wawer96 Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Witam wszystkich, Proszę Was o pomoc w doborze sposobu wędkowania. Wędkowanie to moja pasja, ale nie mam czasu ani możliwości tego robić często. Jedyny czas, który mogę poświęcić na łowienie to urlop, który mam zazwyczaj w miesiącach letnich. Do tej pory nigdy nie posiadałem karty więc łowiłem na łowiskach specjalnych i prywatnych. Ale na ten rok mam zamiar wykupić kartę. Urlop mam w Czerwcu i właśnie wtedy mam zamiar powędkować. Moim celem na sezon jest rzeka Huczwa w woj. lubelskim. Jest to mała rzeczka, ale jeśli chodzi o rybostan nie jest źle. Prąd dość silny, szczególnie po dużych opadach deszczu. Do tej pory łowiłem tylko na spławik na stawach. Nigdy nie łowiłem profesjonalnie na rzece i teraz moje pytanie: 1. Jaką metodę zastosować na taką rzekę? 2. Jaki niedrogi sprzęt kupić? ( łowię tylko miesiąc w roku) Dodam, że interesuje mnie łowienie również w nocy. Rzeka jest malutka, ale ryby mogą być duże Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Przepływanka , przystawka i jakiś picker i wszystko w temacie co do sprzętu to jakiś teleskopik ,chociaż ja wolę odległościówkę 3,90cm. ze spławikiem nie przelotowym ,mieszkam nad rzeką Ełk która przeważnie ma głębokość 1,5m chociaż są i miejsca głębsze , przepływanka a bardziej ''wypuszczanka'' to moja ulubiona metoda Jeśli również posiadał byś nie drogiego pickera 2,70cm to mógłbyś na kukurydzę zapolować na klenia lub dużą płoć , picker z najsztywniejszą szczytówką nadaje się również na spining tak więc 2 wędeczki a 4metody połowu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Dobrze Buszmen napisał , ale może zacznij od dokładniejszych informacji , popytaj tubylców co tam pływa , na co łowią , jak wygląda sytuacja z drapieżnikiem , wtedy będzie można coś więcej napisać na temat sprzętu jaki masz zakupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiu wedkarz Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 Kolego , a w jakich okolicach chcesz łowić na Huczwie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawer96 Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Kolego , a w jakich okolicach chcesz łowić na Huczwie ? Okolice miejscowości Tyszowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiu wedkarz Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 No to w pobliżu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawer96 Napisano 24 Maja 2014 Autor Share Napisano 24 Maja 2014 No to w pobliżu . Skoro łowisz w pobliżu to poleć mi na co się nastawić i jaką metodę wybrać. Są tam Sumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiu wedkarz Napisano 17 Czerwca 2014 Share Napisano 17 Czerwca 2014 Z sumem w Huczwie ciężko, jeśli chciałbyś łowić ten gatunek polecam rzekę Bug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi