Davly Napisano 27 Kwietnia 2014 Napisano 27 Kwietnia 2014 Moje pytanko brzmi następująco: Są jakiekolwiek firmy polskie PRODUKUJĄCE sprzęt wędkarski? Wędki itp. Czy wszystko z Chin? Pytam się, bo mam możliwość zbadania profesjonalnego wytrzymałości wędziska lub jego komponentów ale nie wiem czy takie rzeczy robi się w Polsce. Ma ktoś jakieś informacje? Cytuj
ChaoTic Napisano 28 Kwietnia 2014 Napisano 28 Kwietnia 2014 jeśli masz na myśli rodzime firmy masowe - w stylu robinson, jaxon, konger, mikado, dragon, max, mistrall, traper (kogoś pominąłem?) to z produkcją mają nic wspólnego - to importerzy sprzętu zamawianego (z własną nalepka) wiesz dobrze gdzie a czy są wyjątki? oczywiście, ze są .. pracownie wędkarskie produkują sprzęt na blankach i komponentach wedle zamówienia klienta - na japońskich, amerykańskich .. chińskich także, jest jeden, który sam kręci blanki nawet pierwszy lepszy przykład z brzegu - best rods center: brc.com.pl strzała Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi