Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś łowiłem na lodzie , złapałem 11 nie wymiarowych okoni , chodziłem tylko tam gdzie jezioro najszybciej zamarzło , lód miał 10cm. Wczoraj też jeden wędkarz u mnie wpadł , ale wydostał się o własnych siłach , chociaż nie sięgał dna , to jakoś wykaraskał się z pomocą piki :mrgreen: Oprócz mnie na lodzie było 7 osób .

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 88
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Dziś łowiłem na lodzie , złapałem 11 nie wymiarowych okoni , chodziłem tylko tam gdzie jezioro najszybciej zamarzło , lód miał 10cm. Wczoraj też jeden wędkarz u mnie wpadł , ale wydostał się o własnych siłach , chociaż nie sięgał dna , to jakoś wykaraskał się z pomocą piki :mrgreen: Oprócz mnie na lodzie było 7 osób .

Na Ełckim łapałeś?? czy na Cichym bo ponoć lód tam już gruby.

Napisano

Dzisiejsza pogoń za bolkiem skończyła się porażką,boleń zero. Trafiłem za to 8 pstrągów tęczowych 27 do 32cm,około 20 okoni 8-17cm i sandaczyk na wobka 25cm.Miejsce kanał ciepły pod Gryfinem.

Dołączam fotkę jednego z wymiarków .

476d65f87e282506m.jpg

Napisano

Na Ełckim łapałeś?? czy na Cichym bo ponoć lód tam już gruby.

Nie na Toczyłowie koło Prostek :) nieszędzie jest taki sam lód . W tej chwili u mnie termometr pokazuje -22*C więc lód coraz lepszy będzie :) Na Cichym pewnie jest gróby , tydzień temu na Tatary Duże miał 5cm . W niedzielę mam nadzieję połowić na Śniardwach. Jak jeziora koło Ciebie? Pozdrawiam.

Napisano

Nie wczoraj, ale w ubiegły weekend wybrałem się nad Wisłę. Ludzi tym razem dużo mniej a rybki dobrze brały. Filmik z tego połowu poniżej.

Napisano

Gratuluję wszystkim łowcom,tym co nic nie złowili też gratuluję,liczy się pasja..

Byłem wczoraj na kan ciepłym,2 brania i jeden tęczak 27cm,czas 12.30-14.30.

W czwartek trafiłem 12 sztuk,27-32,5cm,4 wymiary. Czas 13-17,w czwartek woda była znacznie cieplejsza niż w piątek,połowy były znacznie lepsze.

Pozdro dla wszystkich.Marek

Fotka czwartkowego"tatusia".

6e4bef8a532b1016m.jpg

58bcc2145d35c5dam.jpg

Napisano

Witam, w tygodniu byłem na Kanale Dolnej Odry trzy razy.W środę 22 stycznia złapałem trzy Sandaczyki niewymiary,jedenaście Okoni od 15cm w tym jeden 25cm i jeden 28cm.Sześć Pstrągów Tęczowych 25-30cm.W czwartek 23 stycznia złapałem trzy Pstrągi 28-30cm.Trzy Sandaczyki niewymiary i jednego Okonia 18cm.Udało mi się zaciąć jakąś rybkę pod drugim brzegiem.Po ok 30 sekundowym holu nie dała oderwać się od dna i gdy była na środku kanału postanowiłem przejść parę kroków w prawą stronę aby mieć lepszy brzeg do podebrania,dokręciłem troszeczkę hamulec żeby utrzymać napręzoną żyłkę i to chyba był błąd,rybka szarpneła i haczyk czwórka z 15gr ołowiem na troku wystrzelił mi prosto w kolana... :sad: Walka przebiegała podobnie jak ta z Linem z przed paru dni ale w tym przypadku "rybka" stawiała większy opór.W piątek 24 stycznia złapałem tylko jednego Pstrąga 30cm.Miałem wrażenie że woda była chłodniejsza.Pewności nie mam ponieważ sprawdzałem "na dotyk" :lol: Dodam jeszcze że temperatura powietrza przez te trzy dni wahała się między minus 7 a minus 10 :shock: Łapałem po 4-5 godzin dziennie,dłużej ciężko wytrzymać :???: Wszystkie rybki na spining.Większość na boczny trok tylko największe Okonie na woblera.Byłem z Fixem także On napewno wrzuci zdjęcia.Pozdrawiam :cool: C&R

Napisano
u mnie dzisiaj same flądry i jeden diabeł morski :cry:

Jak łowiłeś?

Ja dziś odpuściłem wszelkie łowy- lód za cienki a na spławikówkę szkoda zdrowia w taki mróz.

Napisano

Dzisiaj ze znajomym szybki wariacki wypad nad rzekę z nadzieją znalezienia odcinka nie zamarzniętej rzeki. Efekt? Pierwszy w tym roku wypad, pierwszy zarzut i pierwsze drzewo zaliczone hehe :mrgreen: Co prawda znaleźliśmy po środku rzeki kawałeczek miejsca ale ryb zabrakło. Do domu wróciliśmy jak dwa wielkie sople lodu haha Wędkarstwo <3

Napisano

Byłem dzisiaj od 13-16,brań jak na lekarstwo,około 15 szt okonia w tym ze 3 wymiary.Do godz.15 bez brania.Woda bardzo niska,dobre 1,5m mniej niż zwykle,woda chłodna.Brat trafił tęczaka 32-35cm,niemierzony.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

Byłem wczoraj pierwszy raz w tym roku typowo za kropkiem,wystep goscinny w innym województwie,trafilem jednego 27cm,jeden spadł,plus jeszcze jedno branie.

Dzisiaj powtórka ,niestety tylko 2 wyjscia i zero...

Niemniej łowienie w ciurku ,który mozna z rozbiegu przeskoczyć,bardzo wciąga :wink: