Gornzola Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Mam powalone drzewa która ścięły bobry. Czy mogę je porąbać i stworzyć z nich pomost nad wodą ? Chodzi mi o to czy nie grozi za co jakaś kara i czy nie jest to przeciwne prawu. Woda PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qazqq2 Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 teoretycznie nie możesz zrobić pomostu bez pozwolenia, drzewa też raczej nie należą do Ciebie, praktycznie sam wiesz jak jest.....obie kwestie przerabiałem na własnej skórze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Na zbudowanie kładki/pomostu na wodzie PZW musisz mieć, na to pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Musisz to zrobić szybko i dyskretnie, i nikt Ci nic nie zrobi- prawo jest prawem, ale jezeli nikomu tym nie zaszkodzisz, to nikt Ci złego słowa nie powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Gornzola, bardzo śliski temat. Może się udać bez konsekwencji ale równie dobrze może się skończyć karą wysokości kilkudziesięciu tysięcy, jak nie będziesz potrafił wykazać, że nie ściąłeś tych drzew bez zezwolenia. Pamiętaj, koledzy wędkarze bywają bardzo zawistni... To nie żarty- konsekwencje mogą być bardzo poważne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gornzola Napisano 26 Lutego 2014 Autor Share Napisano 26 Lutego 2014 Z wykazaniem że ja ich nie ściąłem nie będzie chyba problemu - no bo ewidentnie widać ślady u podstawy że jest to robota zwierzaków. Mam dużo takich drzewa dookoła łowiska, zamiast zawadzać chciałem zrobić coś pożytecznego. Myślę aby jechać tam wcześnie rano, aby być "sam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 Samo wykazanie ci nic nie da bo pomimo tego że są ścięte to nadal są własnością lasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
levis Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Trudna sprawa. To jest tak jakbyś wycinał drzewo z lasu. Pozwolenie trzeba mieć i basta. No ale wiesz, z drugiej strony nikt Cię nie powstrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek42 Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Myślę aby jechać tam wcześnie rano, aby być "sam" " Sam " to będziesz płakać przed jakimś urzędasem, który przywali Ci za każdy cm obwodu ściętego drzewa. Głupie gadanie, że to po bobrze. Dotkniesz, coś zrobisz z tym drewnem a ktoś zobaczy, zakapuje to majty będziesz miał mokre od płaczu. Coś wiem na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek_P43 Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Lepiej dać sobie spokój z takim pomysłem. Narobisz sobie tylko bigosu. Tak jak kolega wyżej pisze, bober Ci bokiem wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi