piotrek2233 Napisano 2 Listopada 2013 Share Napisano 2 Listopada 2013 Witam.Mam problem ponieważ nie wiem jaką wędkę wybrać do połowu głownie na pszenicę i czerwonego robaka na rzece wolno płynącej i jej zatokach :)Myślałem nad matchówkami do 230 zł ale jestem zielony w tych sprawach jak była by najlepsza.Mam zamiar łapać jelce,płocie,klenie,jazie.Proszę bardzo o doradzenie mi jakiegoś sprzętu :)A i kołowrotek do tego sprzętu ;] (do 120) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 piotrek2233, Widzę że dawno nikt Ci nie odpowiedział "niegrzeczne chłopaki" A więc może zacznę od tego. Dobrze by było jak miał byś co najmniej bolonkę 7 m a i jako drugą matchówkę 4,20 do 25 gr. Wiadomo że bolonką nie zawsze połapiesz,(a wędkowanie bajeczne) bo przy dużym wietrze mógł byś mieć problem. Dlatego też warto mieć w rezerwie drugiego kijka. Co do kołowrotków to ja do matchówki używam od kilku lat Cormorana Corcasta 4 pif 250 z przednim hamulcem,a do bolonki bardzo ładnego małego Mitchelina,który służy mi już od 12 lat. Jak byś miał jeszcze jakieś pytania to śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi