gryzon Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 witam brać wędkarska mam pytanie czy macie to samo a mianowicie przymarza wam plecionka na kołowrotku? jeśli tak to jak na to zaradzić? wiem że zimno i w ogóle ale póki co to brak śniegu więc jeszcze na rybkę można wyskoczyć tylko ostatnim razem nie było przyjemnie bo co chwila robiła się broda bo plećka przymarzała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 Nic nie poradzisz, jedyne co można zrobić to zastąpić plecionkę żyłką. Albo czekać na cieplejszą porę roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 przymarza wam plecionka na kołowrotku? jeśli tak to jak na to zaradzić? Zapewne wystarczyło by przeciągnięcie plecionki przez szmatkę zwilżoną w oleju roślinnym, lub jakimś innym tłuszczyku tylko nie wiem czy nie wpłynie to ujemnie na właściwości plecionki, chociaż w zasadzie plecionka nie powinna chłonąć/nasiąkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 Olej troche pomaga, ale jest to rozwiazanie na kilkanascie rzutow, a wypad na ryby z.butelka kujawskiego to troche przesada dodatkowo po takim lowieniu mozna smialo smazyc frytki na przelotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 28 Listopada 2013 Autor Share Napisano 28 Listopada 2013 Czyli amba trzeba chodzic z wlasna farelką) ktoś cośk jeszcze zaproponuje?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi