Gimzi Napisano 14 Października 2013 Napisano 14 Października 2013 Witam, do sprzedania wędeczka stworzona na potrzeby zawodniczego łowienia. Wykonana na blanku Shimano Catana AX Match 360, a właściwie z jego dwóch górnych elementów. Przelotki matchowe na wysokiej stopie (nazwy firmy nie znam) zakupione w pracowni Z. Kawalca, który również wykonał rozmieszczenie tychże na blanku. Maksymalna redukcja masy - usunięcie lakieru, lekki uchwyt kołowrotka firmy Fuji, dzielona rękojeść korkowa, przelotka szczytowa SIC oraz minimalna ilość lakieru na omotkach - pozwoliły na osiągnięcie masy 72 gramów przy długości lekko ponad 240cm. Wędka jest szybciutka, cięta, ale wchodzi w parabolę pod małym obciążeniem. Typowa maszynka na zawody i do łowienia niewielkich ryb różnej maści przynętami. Wędka była używana przeze mnie na zawodach i treningach, jej ciężar wyrzutowy określiłby jako max 8 gramów. Używałem do niej cienkich żyłek do 0.16 i do takich właśnie nadaje się najlepiej. Nie nadwyręża ich przy zacięciu, ma bardzo cienką ściankę blanku co powoduje dużą sprężystość i lekkość. Za wędkę chciałbym 250zł. Oto fotki poglądowe: Cytuj
Gimzi Napisano 16 Października 2013 Autor Napisano 16 Października 2013 To moze 220zl? Zalezy mi na czasie, jestem otwarty na propozycje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi