Gość sebek Napisano 23 Marca 2007 Napisano 23 Marca 2007 to w koncu co mam zamontowac na pusta szczytowke od mojego bata???? Słuchaj spróbuj najpierw bez gumy czyli ten łacznik na koniec szczytówki. Zawsze możesz w przyszłości założyć gumę jeśli uznasz że nie radzisz sobie z holem wiekszych ryb,ale takie do 3kg powinieneś przy odrobinie wprawy wyholować.
Gość doles2 Napisano 24 Marca 2007 Napisano 24 Marca 2007 mam pytanie czy ten lacznik jest ciezko samemu zalozyc???czy najlepiej dac do wedkarskiego niech tam zrobia?????prosze o szybka odpowiedz
Gość sebek Napisano 24 Marca 2007 Napisano 24 Marca 2007 Idziesz ze szczytówka od bata do wędkarskiego dopasowujesz średnice łącznika do średnicy szczytówki dajesz kropelke superglue lub innego kleju typu cyjanopan wćiskasz łącznik i gra i buczy,następnie kija na ramie i na ryby.
Gość doles2 Napisano 24 Marca 2007 Napisano 24 Marca 2007 OK wlasnie wrocilem z wedkarskiego z zakupow, kupilem lacznik 1,5 mm jest juz przyklejony i zamontowany w bacie. Mam do was pytanie jakich zestawow najlepiej uzywac na jezioro, chodzi mi o jakis rysuneczek, rozmieszczenie olowiu, wiecie taki "wasz" pater noster, kupilem 5 splawikow na poczatek od 1g do 2,5g, zylke glowna 0,14 mm wyt. 3,55kg , i zylke na przypon 0,12 mm wyt. 2,2 kg. Spławiki oczywiscie z dlugimi iglami i krociutkimi malymi antenkami. Prosze o jakies obrazeczki zestawow. Aha i jeszcze jedno, jak mam lacznik to zamiast za kazdym razem wiazac zylke glowna i ja ciac, czy moge przywiazac zylke do malej agrafki z jednej strony a z drygiej przyczepiac do lacznika???nie bedzie to w niczym przeszkadzalo????
Gość sebek Napisano 24 Marca 2007 Napisano 24 Marca 2007 wiecie taki "wasz" pater noster Na początek pater noster to system do gruntówki. Obrazków nie mam ale postaram się to obrazowo opisać. Długość zestawu to o 0.5m mniej niż długość bata,długość przyponu to 10-15 cm,rozkład ciężarków to skupione w jednym miejscu kilka centymetrów nad przyponem najlepiej o jednakowej gramaturze. jak mam lacznik to zamiast za kazdym razem wiazac zylke glowna i ja ciac, czy moge przywiazac zylke do malej agrafki z jednej strony a z drygiej przyczepiac do lacznika??? Najlepiej jak zakończysz zestaw pętelką którą będziesz umieszczał w łączniku tak jest najprościej,a jak wiadomo najprostsze rozwiazania są najlepsze. Pozadrawiam i życze dużo radości z połowów nową wędeczką. krociutkimi malymi antenkami Kup sobie tak na wszelki wypadek specjalny spławik do bata z długą antenką gdyż jest to spławik na wypadek połowu przy sporym wietrze.I jescze na koniec przestroga przy sporym wietrze uważaj z mocnymi zarzutami batem bo go połamiesz. Mysłe że wyczerpaliśmy temat bata w tym poście bo o bacie na forum jest już bardzo dużo i jak dobrze poszukasz to jeszcze wiele się dowiesz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.