luki95wrc Napisano 15 Kwietnia 2014 Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Witam, potrzebuje taniej wędki na grunt, do łowienia raczej nie dużych okazów leszczy płoci linów około 0.5-1.5kg WĘDKA KONGER CARBOSPIRAL TELE PICKER 270/40g GRUNT http://allegro.pl/wedka-konger-carbospiral-tele-picker-270-40g-grunt-i4154945741.html Czy ta wędka się nada, czy może potrzeba więcej CW? Czy może coś innego polecicie w podobnym przedziale cenowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 16 Kwietnia 2014 Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Podałeś mało informacji typu gdzie będziesz łowił itd. jeśli było by to np.jezioro ,bądź staw to wybrał bym jakiś spining który nada się na grunt przy zastosowaniu czujnika typu ''bombka'' jak również do łowienie ze spławikiem przelotowym ,czy też spiningowania Osobiście nie lubię tachać ze sobą dużo sprzętu ,staram się więc mieć wędki ''uniwersalne'' , przeważnie łowię na rzece i np. feederem 3,9m łowię z gruntu ,lub używam jako wędki spławikowej ze stałym spławikiem. Pickerem 2,7m łowię z gruntu i spininguję małymi wabikami. Spiningiem 2,7m. o akcji szczytowej(wklejanka) spininguję ,mogę użyć jako pickera na klenia, jak i założyć spławik wagler ,czy też dwu przelotowy 5g. na małego żywca Tak więc nie tacham ze sobą dużo sprzętu ,a dostosowuję się do zaistniałej sytuacji nad wodą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 16 Kwietnia 2014 Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Jak chcesz bardziej uniwersalny patyk to c.w. do 60 gr i długości 330 a nawet 360, Poszukaj czegoś z napisem allround, np. http://allegro.pl/listing/listing.php?category=132195&limit=180&search_scope=category-132195&string=allround+60 Jakiś trop już masz. W tej cenie nie jestem w stanie nic polecić ,(bo ostatni teleskop wart uwagi jaki miałem w rękach dość dawno to daiwa apollo ) , a tu po prostu trzeba wziąć do ręki kilka takich patyków i się przyjrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki95wrc Napisano 16 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2014 http://allegro.pl/wedka-jaxon-cantara-tele-allround-3-3m-20-60g-i4138589543.html Ta będzie dużo lepsza czy są porównywalne? Wolałbym chyba jednak tamtą bo jest mniejsza i łatwiejsza w transporcie PS. Łowię tylko na jeziorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 16 Kwietnia 2014 Share Napisano 16 Kwietnia 2014 2,7 m może być jeśli łowisz blisko brzegu lub jeśli brzeg jest mocno zarśnięty. Ja preferuje kije 3,9 m. W tym pułapie cenowym wszystkie kije są porównywalne ( ja poszukałbym coś z mikado). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki95wrc Napisano 16 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2014 To może kupię tą wersje ale 3m. Mam jeszcze jedno pytanie, jeżeli drgająca szczytówka nie będzie mi pasowała to mogę dokupić osobno zwykłą szczytówkę i podmienić je? Tak że będę mógł łowić normalnie na grunt z ping pongiem. PS. Który do tej wędki kołowrotek będzie najlepszy? -Mistral magic -Mistral hornet -Mistral spider xt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowakowy Napisano 18 Kwietnia 2014 Share Napisano 18 Kwietnia 2014 Witam, Kiedyś jak do feederów nie miałem szczytówek typy swing-tip, a chciałem zasiąść w miejscu gdzie nie było miejsca aby rozłożyć się równolegle do lustra wody to bez problemu zakładałem bombkę, zazwyczaj montując najgrubszą szczytówkę feedera. Swoją drogą do dzisiaj czasami zakładam bombkę (brak miejsca, duża głębokość, sentyment ) do feedera i nie widze w tym żadnego problemu. Co do kołowrotków to w tej cenie każdy warty będzie tyle samo. Ja jakoś tam w tej cenie z sentymentu celowałbym w Okume, zawsze marka ta w klasie ekonomicznej królowa w sklepach i nad wodami w mojej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi