Arrow Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 Maj już niedługo, zastanawiam się nad kupnem wędziska spinningowego Robinson Diaflex Spin albo Robinson Diaflex Spin Set. Znalazłem informacje na stronie producenta o tych kijach, lecz zanim dokonam wyboru chciałbym poznać wasze opinie. Wyglądają na na prawdę solidne kije w przystępnej cenie, szczególnie podoba mi się rozwiązanie z wymiennymi szczytówkami, jedna wklejana druga klasyczna spinningowa. Pozdrawiam Cytuj
bolek Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 Robinson Diaflex Spin 270 9-32, sprawdzony na szczupakach i boleniach, wędzisko bardzo lekkie i z pozoru wydaje się, że nie wytrzyma. To złudne pozory, wędzisko jest wytrzymałe, to jest to czego szukałem. Ale nie każdemu może ten kij leżeć w ręku więc trzeba samemu to sprawdzić. W czasie holu wędzisko bardzo ładnie pracuje. Cytuj
Petyr Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 Arrow, ja mam diaflex spin model 10-40 2,7 m. Wędka rewelacyjna pod rzeczny spinning, głównie pod bolenia. Szybka, cięta i lekka ze sporym zapasem mocy. Jak na razie z wszytskich moich wędek, ta zrobiła na mnie najlepsze wrażenie. Nie testowałem na cięższych przynętach niż 20 gram ale jeśli chodzi o dolną granicę CW, to całkiem daleko rzucałem przynętami 3-4 gramowymi na żyłce 20-stce. Według mnie nie za bardzo nadaje się do łowienia z opadu. Zanim kupisz diaflexa poświęć trochę czasu i porównaj ceny. Ten co ja kupiłem, w większości sklepów kosztpował o 200, a nawet 300 pln więcej. Cytuj
Ras al Ghul Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 Juz gdzieś pisałem że diaflex to bardzo udana seria Robinsona. Doczekała się nawet testu na fishing-test http://www.fishing-test.pl/wdki/21-polecamy-wdk/425-robinson-diaflex-285m-10-40g Cytuj
Siarq Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 Witam Ja uzytkuje od 3 lat diaflexa 3m cw. Do 35g. Lowie ciezkim trokiem 35-40g do 35g pracuje dobrze powyzej juz sie meczy (mieknie) ogolnie polecam . Chociaz dolnik moglby byc ciut krotszy Cytuj
Zielan Napisano 27 Sierpnia 2014 Napisano 27 Sierpnia 2014 Użytkuję Diaflexa od trzech sezonów do łowienia szczupaków w jeziorach i średnich rzekach. Ten kij jak i cała seria( miałem okazję oglądać prawie wszystkie wędziska) to perełka w super jakości. Za te same blanki Dragon życzy sobie dwa razy tyle co Robinson. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi