platinumx Napisano 25 Września 2013 Share Napisano 25 Września 2013 Witam Kolegów, czy ktoś używa albo cos wiec na temat serii Dragon Ultima? Mogę odkupić taki kijek na łódkę Dragon ULTIMA spinning 2.60 m 14-42. Pilnie info potrzebuje, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadow Napisano 25 Września 2013 Share Napisano 25 Września 2013 Posiadam Od tego miesiąca - właściwie byłem z nim 2 razy na rybkach gównie woblery - fajnie się nim macha choć do dużych wobków jest troszkę za miekki, parę razy machałem gumą całkiem fajnie się prowadzi. Na wobka wytargałem szczupaczka uderzył pod samymi nogami więc hol nie był długi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 25 Września 2013 Autor Share Napisano 25 Września 2013 Jakie duże woblery stosujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadow Napisano 25 Września 2013 Share Napisano 25 Września 2013 Powiem Ci że to odczucie miekkości moze być subiektywne, ogólnie fanie czuć pracę wobka. Przy skinnerze 10 np. szczytówka jest miekkawa , ale wiesz w sumie skinner jest pod sztywniejsze patyki bardziej do powiedzmy jerkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 Wędziska Ultima jest dla wędkarzy lubiących wolniejszą akcję blanku. W praktyce takie wędzisko gubi mniej ryb. Mimo swojej akcji, posiada dużą dynamikę rzutu i całkiem duży zapas mocy w dolnej części blanku. Ultima bardzo mi sie podoba w parze z woblerem na średnioszybkie i wolne rzeki. Do jerków nie nadaje się, jak juz napisał jeden z kolegów Shadow. Podobne wędzisko do Ultimy to X-treme, jest nieco sztywniejsze od Ultimy, z ciut większym zapasem mocy. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 27 Września 2013 Autor Share Napisano 27 Września 2013 Dziekuje za info:) Kupilem 260cm 14-42cw zobaczymy jutro co potrafi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 Połamania!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadow Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Czekam na twoje odczucia Powodzonka !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 28 Września 2013 Autor Share Napisano 28 Września 2013 Wrazenie z pierwszego łowienia z pontonu. Wykonanie na wysokim poziomie, materialy swietne i przy tym lekki. Dobrze czuc prace gumy i wahadłówki. Akcja niby X-fast, ale jest jakiś troszkę wolniejszy, myślałem ze 14-42cw będzie szybszy i twardszy. Czyli potwierdzam opinie kolegów. Już pod miarowym bardzo ładnie pracuje. Ogolnie wyglada nowocześnie i profesjonalnie. Do łowienia z dużego pontonu wolalbym cos do 240cm ale nie moglem nic innego fajnego trafic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 29 Września 2013 Autor Share Napisano 29 Września 2013 Dzis był kolejny dzień testow na pontonie, pogoda bajeczna, szkoda ze ryby wogole nie wspolpracowaly. Wedka potwierdza czulosc i klase. Niestety dziś o kiju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadow Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 Fajnie, że Ci leży połamania..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 30 Września 2013 Autor Share Napisano 30 Września 2013 Wolałbym max 240cm, może przytnę hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi