RaideR Napisano 25 Lutego 2014 Napisano 25 Lutego 2014 Piszcze , wrzucajcie zdjęcia z warty w tych okolicach Cytuj
RaideR Napisano 25 Lutego 2014 Autor Napisano 25 Lutego 2014 Ja zaczne byłem sobie na warcie w gostkowaicach za kleniem , bez efektów , słyszałem o troci złowionej koło mostu w Świerkocinie Cytuj
Kochan Napisano 25 Lutego 2014 Napisano 25 Lutego 2014 troszkę dalej od Witnicy ale też Warta ( Kostrzyn nad Odrą) miniony weekend na zero, a byłem pomachać na warcie i odrze za kleniem. Na weekend uderzam ponownie. Cytuj
RaideR Napisano 25 Lutego 2014 Autor Napisano 25 Lutego 2014 Ja myśle że jeszcze z tydzien lub 2 takiej pogody i ryba typu ; płoc , krąp , kleń , jaź zacznie brac na warcie / odrze Cytuj
Kochan Napisano 25 Lutego 2014 Napisano 25 Lutego 2014 przydały by się cieplejsze noce i z pewnością się ruszy. Cytuj
RaideR Napisano 31 Marca 2014 Autor Napisano 31 Marca 2014 Byłem w niedziele w Świerkocinie Warta poszła dużo w góre kilka rybek 1 krąp 34 cm , z tego co wiem inni wędkarze też ni połowili Cytuj
Arunio Napisano 1 Kwietnia 2014 Napisano 1 Kwietnia 2014 Witam. Zaliczylem wczoraj Warte ale w Kostrzynu.Efekty marne. Kilka krapi i plotek.Tydzien wczesniej na Odrze mialem dwa Jazie na feedera !Ale to tak poza tematem bo w koncu ma byc o Warcie!! Cytuj
Kochan Napisano 2 Kwietnia 2014 Napisano 2 Kwietnia 2014 Arunio zapraszam w Kostrzynie na np. Kanał czerwony, w sobotę piękne karasie w okolicach kilograma a w niedzielę płocie, leszczyki i wzdręgi. W piątek byłem pomachać na Odrze za kleniem i okoniem, ale poza widokiem drobnicy nic się nie uwiesiło. Warte i Odrę na razie bym odpuścił w poszukiwaniu ryby jeszcze przez tydzień. Jak utrzyma się w miarę ciepła pogoda z pewnością ryba ruszy na rzekach. Ja na weekend wybieram się znów na któryś z kanałów w Kostrzynie. Cytuj
Arunio Napisano 2 Kwietnia 2014 Napisano 2 Kwietnia 2014 Witaj Kochan.Dziekuje za info i zaproszenie !! Mozliwe ze wtygodniu skorzystam jeslirobota pozwoli. Milo cos w koncu poczytac od ludzi z okolicy dobrze poinformowanych!!!! Pozdrowienia!!!! Cytuj
Arunio Napisano 2 Kwietnia 2014 Napisano 2 Kwietnia 2014 Kochan, A jaka przyneta chodzi skoro juz tak w temacie?? Cytuj
Kochan Napisano 2 Kwietnia 2014 Napisano 2 Kwietnia 2014 Głównie czerwony dla Karasia, ale i białym się zainteresował jeden W niedzielę łowiłem tylko na 2 białe i tak jak mówiłem płocie, leszczyki i wzdręgi. Razem prawie 6 kg ryby w siatce miałem. Jak masz jakieś pytania zapraszam na PW. Cytuj
Arunio Napisano 2 Kwietnia 2014 Napisano 2 Kwietnia 2014 Kochan, Dzieki za info !! Jesli bede mial szanse odezwe sie w tygodniu!! Pozdrawiam!!!!!! Cytuj
Arunio Napisano 8 Kwietnia 2014 Napisano 8 Kwietnia 2014 Kanal Gostkowice dwa dni temu!! Niestety porazka. 3 ploteczki jak palec u reszty to samo. Choc musze nadmienic ze znajomy na metrowym gruncie dostaje Lecha 2.40! Cytuj
RaideR Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Napisano 9 Kwietnia 2014 Niedziela Świerkocin na zapływie głowki 8kg ryb głównie krąpie(największy 27cm),płocie(największa 23cm), widać że bolenie ganiają za małymi rybkami w prądzie , natomiast szczupaki widoczne są na spokojnej wodzie . Widać że płoć jest w trakcie lub już po tarle , natomiast krąp jeszcze sie nie wytarł . Cytuj
Arunio Napisano 9 Kwietnia 2014 Napisano 9 Kwietnia 2014 RaideR, No to jak juz powedkowales to badz chojniejszy w slowa i rzuc kolegom garsc szczegolow. co, naco , metoda!itp!! Cytuj
RaideR Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Napisano 9 Kwietnia 2014 Więc tak : Zapływ długiej główki woda bardzo wolno płyneła . Metoda to przepływanka , na bolonke 7 m spławik 4g zyłka głowna 0.16 przypon 0.08 haczyk 14 przynęta to kolorowe robaki(najwięcej brań na czerwonego pojedynczego)Łowiłem jakieś 10 metrów od brzegu na gruncie około 1.2 m . Zanęta na leszcze rzeka Lorenca z gliną i dodatkami : pieczywko , coco belga , copra melasa , mrożone robaki . Cytuj
Arunio Napisano 10 Kwietnia 2014 Napisano 10 Kwietnia 2014 RaideR, No extra relacja ! widze ze zawodnicze podejscie do tematu. Dzieki i pozdrawiam!! Cytuj
RaideR Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Napisano 10 Kwietnia 2014 Pytajcie co, jak , na co , doradze jak będę potrafił Cytuj
RaideR Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Napisano 13 Kwietnia 2014 Byłem dziś na warcie metoda przepływanka 5kg ryb we 2 , Ojciec na napływie , ja łapałem w zatoce . Ogólnie krąpie i płocie do 25 cm Cytuj
RaideR Napisano 7 Czerwca 2014 Autor Napisano 7 Czerwca 2014 Dzisiaj byłem na warcie niedaleko Skwierzyny . 8 krąpi , największy 36cm.Na dole zdjęcie http://scr.hu/1i6b/2tuqf Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi