pawciobra Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Co powiecie o kołowrotku dragon maxima rd 830it match? Posiada ktoś takiego lub był w posiadaniu i może opisać jego zalety i wady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Ja posiadam już dwa sezony i jestem zadowolony ale nie zachwycony Zalety: + Wygląd + Trzy aluminiowe szpule o różnej głębokości + Podwójna korbka + Duże przełożenie (szybko zwija) + Przyjemne w dotyku i wygodne gumowe rączki Wady - Duże przełożenie (duże opory podczas zwijania cięższych zestawów gruntowych) - Średnio precyzyjny tylny hamulec - Rączki szybko się rysują Ogólnie jestem zadowolony, stosuję go do lekkiego feedera (max c.w. 70g) ale najbardziej rozczarował mnie hamulec ponieważ nie przeszedł pozytywnie testu opuszczania (trzymasz za żyłkę a kołowrotek powoli, stałym tempem się opuszcza) no ale kołowrotki z tylnym hamulcem rzadko go przechodzą Test nad wodą czyli hol karpika 4kg na przypon 0,14mm przeszedł wzorowo więc hamulec nie jest taki zły jak mogło by się wydawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 17 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2013 Ja bym go chciał bardziej dopasować do swojej odległościówki niż feedera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 ja używałem przy odległosciówce przyjemnie się rzucało i naprawdę szybko zwija , mała rada dac przy tej szybkości zwijania podwójny krętlik łączący przypon z główna , bo robi się tornado pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robipow Napisano 18 Grudnia 2013 Share Napisano 18 Grudnia 2013 ja posiadam ten kręcioł już trzeci sezon i jak najbardziej mogę polecić. dobrze nawija żyłkę, nie skręca i żyłka dobrze schodzi podczas rzutu. hamulec też mogę ocenić na 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi