lub z nim nie związanych, złośliwe komentarze, aluzje - jest zbędne i nie będzie tu kontynuowane. Tak, więc wracając do tematu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Calu Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Podobno po powodzi komuś z hodowli "wymyło" sporo karpia dużego - dziadek spotkany na cmentarnym opowiadał - "takie sztuki były, że rzucałeś kapsel od piwa a ten podpływał, łykał i zaraz wypluwał" Ale co do teraźniejszości to słyszałem, że 20+ się zdarzają niektórym maniakom, choć często i tygodniowe zasiadki nie dają efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 a ja zakonczylem wlasnie sezon w tym roku ;/ mam nadzieje ze w nastepnym sezonie jakis karpik 10+ wpadnie na hak ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Dwa lata temu też przypałętał się jakiś dziadek i chwalił się, że na Dzbanowskim w zatoczce koł lasku w maju, jak leszcz miał tarło, to rzucał największą blachą i zahaczał je za grzbiet. Wyraziłem zniesmaczenie i pogoniłem dziada. Te dziadki to zmora, komunistyczny odpad, żrą każdą rybę, tak jak wrzucanie kapsli do wody i chwalenie się , że karp je wypluwa, no ciemnogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Koledzy mam pytanko, czy w Kamieńcu w tym sklepie wędkarskim po lewej stronie jadąc od Dzbanowa nadal można kupić żywca? Co mają w sprzedaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidmax Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 przepraszam a na Pilcach są pstrągi bo zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Hejka dawidmax, przepraszam a na Pilcach są pstrągi bo zapomniałem chyba mrożone Sorki, to taki żarcik. Pilce to wyrobiska pożwirowe, szansa na spotkanie z kropkiem jest mniejsza niż z jesiotrem. Co oznacza że jest mała, ale nie wykluczona. Według większości tam łowiących pstrągów nie ma,a wynika to z charakteru tych wód. Traktować je należy jako wody nizinne. Ale nie zapominajmy że są one zasilane przez potok chyba Ożarówkę, gdzie kropka można było spotkać. Tak więc nie jest to niemożliwe ale bardzo mało prawdopodobne. A tak, po za tym wszystkim, bardzo się cieszę że Tacy młodzi ludzie jak Ty interesują się Pilcami. Pozdro dla Ciebie i pisz o wszelkich plotkach na temat PILC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 jareksm2, a jak tam Twoje połowy? czy już zdałeś sprzęt? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 a jak tam Twoje połowy? czy już zdałeś sprzęt? ta, poddałem się dzisiaj. Nawet nie wyruszyłem Był to pierwszy weekend od ho, ho a może i dłużej.Sprzęt zakonserwowany. teraz w necie małe zakupy. Od stycznia ruszam na Orlicę. Acha, odczytaj PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Ja jeszcze szykuję się w grudniu na żywca. Nigdy nie zasadzałem sięna rybkę o tej porze roku, no ale chcę spróbować Pozdrawiam. Marzec to mój miesiąc, zapraszam się jareksm2, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi