Skocz do zawartości
Dragon

Pytani dotyczące bata

jarzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sebek
Napisano
to w koncu co mam zamontowac na pusta szczytowke od mojego bata????

Słuchaj spróbuj najpierw bez gumy czyli ten łacznik na koniec szczytówki.

Zawsze możesz w przyszłości założyć gumę jeśli uznasz że nie radzisz sobie z holem wiekszych ryb,ale takie do 3kg powinieneś przy odrobinie wprawy wyholować.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość doles2
Napisano

mam pytanie czy ten lacznik jest ciezko samemu zalozyc???czy najlepiej dac do wedkarskiego niech tam zrobia?????prosze o szybka odpowiedz

Gość sebek
Napisano

Idziesz ze szczytówka od bata do wędkarskiego dopasowujesz średnice łącznika do średnicy szczytówki dajesz kropelke superglue lub innego kleju typu cyjanopan wćiskasz łącznik i gra i buczy,następnie kija na ramie i na ryby.

Gość doles2
Napisano

OK wlasnie wrocilem z wedkarskiego z zakupow, kupilem lacznik 1,5 mm jest juz przyklejony i zamontowany w bacie. Mam do was pytanie jakich zestawow najlepiej uzywac na jezioro, chodzi mi o jakis rysuneczek, rozmieszczenie olowiu, wiecie taki "wasz" pater noster, kupilem 5 splawikow na poczatek od 1g do 2,5g, zylke glowna 0,14 mm wyt. 3,55kg , i zylke na przypon 0,12 mm wyt. 2,2 kg. Spławiki oczywiscie z dlugimi iglami i krociutkimi malymi antenkami. Prosze o jakies obrazeczki zestawow. Aha i jeszcze jedno, jak mam lacznik to zamiast za kazdym razem wiazac zylke glowna i ja ciac, czy moge przywiazac zylke do malej agrafki z jednej strony a z drygiej przyczepiac do lacznika???nie bedzie to w niczym przeszkadzalo????

Gość sebek
Napisano
wiecie taki "wasz" pater noster

Na początek pater noster to system do gruntówki.

Obrazków nie mam ale postaram się to obrazowo opisać.

Długość zestawu to o 0.5m mniej niż długość bata,długość przyponu to 10-15 cm,rozkład ciężarków to skupione w jednym miejscu kilka centymetrów nad przyponem najlepiej o jednakowej gramaturze.

jak mam lacznik to zamiast za kazdym razem wiazac zylke glowna i ja ciac, czy moge przywiazac zylke do malej agrafki z jednej strony a z drygiej przyczepiac do lacznika???

Najlepiej jak zakończysz zestaw pętelką którą będziesz umieszczał w łączniku tak jest najprościej,a jak wiadomo najprostsze rozwiazania są najlepsze.

Pozadrawiam i życze dużo radości z połowów nową wędeczką.

krociutkimi malymi antenkami

Kup sobie tak na wszelki wypadek specjalny spławik do bata z długą antenką gdyż jest to spławik na wypadek połowu przy sporym wietrze.I jescze na koniec przestroga przy sporym wietrze uważaj z mocnymi zarzutami batem bo go połamiesz.

Mysłe że wyczerpaliśmy temat bata w tym poście bo o bacie na forum jest już bardzo dużo

i jak dobrze poszukasz to jeszcze wiele się dowiesz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.