Maciej69 Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Mam mały problem. Odziedziczyłem trochę sprzętu wędkarskiego i nie za bardzo wiem co to za typ, do czego służy i jaka jest jego wartość. Bardzo byłbym wdzięczny za rozpoznanie sprzętu i ewentualną wycenę. Oto zdjęcia: http://sendfile.pl/69901/we.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Przejrzałem zdjęcia , i nic specjalnego, były właściciel , łowił metodą gruntową i spławikową , za pomocą sprzętu bazarowego (np. kołowrotek golden) lub "firmowego" z niskiej półki. Myślę, że w wędkarstwo bawił się przynajmniej ponad 20 lat lub więcej, do prawie całkiem niedawna. Starsze przedmioty to ruski kołowrotek Orion 102M (bazar - połowa lat 90 ubiegłego wieku) dalej DAM Quick, oraz teleskop Cormorana, widzę też (około 10 lat później) jakiegoś wczesnego Dragona (logo jeszcze ze smokiem) , Mikado. Z najnowszych przedmiotów (sprzed kilku lat) to składowe kije Jaxona te z korkiem na rękojeści (gdy były nowe myślę że mogły kosztować około 100zł sztuka) Sprzęt wizualnie jest całkiem nieźle styrany, często też amatorsko naprawiany ( sklejanie taśmą przelotek ) Nawet nie mam pojęcia jak to wycenić, myślę że, trzeba trafić jakiegoś jelenia i popchnąć to jako cały pakiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej69 Napisano 7 Października 2013 Autor Share Napisano 7 Października 2013 Dzięki wielkie ze szybką i rzeczową odpowiedź. Teraz wiem na czym stoję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi