Józef Wyspiańsk Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 No ładnie skoro nie wolno na żywca łowić szczupaka to zostaje jeszcze spinning i mucha równie skuteczne metody przy połowie szczupaka panie kolego Trebor!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 No ładnie skoro nie wolno na żywca łowić szczupaka to zostaje jeszcze spinning i mucha równie skuteczne metody przy połowie szczupaka panie kolego Trebor!!! Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grand Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 Super sprawa z tą 9-tką. Czy to już weszło w życie? Przydałyby się jakieś tablice informujące o tym. I jeszcze takie pytanko, które stawy na jesień zostały zarybione karpiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor123 Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 Słusznie panie Józefie. Te metody będą dopuszczone. Tablice będą niebawem. Na pewno nie wolno będzie wędkowac ze środków pływających. Wolno będzie jedynie wypłynąć po rybę aby ją podebrac lub wywieźć zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 Słusznie panie Józefie. Te metody będą dopuszczone. Tablice będą niebawem. Na pewno nie wolno będzie wędkowac ze środków pływających. Wolno będzie jedynie wypłynąć po rybę aby ją podebrac lub wywieźć zestaw To że nie będzie można łowić ze środków pływających to już głupota,nie dość że stawy są zarybiane praktycznie tylko karpiem to jeszcze spinningiści nie będą mogli pływać po stawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 venom92, dajmy szanse pomysłowi. Pozostało jeszcze parę innych stawów. Kto wie może za 5 lat będziemy mieli możliwość powalczyć z metrowym szczupakiem, a jak będziesz miał ochotę łowić odległościówką czy DS to kto wie z czym powalczysz. Staw 9 ma chyba najmniejsze połączenie z innymi stawami, więc i mniejsza szansa migracji ryb przy wysokiej wodzie. Ja tam jestem zadowolony. Mam tylko nadzieję, że oprócz karpi których nie łowie i nie bardzo toleruję w łowisko (jako gatunek obcy i robiący brudną robotę), będą też inne zarybienia innymi rybami. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 A takie pytanie z innej beczki ryby się już obudziły na pilcach i okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 W środę na Dzbanowskim ładnie brała płoć i wzdręga (płoć ładna taka 20-30cm) natomiast wczoraj byłem i ani brania (podejrzewam ,że to przez pogodę). Na Dzbanowskim już ktoś stoi kamperem na cyplu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 miejscówka juz zajęta do zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Mam takie pytanie. Jak koledzy zapatrujecie się na wędkarzy, którzy przyjeżdżają nad wodę z psami, nieraz rasy agresywnej i niebezpiecznej, które sobie luźno biegają, albo leżą leniwie przy miejscówce swego pana? Człowiek nawet nie może przejść na inną miejscówkę, a już nie daj boże zapytać takiego wędkarza o efekty, albo poprostu się przywitać. Czy jest jakiś przepis który normuje jak powinien zachowywać się właściciel psa i jak zapewnić bezpieczeństwo innym przed jego pupilem? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor123 Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Jest art 77 kw który to reguluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YungADEK Napisano 12 Kwietnia 2015 Share Napisano 12 Kwietnia 2015 Fajnie że temat odżył. Pilce magiczne miejsce. Odnośnie stawu nr 9 mam pytanie. Jest tam taka wysepka, niewielka taka, o Sondował ktoś tam? Wie ktoś jakie tam jest dno lub głębokość? Ewentualne zaczepy? Czy ktoś złowił tam karpie i nie jakieś brzdące. @trebor123 z tego co wiem jesteś karpiarzem może coś opowiesz. Również w grę wchodzi PW I sprawa z łowiskiem no kill na 9 jak najbardziej aprobuje! Oby było więcej takich stawów na Pilcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potokowiec Napisano 4 Maja 2015 Share Napisano 4 Maja 2015 Koledzy jak tam sprawa stoi skubie coś lub gryzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekp Napisano 6 Maja 2015 Share Napisano 6 Maja 2015 W miejscu które zaznaczyłeś jest garb który idzie na wys. wysp w prawą stronę ok 100-150 m,głębokość na szczycie od 20 do 50 cm miejscami do kostek ,szerokość garbu ok 4-5 m ,głębokość pod samym garbem ok 2 -2,3 m,dno w większości żwirowe miejscami muliste,lepsze stanowiska są na drugim brzegu widoczne na foto,cypel z lewej strony,na wprost i lekko z prawej strony.wywozi się pod garb lub pod samą wysepkę na spadzie w połowie głębokości ,życzę udanej zasiadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 19 Maja 2015 Share Napisano 19 Maja 2015 wczoraj 5 godzin mieszania na kopalnianym z gumą i blachą i ani pykniecia. Woda jakby martwa była. A tak przy okazji dla tych co tak chcą sprzątać po smieciarzach http://www.pzw.org.pl/walbrzych/wiadomosci/114070/60/sprzatanie_brzegow__kompleks_pilce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor123 Napisano 1 Czerwca 2015 Share Napisano 1 Czerwca 2015 Sprzątanie Pilc Zapraszamy http://m.dza.doba.pl/artykul/13-06-zapraszamy-na-sprzatanie-pilc-/3329/17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Pilce posprzątane, na jak długo? http://www.pzw.org.pl/walbrzych/wiadomosci/116126/60/sprzatanie_kompleksu_pilce__13062015_r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor123 Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Jakoś pana Wyspiańskiego nie widziałem na sprzątaniu. Czyżby to za trudne dla zarządu PZW Ziębice i wędkarzy z Ziębic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Panie kolego Trebor mnie nie było na sprzątaniu bo byłem na treningu na Rożnowie gdzie na ten weekend mam Grand Prix Polski reprezentując nasz Okręg, po za tym Koło Ziębice ma swoje dwa stawy na terenie Ziębic prawie 2 hektary wody i mamy pełne ręce roboty aby utrzymać czystość. Swoją drogą gdyby strażnicy przeprowadzali należycie kontrole na Pilcach na pewno by nie było takiego syfu!!! http://www.pzw.org.pl/gks/wiadomosci/116086/61/komunikat_nr_2_ogolnoploskich_spinningowych_zawodow__grandprix_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potokowiec Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 Bywam często na rybach Pilce Bartniki Topola i niewiem jak wyglądają panowie z kontroli ;D Oczywiście żart ze niewiem jak wyglądają ale od roku żaden mnie nie zkontrolował co znaczy że albo panowie są strasznie zajęci łapaniem kłusoli lub walą browara przed tv myślać że tak można;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 Bywam często na rybach Pilce Bartniki Topola i niewiem jak wyglądają panowie z kontroli ;D Oczywiście żart ze niewiem jak wyglądają ale od roku żaden mnie nie zkontrolował co znaczy że albo panowie są strasznie zajęci łapaniem kłusoli lub walą browara przed tv myślać że tak można;/ Jak to nie kontrolują, ja miałem w niedziele na bartnikach kontrole,pierwszy raz od kiedy łowie ryby czyli 4-5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potokowiec Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 Tych "Panów" można zgłosić do programu ktokolwiek widział ktokolwiek wie;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Calu Napisano 21 Czerwca 2015 Share Napisano 21 Czerwca 2015 Może dobrze się maskujecie W tym roku miałem dwie kontrole a sam patrol widywałem częściej. O tyle o ile strażnicy mogą wyegzekwować porządek w chwili gdy zastają wędkujących na łowisku to naprawdę ciężko jest trafić na moment, w którym wędkarze/śmieciarze opuszczają stanowisko zostawiając syf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 21 Czerwca 2015 Share Napisano 21 Czerwca 2015 Strażników jest niewielu, a wody dużo -= same Pilce, żeby je obejść to cały dzień i tak wszystkiego by nie złazili, dlatego kontrole są w niektórych miejscach często (zazwyczaj miejsca z dobrym dojazdem, w których grupują się wędkarze lub tarliska gdzie "wędkarze" kłusują) w innych wogóle nie ma kontroli. Na Pilcach raz mieliśmy kontrole ok 24 - 3 strażników + owczarek - okazało się, że w tym czasie (koniec maja) kłusowali sandacza - stąd nocne wzmożone kontrole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Póstynny łofca Napisano 5 Lipca 2015 Share Napisano 5 Lipca 2015 Straszne rzeczy,ok niech kontrolują...ale co mnie wk...denerwuje to to że są odcinki długie rzeczne i ciekawe,ale ograniczone "no kill" ile taki wędkarz wyciągnie ryby w porównaniu do zatrucia jakie ostatnio miało miejsce? Te zakazy są po prostu głupie i nie na temat.Jak wiele innych których nie będę opisywał. A od kłusoli cytat"jak nie można,jak codziennie na nysie z mostku sobie łapię" Taki off ,ale póki co to na dzbanowskim kolo był wczoraj i cisza.Dość mam i chyba "na szczęście?" kończę z tym pięknym(nie tu w PL) hobby,sportem. Do tego wszystkiego zastanawia mnie ile "naszej ryby" wybiły piranie trefnie przez kogoś zaszczepione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi