Marcin_P Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Mam do waś prośbę. Potrzebuję schamatu tego kołowrotka lub kogoś kto go rozkręcał. Otóż chciałem go nasmarować lecz po odkręceniu hamulca i wszystkich srubek nadal nie mogę zdjąć tego plastikowego elementu (srebrnego) króty jest pod stopką. Może gdzies przegapiłem jakąś śrubkę ? Jest ktoś w stanie pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Do RA nie znalazłem ale od RB pewnie wiele się nie różni. http://schematics.planetseafishing.com/downloads/shimano/fixed-spool/super-gt-series/07SUP4000GTRB_v1.pdf Z tego co pamiętam to jest chyba jeszcze jakaś śrubka pod regulacją hamulca, który trzeba rozebrać do końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2014 O to to to to Dzięki wielkie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2014 Udało się rozebrać sprzęcik i zajrzeć do środka. Nie było jeszcze jedne śrubki (tzreba było zdjąć element nr. 8871), hamulec zostawiłem narazie w spokoju Porządna dawka jakiegoś dobrego smaru, wymiana 2 łożysk i można startować nad wodę EDIT: Może jeszcze ktoś zna rozmiary łożysk po obu stronach koła napędowego ? (schemat nr. 8553) To standardowe 7x11x3 czy inne? Niestety nie mam suwmiarki teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Niestety nie mam suwmiarki teraz to linijką sobie zmierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi