Gość wobler129 Napisano 25 Października 2008 Napisano 25 Października 2008 proste pytanie: czy listopad to jeszcze dobry miesiąc na szczupłego? Tak Super czy lepsze wyniki osiągacie teraz przed zmierzchem czy rano? słonecznie czy pochmurno? Nie ma reguł, bo nieraz złowi się szczupaka rano, nieraz popoludniu, nieraz pod wieczór. Ale u mnie najbardziej szaleją wieczorem i rano - woda o tej godzinie żyje i co chwile jakieś rybki wyskakują nad tafle wody. i jeszcze jedno ( może naiwne ): miałem branie z opadu , ale rybka sie spięła zanim ją zobaczyłem..czy mógł to być szczupak ? Pewnie że tak
Robal Napisano 25 Października 2008 Napisano 25 Października 2008 Szczupaki ponoć ruszaja się po tym jak kilka nocy będzie z przymrozkami więc niedługo najwyższy czas
Gość wobler129 Napisano 25 Października 2008 Napisano 25 Października 2008 Szczupaki ruszyły już dawno - po mrzymrozkach to już ostatki - ostatnie tygodnie i później... koniec
tomek1 Napisano 25 Października 2008 Napisano 25 Października 2008 po mrzymrozkach to już ostatki - ostatnie tygodnie i później... koniec A może potem po prostu nie jeździsz Biorą aż do Sylwestra Później pewnie też, ale nie ma jak sprawdzić.
Gość wobler129 Napisano 25 Października 2008 Napisano 25 Października 2008 A może potem po prostu nie jeździsz Zobaczysz fotki za parę tygodni
robcio Napisano 26 Października 2008 Napisano 26 Października 2008 Biorą aż do Sylwestra Zgadzam się, grudzień to znakomity okres na szczupaka
Asmod Napisano 27 Listopada 2008 Napisano 27 Listopada 2008 maryaChi mi również tak to opisał starszy i spoko gość. Tylko on nie dozbrajał gumki kotwicą,, tylko przeginał trochę hak w bok - mówił że tak lepiej umiejscowi się w pysku szczupaka, hak główki wbijał tak, że wychodził brzuszkiem. Nie wiem jak to wtedy jest bo żyłka idzie od dołu. Chyba jest więcej zaczepów? Bo prowadząc przynętę po dnie będziemy je orać no i żyłka może się szybciej przetrzeć? Uderzając o dno. Więc przemyślając to wszystko... stwierdzam że raczej lepiej uzbroić kopyto wbijając hak w grzbiet nie rozumiem pomysłu zbrojenia gumy z wyjściem haka przez brzuch a nie grzbiet; ma to może jakieś znaczenie w przypadku, gdy uszko do mocowania przynęty wychodzi w osi haka ale większość główek ma uszko wychodzące z główki od strony kolanka i w takim przypadku nawet przy uzbrojeniu przez grzbiet hak i tak będzie skierowany w górę a guma będzie pływać brzuchem do góry;
Szajbusek Napisano 13 Sierpnia 2009 Napisano 13 Sierpnia 2009 Jak wiadomo pistolecik atakuje w wiekrzosci przypadkow z dolu.Dlatego moje uzbrojenie kopyta wyglada tak.Co o tym sadzicie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.