maniek Napisano 2 Listopada 2006 Napisano 2 Listopada 2006 Zbliża się okres zimowy i niektórzy z was koniczą wędkowanie mając nieco więcej czasu poświęcimy go na zabawe z wiedzy wędkarskiej i znajomości otoczenia wędkarza ,zresztą prawie wszystko dozwolone ,ale tylko prawie bo pytania typu np co to za ryba i tu podaje się nazwe regionalną odpada. Nieco regulaminu się przyda zadający może przeznaczyć nagrode lub nie ale napewno powinien o tym napisać.Zgadywać można tylko raz ,ten co zgadnie może zadać zagadke i tylko on ,reszta będzie wykasowana tak samo jak dwukrotne odpowiedzi. Keri zaczynasz.
keri Napisano 2 Listopada 2006 Napisano 2 Listopada 2006 Keri zaczynasz. No to zaczynam.Proszę podać pełną poprawną nazwę tego czegoś Kto pierwszy dostanie zestaw trzech dziwnych obrotówek.
MagnuM Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 NIe wiem co to jest, ale jest to zrobione z kotwicy i osłonki od zapalniczki. Może to zapalobrotóka?
tomek1 Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 Pierwszy raz to widzę na oczy, ale myślę że służy to do połowu jakichś łososiowatych (może na trolling )
Gość Dwie_sety Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 Wędkarskie domino Tylko czemu wszystkie klocki takie same?
P Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 Witam To mi przypomina troche dewona zapomniana przynente jednak widze tez roznice wiec to na pewno odpada Ciekawa zagadka Zobaczymy kto bedzie wiedzial Pozdrawiam
andi64 Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 za namową keri oferuję dodatkową nagrodę w postaci pięciu nówek agrafek na szczupłego i nie tylko, i z góry mówię że nie namawiam ich do stosowania w naszym kraju plus opakowanie
keri Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 est to zrobione z kotwicy i osłonki od zapalniczki Dobre może na trolling Cieplutko Wędkarskie domino Po odczepieniu kotwic pewnie by się dało coś poukładać Ale Jacku stawiałem na Ciebie oferuję dodatkową nagrodęSuper andi DZIĘKIFajnie wam idzie i może trochę pomogę. Fotka poniżej obrotówek tej samej firmy
andi64 Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 Fotka poniżej obrotówek tej samej firmy no właśnie nie w kij nie w oko coś mi to przypomina tylko nie jestem w stanie podać nazwy jedynie co to że jest to polski wyrób, no i tu chwała, a jak nie to pogana świta mi że kiedyś wycinało się takie cuda z płyt winylowych, i tu sprostowanie były to pocztówki dawiękowe i na nie naklejało się lub malowało takie wzorki itp. HE- to były czasy
keri Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 to że jest to polski wyrób Niestety nie.Sam tego też nie zrobiłem Acha to jest nagrodą w tej zagadce Dzisiaj wieczorem jak nikt nie zgadnie kolejna podpowiedz aby nie przeciągać sprawy
andi64 Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 Sam tego też nie zrobiłem a, znasz pochodzenie tego wyrobu na 100%? według mnie jak nie polskie to rosyjskie, a może DDR, czy też KUBA he te przynęty kojarzą mi się z komuną i nic na to niestety nie poradzę a, jedyną firmą kojarzącą się z komuną to "POLSPINING" a, czy ta nagroda jest tej samej firmy co wyżej przedstawiane cacuszka
keri Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 a, znasz pochodzenie tego wyrobu na 100%? Made in USA. Dodam tylko że firma ta robi wiele takich dziwadeł od roku 1956. Więcej wieczorem
andi64 Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 Made in USA. Dodam tylko że firma ta robi wiele takich dziwadeł od roku 1956. no nigdy w życiu by mi nie wpadło ż to made in USA chociaż te lata hm... no nie wiem z mojego doświadczenia to Amerykanie nigdy nie konstruowali kańciatych przynęt, no chyba że w 1956 roku wręcz przeciwnie wszystko u nich miało owal na kształt ryby, nie wspomne spinerbaytów które zawojowały Ameryke, ale nie można porównywać łowności tych przynęt na naszych łowiskach, Amerykanie podobno są pionierami wędkarstwa?( no może nie pionierami ale wynalazcami różnorakich przynęt) jednak myśmy chyba o tysiąc lat wcześniej rybki łowi
keri Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 Tak - to fajna sprawa z tą przynętą. Po pomyśle mańka z tym konkursem nie miałem pojęcia jaką zagadkę dać aby była oryginalna i ciekawa. Przypomniałem o dziwnej blaszce którą kupiłem co ciekawe parę lat temu w Moskwie. Blaszkę znalazłem w zapomnianych pudełkach i pozostało pytanie jak to się nazywa i skąd pochodzi. Tak więc ja miałem tą samą zagadkę co wy z tym że miałem łatwiej bo coś na tej blaszce jest wybite tzn nazwa firmy. I jeszcze jedna fajna sprawa z tą przynętą, mam ją jak już wspomniałem od paru lat ale nigdy na nią nie łowiłem
tomek1 Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 Ja już wiem. Za dużo podpowiedziałeś i nie wiem czy psuć zabawę?
andi64 Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 Ja już wiem. Za dużo podpowiedziałeś i nie wiem czy psuć zabawę? no Tomku jak wiesz to się pochwal a zabawy nie popsujesz, znajdą się inne zagadki,
tomek1 Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 no Tomku jak wiesz to się pochwal a zabawy nie popsujesz, znajdą się inne zagadki, Ale to nie wiedzą a "sprytem" rozwiązałem
P Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 Witam Ja nie zagladalem od rana na forum ale faktycznie jest juz zbyt duzo informacji Tez juz wiem aczkolwiek podobnie jak i Tomek chyba posiadlem ta informacje wiec wedlug mnie sie nie liczy Niech inny sie mecza lub kiedys moze ktos im podpowie jak cwaniaki to robia Przyznam ze zagadka ciekawa i interesujaca - przy okazji troche sie dowiedzialem Pozdrawiam
Tomaszek Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 Ja już wiem. Za dużo podpowiedziałeś i nie wiem czy psuć zabawę?No to nie wiem czy konkurs rozwiązany czy nie Są to przynęty Jake's Lures trudno powiedzieć które to akurat są na zdjęciu bo nie widac wielkości. Jeśli małe to nazywają się li'l jake a jeśli większe to spin-a-lure - zastosowanie troling, spin w przypadku li'l jake-a również mucha http://www.jakeslures.com/shop.htm
keri Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 Ja już wiem. tomek1, no i fajnie napisałeś wiem ale nie napisałeś co!Ale to nie wiedzą a "sprytem" rozwiązałem Spryt sprytem ale odpowiedzi nie udzieliłeś Tez juz wiem To czemu nie piszesz co to jest Tomaszek, popsułeś całą zabawę tzn wygrałeś konkurs. Podałeś nazwę tych dziwadełek i stronę z tymi przynętami /prawda że mają ciekawą ofertę/ Tak więc Tomaszek, wygrałeś Zgodnie z regulaminem teraz ty wymyślasz nam zagadkę. Nieco regulaminu się przyda zadający może przeznaczyć nagrode lub nie ale napewno powinien o tym napisać.Zgadywać można tylko raz ,ten co zgadnie może zadać zagadke i tylko on ,reszta będzie wykasowana tak samo jak dwukrotne odpowiedzi. Tomaszek do dzieła Podaj namiary na PW to wyślę ci blaszki Co do drugiej nagrody to skontaktuj się z andi64
Tomaszek Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 Zgodnie z regulaminem teraz ty wymyślasz nam zagadkę.Ale się władowałem nic dziwnego że chłopaki nie podali odpowiedzi Dobra - popiszcie tutaj teraz parę postów a ja się zastanowię nad zagadką
keri Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 Ale się władowałem Nic podobnego. Zobaczysz jak fajnie się odserwuje jak inni się męczą
tomek1 Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 Ale się władowałem nic dziwnego że chłopaki nie podali odpowiedzi Gratulacje Tomaszek Ja rozwiązałem tak: www.google.pl "lures since 1956" i pierwszy wynik jest odpowiedzią
Tomaszek Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 Ja w google wpisałem "domino lure" bo nie czytałem Waszych podpowiedzi - jak się okazało że znalazłem w ten sposób (9-ty wynik) dopiero zajżałem i zobaczyłem ile podpowiedzi Słuchajcie - ale zagadka będzie dopiero jutro, uprzedzam lojalnie! Właśnie staram się wymyśleć coś takiego czego nie da się rozwiązać za pomoca googla - a to jak wiadomo nie jest łatwe. Konkurs powinien mieć pod tytuł: "jak przechtyrzyć google" - oczytiście tyczy się to wymyślających zagadnki - bo właśnie jej wymyślenie jest prawdziwym wyzwaniem.
robert-darek Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 Dostałem ;takie coś; od szwagra i łowiłem w tym roku za pomocą ;tego czegoś; całkiem przyzwoite okonie pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.