d0x' Napisano 22 Kwietnia 2014 Napisano 22 Kwietnia 2014 Witam. Chciałbym zakupić w tym roku jakiś spinning, rok temu mi nie wyszło tak jakoś miałem problemy z kasą. A więc tak będę łowił w rzekach, jeziorach, czasami wypad na Wisłę, mazury. Głównie szukam sprzętu na szczupaki, okonie. Wybrałem dwa spinningi lecz nie wiem który by mi bardziej pasował jako dla początkującego. 1. Dragon Millenium Pike 2,70m/10-35g 2. DRAGON MILLENIUM HD SUPER FAST 2,70m/5-25g A tak na marginesie to mam pytanie, zawsze nie wiedziałem jak to jest z tym CW np. do wędki która ma cw 10-35g jak założę przynętę która waży 5g to co się wtedy dzieje ? nie czuje jak ryba bierze czy jak ? oraz czy jeśli biorąc wędkę 5-25g to czy złowię szczupaka który waży 5kg ? Cytuj
Gość Anonymous Napisano 23 Kwietnia 2014 Napisano 23 Kwietnia 2014 Zadną z tych wędek nie łowiłem, ale postaram się odpowiedzieć na pytania (jak coś źle napiszę to mmnie poprawcie) 1. Przynęty lżejsze, niż napisano w CW nie będą leciały za daleko ;P 2. Oczywiście, ojciec mojego kumpla na sprzęt bodajże do 10gr złowił (prawie)metrówkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi