Mieczysław Napisano 3 Marca 2014 Share Napisano 3 Marca 2014 Jaką wybrać opcję - przetokę koniczną czy linkę normalną. Akwen to odnoga Warty o nazwie Cybina o głębokości nie przekraczającej 1 m. w lecie, na wiosnę zanim zejdzie jest ciut głębiej do 40 cm. oraz jaką długość zastosować - przetoki. Kijek 270 # 5/6 sznur koniczny pływający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raczej Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 na jaką rybę chce Pan polować, jaka mucha ? sucha, mokra, streamer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieczysław Napisano 12 Marca 2014 Autor Share Napisano 12 Marca 2014 Raczej te co pan wymienił lecz na początek sucha i mokra mucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieczysław Napisano 12 Marca 2014 Autor Share Napisano 12 Marca 2014 C. D. Mam jeszcze pytanie odnośnie agrawek, są takie malusie agraweczki i czy można je zastosować czy raczej nie - nie wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raczej Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 tak zwane microringi, pomocne przy łączeniu różnych żyłek, przy delikatnym łowieniu raczej nie polecam nie polecam stosowania przyponów konicznych na początku bo po prostu przy nieumiejętnych rzutach będę się szybko niszczyły, zrywały itp jeśli mam być szczery, to od samego początku łowię na żyłkę 0,16 o długości około tyle co kijek i to w zupełności na początek wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieczysław Napisano 12 Marca 2014 Autor Share Napisano 12 Marca 2014 O.K. serdeczne dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GaGacek Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 C. D. Mam jeszcze pytanie odnośnie agrawek, są takie malusie agraweczki i czy można je zastosować czy raczej nie - nie wskazane. Czy chodzi o takie agrafki? Jeżeli tak, to nadają się one tylko do ciężkich i b.dużych much. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieczysław Napisano 12 Marca 2014 Autor Share Napisano 12 Marca 2014 Podobne lecz takie bardziej okrągłe firmy Mustad Easy Snap. strona www. Fishing Mart Są zupełnie tycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieczysław Napisano 12 Marca 2014 Autor Share Napisano 12 Marca 2014 Próbuję wkleić obraz ? Coś robię nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GaGacek Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 W przypadku suchej muszki nie wskazany gadżet - czytaj kotwica. W przypadku mokrej i nimf może może, szybciej duży streamer. Zasada jest taka. Do przyponu konicznego (kupnego) dowiązuje się microring (o którym pisał Raczej) i do niego dowiązuje się żyłkę, która służy do wiązani much (masło maślane napisałem ) - w skrócie nie niszczy się przyponu konicznego i nie stosuje się żadnych agrafek. Ja stosuje najczęściej z pierwszego piktogramu http://chuckingfluff.com/how-to-tie-fishing-knots/ Tak jak napisał kolega "Raczej" na samym początku nie należy "pchać się w" przypon koniczny kupny, bo go po prostu zniszczysz. W uzupełnieniu. Jaką wybrać opcję - przetokę koniczną czy linkę normalną. Akwen to odnoga Warty o nazwie Cybina o głębokości nie przekraczającej 1 m. w lecie, na wiosnę zanim zejdzie jest ciut głębiej do 40 cm. oraz jaką długość zastosować - przetoki. Kijek 270 # 5/6 sznur koniczny pływający. Rozumiem, że zaczynasz z przygodę z metodą. Zacznij od przyponu 1 metra. Gwarantuje Ci że nieuniknione jest odstrzelenie kilka much, kilka zostanie na drzewie, zawiążesz kilka supełków na przyponie. Później w miarę "ogarniania" metody wydłużysz sobie przypon do maksymalnej przepisowej długości która stanowi dwie długości wędziska. Ja łowię także na nizinach i dłuższego przyponu jak wędzisko nie używam. Sznury mają trochę inne nazewnictwo, podstawowe to WF, DT - wszystkie są w pewnym sensie koniczne - http://muskie.home.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=183&Itemid=99999999 Na sam początek masz dobry sznur bo pływający. Resztę najlepiej dopytaj nad wodą bo czytając tylko "zabłądzisz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raczej Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 nic dodać nic ująć iście akademickie tłumaczenie, w razie pytań pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieczysław Napisano 12 Marca 2014 Autor Share Napisano 12 Marca 2014 Panowie naprawdę serdeczne dzięki jestem zadowolony z takiego obrotu sprawy. W razie coś, to będę pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi