SirLolek Napisano 2 Stycznia 2014 Share Napisano 2 Stycznia 2014 Dzień dobry. Jako że mój tata niedługo kończy 60 lat, a pod koniec stycznia odchodzi na emeryturę to chciałbym kupić mu prezent. Mama mówiła że ma ponoć straszne plany na wędkowanie stąd pomyślałem że dam mu w prezencie wędkę i kołowrotek, ale kompletnie się na tym nie znam. Chcę wydać max do tysiąca złotych. Wiem jedynie ze większości z tych wędkarskich wypraw będzie zapewne odbywało się nad lokalną rzeczką(Bzura) i że będzie łapał na spławik. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 2 Stycznia 2014 Share Napisano 2 Stycznia 2014 A nie wolałbyś załatwić jakąś kartę prepaid lub umówić się na zakupy w dobrym bliskim sklepie wędkarskim i tam zapłacić w ramach prezentu? Zakładam że byłby skuteczniej i sprawniej, bo kwota jest niemała, zakupów bedzie sporo a miejscowy sprzedawca wody będzie znał i powinien dobrze doradzić. Dobrze jest pomachać kijakmi na miejscu. Jeśli nie to może jakis 'Bzurowicz' pojawi się i jakąś propozycję poleci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 2 Stycznia 2014 Share Napisano 2 Stycznia 2014 A nie wolałbyś załatwić jakąś kartę prepaid lub umówić się na zakupy w dobrym bliskim sklepie wędkarskim i tam zapłacić w ramach prezentu? Zakładam że byłby skuteczniej i sprawniej, bo kwota jest niemała, zakupów bedzie sporo a miejscowy sprzedawca wody będzie znał i powinien dobrze doradzić. Dobrze jest pomachać kijakmi na miejscu.Jeśli nie to może jakis 'Bzurowicz' pojawi się i jakąś propozycję poleci.. Uwaga na takie zakupy bo można kupić to co akurat zalega w sklepie i to z czego mają fajny biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 2 Stycznia 2014 Share Napisano 2 Stycznia 2014 Tak - uważać trzeba zawsze. Akurat trochę szperam na forum audio gdzie jest podobnie - 'co drugi' doradzający jest z branży i poleca to co jest dobrze zyskowne Więc nawet na forum jest różnie. Najlepiej zrobić oględziny, jeśli się nie jest pewnym to po ustaleniu faworytów można dopytac na forum i wstrzymac się chwilę z zakupami. Jeśli ktoś nie umie powiedziec w sklepie 'na razie dziękuje' to może niech idzie z kolegą . Jednak fakt wymacania wędek to największy dla mnie plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 2 Stycznia 2014 Share Napisano 2 Stycznia 2014 Zapytałem kiedyś w sklepie wędkarskim o opinie na temat sygnalizatora Videotronic Junior, sprzedawca odpowiedział że UWAGA "kojarzą mu się z leśnymi dziadkami którzy jeżdżą na ryby na rowerach i mają stare wędki " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Stycznia 2014 Share Napisano 2 Stycznia 2014 Z zakupami dla kogoś to jest ciężka sprawa. Ja np. znając potrzeby mojego ojca- przecież widzimy się na rybach co drugi dzień- też potrafiłem ze dwa razy nie trafić z prezentem- także nie jest to takie proste. Lepiej podjedź z ojcem do jakiegoś dużego sklepu wędkarskiego w okolicy- niech tata wybiera a Ty płać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbo30 Napisano 2 Stycznia 2014 Share Napisano 2 Stycznia 2014 A na jakie ryby sie tata nastawia ,jakie ryby tam wystepuja za tysiac zlotych mozna juz cos dobrego wybrac do sklepu mozna isc,ale dobrze juz cos mniej wiecej wiedziec o sprzecie,zeby ci nie wcisneli jakiegos szajsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 2 Stycznia 2014 Share Napisano 2 Stycznia 2014 Czy tata wędkuje, czy może dopiero ma plany zacząć czy też powrócić po dłuższej przerwie? Dodatkowo jaki sprzęt tata posiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi