Pilczyk Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 venom92, dzięki za info, ale dlaczego jest bródna woda? Przecież to wody stojące. sa juz przebieram nogami i nie mogę się doczekać pierwszego zarzucenia wędki. jareksm2, oczywiście dam Ci znać . Pozdrawiam wszystkich Pilcomaniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 venom92, dzięki za info, ale dlaczego jest bródna woda? Przecież to wody stojące. sa juz przebieram nogami i nie mogę się doczekać pierwszego zarzucenia wędki. jareksm2, oczywiście dam Ci znać . Pozdrawiam wszystkich Pilcomaniaków Brudna pewnie dlatego ,że stawy przez stawy przepływa potok "Ożarówka" a ta pewnie niesie brudna wodę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 venom92, dzięki za info.Już nie mogę wysiedzieć w domu, a tu w remont się wpakowałem. zero brań A jaką metodą łowiłeś? na otwartych od lodu przestrzeniach czy jeszcze na lodzie? na otwortej wodzie na spina z kolegami próbowałem ale żaden okoń nie wziął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 nalewator, przez wszystkie stawy w Pilcach przepływa rzeczka? Myślisz, że to ona powoduje to, że woda jest brudna? czy wszystkie stawy w Pilcach są ze sobą połaczone?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Z tego co wiem strumień wpływa do ósemki a następnie do siódemki i znika ? albo wpływa do piątki ? Woda płynie też z dwójki przez droge do 3d stamtąd do czwórki a następnie do 13-stek swoją drogą bobry porobiły tam fajne rozlewiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Pilczyk Nie przez wszystkie przepływa ale akurat te o których wspomniał venom92 są połączone i przepływ między nimi jest.No i przepływ też jest z 2 do 3d przez wyrwe w drodze o czym wspomniał technops. Brudna woda też może być efektem działalności kopalni ,ale tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 nalewator, dzięki za info. Ciekawe czy teraz nie porobia kolein kładami, coraz trudniej wjechać osobówką w fajne miejsca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 slychac cos na pilcach ?? dajcie jakies info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 slychac cos na pilcach ?? dajcie jakies info raczej nic, chyba tylko oczekiwania na weekend chociaż ja może skuszę się na Topolę .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Jak tam koledzy wędkarze, zdajcie relację co siędziało na Pilcach. Pewnie ludzi zatrzęsienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Sa jakies efekty na pilcach czy bezrybie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Coś cieniutko w temacie....... Wiem, wiem to dopiero początek sezonu. Ja wyskoczyłem w sobotę. Ciepły piękny dzionek, a woda jakby martwa. Pojechałem w swoje zeszłoroczne wiosenne miejsce i się nie zawiodłem. Spławy ryb dość częste, lecz większość to drobnica. Na haczyk powędrowała sztuczna ochotka z pinką. Brania miałem około godz. 11.00-12.30, później ustały. Efektem połowu było 5 lub sześć płoci wymiaru dłoni i 2 większe. Brania super-delikatne. Metoda DS. za to wędkarzy dość sporo. Widziałem nawet kemping. chyba ktoś został na nockę. Pozdro dla PILCOMANIAKÓW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 jareksm2 o powiesz ktore to miejsce;??;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 LeChifre, pozwól że zachowam je dal siebie. Nie bierz tego osobiście, ale jest zbyt duża presja. W każdym razie - szukaj miejsc mniej uczęszczanych. Bo takich których nikt nie zna na pilcach po prostu nie ma. może kiedyś się spotkamy nad wodą, więc wymienimy spostrzeżenia. Pozdro. Proponuje pospacerować bez wędki i obserwować wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Jarek opisz na priv co i jak , ja za 2 tyg zamierzam zakotwiczyć na trzy nocki, oczywiście wiesz gdzie ), dam Ci znać czy dojdzie do skutku, oczywiście żona , Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 zlapal ktos jakiegos drapieznika oprocz szczupaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Taka piękna pogoda, a nic nikt nie pisze co na Pilcach słychac? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Witam koledzy. Krótki opis rekonesansku w Pilcach. Ogólnie ludzi sporo.Wybrałem się ze znajomym ze jedną spławikówką. Delikatny zestaw i niedużo śmierdzącej zanęty zalanej boosterem o zapachu krewetka-ryba. Efekt: płoć 25 cm, kilka wzdręg ok 20 cm, masa ukleji (ale jak na ukleje to grzmoty ok 15-17 cm), jeden kleń, dwa okonki i chyba tyle. Wdziałem tarło szczupaczka - coś pięknego, obserwowałem z odległości kilku metrów i szybko się zmyłem, żeby nie przeszkadzać zakochanym ... . Mam nadzieje, że bidaki wytrą się bez "pomocy" kłusoli - BO RĘCE i NOGI POŁAMIĘ JAK DORWĘ!!! Jak u was chłopaki coście połowili ? Pozdrawiam Salmiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 To i ja wrzucę krótki info.: w sobotę kilkanaście krasnopiórek (rozmiarów dłoni - max 18cm), i chyba z 4 leszczaki. Ogólnie wypad udany - dużo brań - lecz sama drobnica. Tradycyjnie na wiosnę w tak słoneczne dni obławiam płycizny. Miałem nadzieję że podejdzie coś większego. Żałuję że tak wcześnie się zwinąłem, ponieważ wieczorem nastąpiło wyraźne ożywienie w wodzie. Brania były o wile mocniejsze. Jedno zerwałem, opór dość mocy. Nie wiem co we mnie wstąpiło i postanowiłem jechać "nach hause" z postanowieniem że w niedziele zacznę od początku - co też uczyniłem. jednak dzisiaj zupełnie nie ta woda - cisza, brania sporadyczne - znowu sama malizna. Za tydzień będzie lepiej. Pozdro Panowie - no i Panie (acha, wracając z Pilc, wstąpiłem z ciekawości na Ścinawkę - i tu zong pełno kłusoli w biały dzień, puściły mi nerwy i od wymiany słów doszło do lekkiej szarpaniny z gościem - (ponad 60 lat), który łowił centralnie na spławik z czerwonym na haku. Doszło do zniszczenia targowego sprzętu wędkarskiego , na nieszczęście gościa - jego sprzętu. Problem w tym, że zostawiłem samochód w wiosce i musiałem się szybko ulotnić. (wartość opon 4x4 przewyższa wartość jego sprzętu ale jego jeba.....a duma ucierpiała.) Pierwszy i ostatni raz pojechałem w te okolice.) A tak poza tym czekam do następnego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 jarek mocny jestes ;D a co do pilc masa brań ale w moim przypadku tylko i wyłącznie uklei;/wszystkie wróciły w doskonałym zdrowiu do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Wdziałem tarło szczupaczka - coś pięknego, obserwowałem z odległości kilku metrów i szybko się zmyłem, żeby nie przeszkadzać zakochanym ... . Mam nadzieje, że bidaki wytrą się bez "pomocy" kłusoli - BO RĘCE i NOGI POŁAMIĘ JAK DORWĘ!!! Salmiak panie gdzie to tyle szczupakow jest?? w tamtym sezonie marnie braly na jesien, ale moze na zlych stawach polawialem duze sztuki czy takie pistolety sie tarly?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Kiełb napisał: "panie gdzie to tyle szczupakow jest?? w tamtym sezonie marnie braly na jesien, ale moze na zlych stawach polawialem duze sztuki czy takie pistolety sie tarly??" Szczupaki żadne kolosy - do 50 cm. Kilka parek miałem okazję namierzyć. Miejsce Pilce- przykro mi ale więcej nie mogę powiedzieć. Dwa dni temu koło domu widziałem dwa podbiały pospolite czyli "kwiaty szczupaka" , myslę sobie tarło już jest na bank, a tu wczoraj taka niespodzianka, super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 z postanowieniem że w niedziele zacznę od początku - co też uczyniłem. jednak dzisiaj zupełnie nie ta woda - cisza, brania sporadyczne - znowu sama malizna. Miałem podobnie w niedziele, cisza, a jak coś to malizna. Duży wiatr był, na żwirach 'jedynce' po południu wywiało i została tylko jedna osoba. W zasadzie szybko się zerwałem. P.S. brawo za odwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panjarek Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 wczoraj 2h na spining przepływanka miedzy 8 a 7 kilkanascie ladnych okoni miedzy 22 a 26 kilkadziesiat ponizej 18 cm z mleczem, glowka 2 i 3 czerwona gumka 3cm z brokatem zlotym i 1 klen 35 cm pogoda niedopisala bo wialo i padalo i ta roslinnosc denna co 3 rzut to zaczep okonki pieknie atakowaly alivio az sie trzesło o bran pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 (acha, wracając z Pilc, wstąpiłem z ciekawości na Ścinawkę - i tu zong pełno kłusoli w biały dzień, puściły mi nerwy i od wymiany słów doszło do lekkiej szarpaniny z gościem - (ponad 60 lat), który łowił centralnie na spławik z czerwonym na haku. Doszło do zniszczenia targowego sprzętu wędkarskiego , na nieszczęście gościa - jego sprzętu. Opowiadałem dzisiaj o tym w kole jak oplacalem karte, byli w szoku Pojechałem w tą pogode na ścinawke. Nie da się łowić rzucam w strone wody, a wobler leci do za mnie w drzewa lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi